?>

Putin'e ‘Erdoğan’ sorusu

Rusya Devlet Başkanı Putin, 2025 yılı değerlendirme toplantısında kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sorusunu cevapladı

Özel Haber - 2 ay önce

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Vladimir Putin’le Doğrudan Hat” canlı yayın programında, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da endişesini dile getirdi" hatırlatması üzerine, Karadeniz'deki tanker saldırılarına karşı her zaman karşılık vereceklerini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Zvezda TV muhabiri Konstantin Kokoveşnikov, Rusya lideri Putin’e "Rus ekonomisini yok etme girişimlerinden zaten bahsettiniz, ancak Ukrayna İHA'ları ve insansız botlarının bu bağlamdaki saldırıları hakkında da soru sormak istiyorum. Görünüşe göre, Rusya'nın ihracatını ve yurtdışındaki Rus enerji arzını hedef almaya çalışıyorlar. Bazı devlet liderleri, özellikle Recep Tayyip Erdoğan, endişelerini dile getirdiler" diye sordu.

Putin, "Eğer bu şekilde tehdit edilirsek, bu tehditleri ortadan kaldıracağız ve herkes bu tür eylemlerin, çatışmanın eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tırmanmasına, tamamen farklı bir seviyeye taşınmasına ve tam ölçekli bir silahlı çatışmaya kadar genişlemesine yol açacağını anlamalı ve bunun farkında olmalıdır. Herkes bunun farkında olmalıdır" dedi.

"Bu, diğer şeylerin yanı sıra sigorta primlerini artırmak amacıyla da yapılıyor" diyen Putin, "Bu, nihayetinde istenen sonucu vermeyecektir; arzı aksatmayacak, yalnızca ek tehditler yaratacaktır. Kesinlikle karşılık vereceğiz" diye uyardı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, geçen ayın sonlarında Karadeniz’de iki Rus tankerinin vurulmasının ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Karadeniz’deki tanker saldırılarının korsanlık olduğunu söylemiş ve Kiev’e yardım eden ülkelerin gemilerine karşı misilleme önlemlerini değerlendirecekleri uyarısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü gazetecilere uçakta yaptığı açıklamada (*) konuyla ilgili olarak şunları söylemişti: "Karadeniz’in bir hesaplaşma alanı olarak görülmemesi gerekir. Böyle bir durum Rusya ve Ukrayna’ya sadece zarar verir, hiçbir fayda sağlamaz. Karadeniz’de seyrüsefer güvenliğine herkesin ihtiyacı var. Bu mutlaka sağlanmalıdır.”

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

(*)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Putin ile görüşme) Barış uzakta değil, onu görüyoruz

https://www.dikgazete.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-putin-ile-gorusme-baris-uzakta-degil-onu-goruyoruz-978331.html

Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

2025-12-21 07:13 - Asayiş

Türk ANTTEQ’in inşa ettiği proje, Moskova'nın en güvenilir listesinde

2025-12-22 19:04 - Özel Haber

Avustralyalı aktivist Martin, Müslüman olma hikayesini anlattı

2025-12-22 12:17 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Sakal Serumu Nedir Nasıl Kullanılır?

2025-12-16 10:02 - İnsan&Hayat

Saat & Saat, Türk giyim markası Aydınlı Grubu satın aldı

2025-12-22 19:43 - Ekonomi

Kıymetli metallerde yeni haftada rekorlar ve tarihi zirveler öne çıktı

2025-12-22 12:58 - Ekonomi

İHA'larıyla TEKNOFEST'te ikinci olan lise öğrencileri yeni başarılara odaklandı

2025-12-17 13:33 - Teknoloji

Eurovision Şarkı Yarışması, İsrail nedeniyle tarihinin en ağır krizlerinden birini yaşıyor

2025-12-17 13:28 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bilim dünyası, yapay zekanın çalışma hayatını yeniden şekillendireceğini öngörüyor

2025-12-19 15:18 - Teknoloji

Elektrikli araç odaklı büyüme otomotiv pazarını şekillendiriyor

2025-12-19 16:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sivasspor eski oyuncusu Dyakov: Galatasaray ve Fenerbahçe, Zenit ve Krasnodar'dan daha güçlü

19:13 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev sıhhi tesisat sistemlerI fuarı başladı

17:08 - Özel Haber

Ekonomiden turizme: Leningrad bölgesi ve Türkiye, karşılıklı fayda sağlayan iş birliğini nasıl genişletiyor?

18:06 - Özel Haber

Tataristan ve Türkiye arasındaki iş birliği potansiyeli tam olarak değerlendirilmedi

17:48 - Özel Haber

Rus istihbarat emekli generali Prof. Plotnikov: Türkiye neden Somali ile işbirliğine önem veriyor

21:23 - Özel Haber

Günün Manşetleri

TİKA'dan Vietnam'da tayfundan etkilenen çiftçilere sera desteği

21:59 - Dünya

RAMS Başakşehir, Galatasaray'dan Kazımcan Karataş'ı kiraladı

21:38 - Spor

Kokusu kalan zam’an’ -Yunus Fırat-Elif Rana birlikte yazdı-

21:12 - En Son Yazılar

Kokusu kalan zam’an’ -Elif Rana-Yunus Fırat birlikte yazdı-

21:12 - En Son Yazılar

NATO'dan 6 Şubat depremleri nedeniyle Türkiye'yle dayanışma mesajı

21:08 - Dünya