?>

Putin: Rus ordusunu güçlendirmeye ve modern silahlarla donatmaya devam edeceğiz

Dünya - 4 yıl önce

Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin ordusunu güçlendirmeye ve modern silahlarla donatmaya devam edeceklerini belirterek, "Basit olmayan uluslararası durum, sınırlarımızın yakınlarındaki potansiyel riskler ve ülkemizin askeri güvenliğine yönelik tehditler, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin sürekli ve yüksek hazırlıklı olmasını gerektiriyor." dedi.

Putin, Rusya'nın Soçi kentinde Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile yaptığı toplantıda, ülkesinin silahlı kuvvetlerin ve askeri sanayisinin gelişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun eğitim seviyesinin arttığını savunan Putin, "Askeri birliklerin komutanlarının yüzde 85'i Suriye'de savaş deneyimi elde etti ve bunu tatbikatlar ile birliklerin eğitimi esnasında kullanıyor." diye konuştu.

Son model silah ve askeri teçhizatın ordu ve filonun kullanımında olduğuna dikkati çeken Putin, Rus ordusunun hipersonik başlığı olan "Avangard" kıtalar arası füzelere ve "Kinjal" hipersonik füzelere sahip olduğunu dile getirdi.

Rusya'nın nükleer üçleme potansiyelinin güçlendiğini belirten Putin, şunları kaydetti:

"Kalibr seyir füzeleriyle donatılan gemiler sayesinde Deniz Kuvvetlerinin askeri imkanları genişletildi. Hipersonik füze sistemi Tsirkon'un testleri son aşamada bulunuyor. Havacılık ve Uzay Kuvvetlerinin birliklerinin yüzde 70'i S-400 hava savunma füze sistemiyle donatıldı. Testleri tamamlanmak üzere olan S-500 sisteminin de birliklere teslim edilmesi bekleniyor."

"Ordu ile filonun yapısını güçlendirmeye devam edeceğiz"

Devlet Başkanı Putin, dünyadaki durumun zor olduğuna işaret ederek, "Basit olmayan uluslararası durum, sınırlarımızın yakınlarındaki potansiyel riskler ve ülkemizin askeri güvenliğine yönelik tehditler, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin sürekli ve yüksek hazırlıklı olmasını gerektiriyor. Bu nedenle ordu ile filonun yapısını güçlendirmeye ve modern silah ve askeri teçhizat ile donatmaya devam edeceğiz." dedi.

Rusya'nın tüm askeri birliklerinin sistematik şekilde gelişmesi gerektiğini vurgulayan Putin, "Eskiden olduğu gibi, Rusya'nın istikrar ve güvenliğinin sağlanmasında kilit faktör olan stratejik nüklеer güçlerin geliştirilmesine dikkat edilmelidir." ifadesini kullandı.

Ülkesinde silah üreten şirketleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Putin, "2034 Devlet Silahlanma Programı"nı geliştirmeye başladıkları bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Halkbank 83. yılında modern bankacılığın öncülüğünü yapıyor

2021-05-23 14:38 - Ekonomi

İsrail Gazze'ye açılan sınır kapılarını kapattı

2021-05-24 01:52 - Gündem

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay'dan yeni sezon değerlendirmesi: Güzel bir takım oturttuk

2021-05-23 15:51 - Spor

Burak Yılmaz Lille’yi şampiyonluğa taşıdı

2021-05-24 03:04 - Spor

Manchester United oyuncuları Pogba ve Diallo, Fulham maçından sonra Filistin bayrağı açtı

2021-05-19 02:46 - Spor

Türkiye Diyanet Vakfı 'Kurbanlarınızla Gazze'ye Hayat Verin' kampanyası başlattı

2021-05-23 17:21 - Gündem

İzmir'deki 'flamingo adası' kuluçkaya yatan binlerce allı turnaya kucak açtı

2021-05-22 15:06 - Çevre-Hayat

İsrail, abluka altındaki Gazze'nin güneyinde bulunan ekili tarım arazilerini bombaladı

2021-05-19 23:31 - Dünya

Sağlık çalışanlarının sera ve tarlalarda zorlu 'aşı' mesaisi

2021-05-23 15:11 - Gündem

Fanatik Yahudiler İsrail polisi eşliğinde bir kez daha Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

2021-05-23 18:46 - Dünya

İlgili Haberler

Polonya'da hava gösterisi hazırlıkları sırasında bir F-16 savaş uçağı düştü

22:27 - Dünya

İtalya, Ukrayna'da konuşlandırılması muhtemel çok uluslu güce katılmayı öngörmüyor

21:43 - Dünya

BM, Lübnan'daki barış gücü UNIFIL'in sonlandırılmasına oy birliğiyle karar verdi

20:52 - Dünya

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

20:33 - Dünya

Sanatçılar, politikacılar, gazeteciler, doktorlar ve aktivistler Gazze'ye doğru yola çıkmaya ha

19:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Avrupa defterini kapattı

22:37 - Spor

Polonya'da hava gösterisi hazırlıkları sırasında bir F-16 savaş uçağı düştü

22:27 - Dünya

Beşiktaş, Lausanne’a 1-0 yenilerek Avrupa kupalarına veda etti

22:17 - Spor

Samsunspor, Panathinaikos ile golsüz berabere kalarak Avrupa Ligi’ne veda etti

22:13 - Spor

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Panathinaikos ile 0-0 berabere kaldı

22:07 - Spor