?>

Putin, Ukrayna'nın, Bryansk ve Kursk'taki saldırılarla müzakereleri sekteye uğratmayı amaçladığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Bryansk ve Kursk bölgelerindeki saldırılarla müzakereleri sekteye uğratmayı amaçladığını söyledi

Dünya - 2 ay önce

MOSKOVA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın 1 Haziran'da Bryansk ve Kursk bölgelerindeki saldırılarına ilişkin, "Ukrayna, 2. tur müzakerelerin arifesinde kadınlar ve çocuklar dahil olmak üzere sivillere karşı işlenen tüm suçlarla müzakereleri sekteye uğratmayı amaçlıyordu." dedi.

Putin başkent Moskova'da Rus yetkililerle gerçekleştirdiği toplantıda, Ukrayna'nın Bryansk ve Kursk bölgelerindeki tren yolu altyapısına yönelik 1 Haziran'da gerçekleştirdiği bombalı saldırılara ilişkin konuştu.

Söz konusu saldırıların yapılmasına yönelik kararın, Ukrayna'da siyasi düzeyde alındığını anlatan Putin, "Bryansk ve Kursk bölgelerinde demir yolu raylarının havaya uçurulması kesinlikle bir terör eylemidir. Ukrayna hükümeti terör örgütüne dönüşürken, Kiev'in sponsorları da teröristlerin suç ortağıdır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna ve müttefiklerinin kısa süre öncesine kadar Rusya'nın savaş alanında "stratejik yenilgi" almasını hayal ettiğini söyleyen Putin, "Bugün ise büyük kayıplar veren, tüm çatışma hattı boyunca geri çekilen ve Rusya'ya gözdağı vermeye çalışan Kiev yönetimi, terör eylemleri düzenlemeye başladı." dedi.

Putin, mevcut koşullarda Ukrayna konusunda bir liderler zirvesinin yapılmasının güçleştiğini belirterek, "Teröristlerle, teröre güvenenlerle kim, neyi müzakere edebilir ki? Ukrayna, 2. tur müzakerelerin arifesinde kadınlar ve çocuklar dahil olmak üzere sivillere karşı işlenen tüm suçlarla müzakereleri sekteye uğratmayı amaçlıyordu." diye konuştu.

Rusya'nın teklif ettiği ve Ukrayna'nın reddettiği "2-3 günlük ateşkes" teklifine ilişkin de konuşan Putin, "Bu bizi şaşırtmadı. Bu olaylar bizi Kiev rejiminin barışa hiç de ihtiyacının olmadığına ikna ediyor. Ukraynalı yetkililer barışa ilgi duymuyor, tek umursadıkları iktidarlarını korumak." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'da şampiyon Napoli'nin teknik direktörü Conte takımda kalacak

2025-05-30 10:27 - Spor

Ukrayna Başsavcılığı, ülkede savaş nedeniyle 631 çocuğun öldüğünü açıkladı

2025-06-04 14:18 - Dünya

Fenerbahçe'de en fazla süreyi Fred aldı

2025-06-02 11:23 - Spor

Anadolu Efes, Mersin Spor'u yendi

2025-06-01 20:25 - Spor

Konya'nın "Orman Dede"si son yolculuğuna uğurlandı

2025-05-30 18:27 - Çevre-Hayat

Bakan Işıkhan'dan 'İŞKUR Bana Uygun İşler' sistemine ilişkin açıklama

2025-06-01 10:53 - Siyaset

19 il için "sarı" meteorolojik uyarı

2025-05-30 17:13 - Gündem

Fenerbahçe, sezonu yarın taraftarı önünde oynayacağı Konyaspor maçıyla kapatacak

2025-05-30 14:02 - Spor

Kasımpaşa, Süper Lig'de yarın Göztepe'yi ağırlayacak

2025-05-29 10:02 - Spor

MÜSDAV 'Aile Umresi' projesi başlattı

2025-06-02 16:38 - İslam-Hayat - Safer 1447

İlgili Haberler

İsrail'in açlık ve kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısı 127'y

14:02 - Dünya

Gazze'de açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 124’ye yükseldi

12:32 - Dünya

Belçika Savunma Bakanı Francken, uluslararası alanda herkesin Türkiye'yi dinlediğini söyledi:

11:27 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 6 Filistinli yaşamını yitirdi

10:53 - Dünya

Trump yönetimi vasıflı işçi vizeleri ve vatandaşlık mülakatlarında değişiklik planlıyor

10:47 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in açlık ve kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısı 127'y

14:02 - Dünya

Savunma sanayisinin vitrini IDEF 2025'in kapıları halka açıldı

13:38 - Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Bölünmüş yol ağı 29 bin 787 kilometreye çıktı

13:32 - Ekonomi

Türk hava sahasında transit uçuş rekoru kırıldı

13:28 - Ekonomi

Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri ihracatı yüzde 3,1 arttı

13:22 - Ekonomi