?>

Putin'e göre ABD Başkanı Trump, Avrupa'nın elitlerini hizaya getirecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'nın elitlerini kısa sürede hizaya getireceğini belirterek, "Yakında hepsi, sahibinin ayaklarına kapanarak kuyruklarını sallayacak." dedi.

Dünya - 6 ay önce

Moskova

Putin, "Rossiya-1" televizyon kanalına verdiği röportajda, Avrupa'daki siyasetçilerin eylemlerine dair açıklamalarda bulundu.

Avrupalı siyasetçileri değerlendiren Putin, Fransa’nın eski cumhurbaşkanları Charles de Gaulle, François Mitterrand, Jacques Chirac, Almanya’nın eski başbakanları Willy Brandt, Helmut Kohl, Gerhard Schröder’in dünya siyasetinin önde gelen isimleri arasında yer aldıklarını ve görüşleri için mücadele ettiklerini söyledi.

Putin, Avrupa'da nitelikli siyasetçilerin kalmadığını belirterek, "Bazen olan biteni şaşkınlıkla izliyoruz. Bugünkü siyasetçiler eğitimsiz ve bilmedikleri işler yapıyorlar. Bu, Avrupalı vatandaşların çıkarları için büyük bir bela." dedi.

Avrupa'nın elitleri ve ABD Başkanı Donald Trump arasında büyük bir "gerilim" yaşandığını belirten Putin, "Avrupa'nın yüksek mevkilerdeki kişilerinin, (eski ABD Başkanı Joe) Biden döneminde Washington’un emirlerini seve seve yerine getirdiğini görüyorduk. Ancak Trump’ı sevmedikleri için onunla mücadele ettiler ve ABD’nin siyasi hayatına, seçim süreçlerine ciddi şekilde müdahale ettiler. Trump seçimleri kazandığında ise kafaları karıştı." şeklinde konuştu.

Putin, Trump’ın cinsiyet siyaseti de dahil olmak üzere neyin iyi ve kötü olduğu konusunda Biden’e kıyasla farklı düşüncelere sahip olduğuna dikkati çekerek, "Trump, karakteri ve kararlılığı ile çok kısa sürede onları (Avrupalı elitleri) düzene sokacak. Yakında hepsi, sahibinin ayaklarına çökerek kuyruklarını sallayacak. Bu çok kısa sürede olacak ve her şey yoluna girecek." dedi.

"Rusya’nın Polonya’daki etkinliklere çağrılmaması utanç verici"

Putin, Nazi Almanyası tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında kurulan toplama ve imha kamplarından biri olan Polonya’daki Auschwitz-Birkenau Kampı’nın kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerine Rus tarafının çağrılmadığını belirterek, "Bu, gerçekten utanç verici bir durum. Rusya’nın siyaseti ve Devlet Başkanı hakkında istediğiniz şekilde tavır alabilirsiniz, ancak kampı kurtaran askerlerimizin ailelerinin davet edilmesi gerekirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Polonya’daki etkinliklere davet edilmesini ise eleştirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Göktaş: 43 bin 921 gencimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvurdu

2025-02-01 15:08 - Siyaset

ABD'li astronot Williams, uzayda en uzun yürüyüşü yapan kadın oldu

2025-01-31 19:53 - Dünya

Trump, Washington'daki uçak kazasından dolayı Biden ve Obama yönetimlerini suçladı

2025-01-31 11:03 - Dünya

Edirne Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda 870 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2025-01-28 00:02 - Asayiş

Çocuk yaşta edindiği mesleğini 51 yıldır aralıksız sürdürüyor

2025-01-29 12:27 - Çevre-Hayat

Trump'tan ABD'ye kaçak giren 'suçlu göçmenler'in Guantanamo'da tutulması talimatı

2025-01-30 00:43 - Dünya

Ayı ve Boğa Sezonunda Kripto Para Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

2025-01-29 08:02 - İnsan&Hayat

Beşiktaş, Avrupa kupalarına veda etti

2025-01-31 01:18 - Spor

Şanlıurfa'da derede mahsur kalan yaklaşık 500 kaplumbağa bakımlarının ardından doğaya bırakıldı

2025-02-02 14:32 - Çevre-Hayat

EYOF 2017'nin yıldızı Aydan, yeni sporcular yetiştiriyor

2025-02-01 12:43 - Spor

İlgili Haberler

Gazze Şeridi'nde bir çocuk daha İsrail’in dayattığı açlık nedeniyle hayatını kaybetti

10:47 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybetti

10:43 - Dünya

ABD'li Kongre üyesi Khanna'dan "Filistin'i tanıma zamanı geldi" mesajı

10:23 - Dünya

BAE ve Ürdün, bazı Avrupa ülkelerinin desteğiyle kıtlıkla boğuşan Gazze'ye havadan yardım malzemesi indirdi

04:01 - Dünya

Trump, Witkoff'un Gazze ziyaretinin 'kıtlık ve gıda temini' konusuna odaklandığını söyledi

01:36 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar nükleer savaş endişesiyle yoğun veri gündemine odaklandı

11:28 - Ekonomi

Avrupa Birliği'nin ABD'den enerji ithalatı, imzalanan yeni anlaşmayla 2,5 kat artacak

11:18 - Ekonomi

İzmir'de 6 yıl önce yanan ormanlık alana dikilen fidanlar 2 metreye ulaştı

10:52 - Gündem

Gazze Şeridi'nde bir çocuk daha İsrail’in dayattığı açlık nedeniyle hayatını kaybetti

10:47 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybetti

10:43 - Dünya