'Putin'e ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum'

ABD Başkanı Trump, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili, "Putin’e, ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi." ifadelerini kullandı.

Dünya - 9 yıl önce

DA NANG

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili, "Putin’e, ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi." ifadelerini kullandı.
Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Toplantısı kapsamında Vietnam'ın Da Nang şehrinde bulunan Donald Trump, temaslarına ilişkin basın mensuplarına değerlendirme yaptı.
Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında verdiği demeçte, “Putin'e ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi. Sadece birkaç kez sorabilirsiniz. Her beni gördüğünde 'Ben yapmadım.' dedi. Gerçekten inanıyorum ki 'Ben yapmadım.' dediğinde yapmadığını kastediyordur." şeklinde konuştu.
Burada kalıp Putin’le bu konuyu tartışamayacağını söyleyen Trump, “Onunla burada bu konu için tartışamam. Onun Suriye dışında olmasını ve onunla Ukrayna konusunda çalışmayı tercih ederdim. Rusya ile iyi ilişkilere sahip olmak harika bir şey." ifadelerini kullandı.
"Suriye’ye ilişkin kararımız birçok insanın hayatını kurtaracak"
Putin ile Suriye’ye ilişkin imzalanan ortak metin hakkında da değerlendirmelerde bulunan Trump, şöyle konuştu:
"Putin ile birkaç kez kısa görüşmelerimiz oldu. Suriye ile ilgili ortak hareket etmeyi kapsayan bir metin imzaladık. Çok kısa bir sürede hızlı bir şekilde bu konuda anlaştık. Suriye’ye ilişkin kararımız birçok insanın hayatını kurtaracak. İnsanlar bunu duyduğuna çok sevinecektir."
Kuzey Kore
Trump, Kuzey Kore'yle ilgili de "Burada milyonların hayatından bahsediyoruz. Bu, çocuk oyuncağı değil. Eğer Rusya ve Çin, Kuzey Kore konusunda bizlere daha çok yardımcı olsa, bu konu çok daha çabuk çözülebilirdi.” değerlendirmesinde bulundu.
APEC Zirvesi'nin düzenlendiği Da Nang kentinden ayrılan Trump, Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye hareket etti.
Trump, Vietnam temaslarını tamamladıktan sonra 12 Kasım'da Asya turunun en son ayağı Filipinler'e geçecek.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yaşam süresini uzatan egzersiz

2017-11-06 15:02 - Sağlık

Bakanlıktan hava kirliliğine yönelik tedbir uyarısı

2017-11-05 13:16 - Genel

IOC'dan 4 Rus sporcuya ömür boyu men cezası

2017-11-10 05:32 - Spor

Dünyanın seyrini değiştiren Rus Devrimi 100 yaşında

2017-11-07 19:55 - Dünya

İstanbul Yeni Havalimanı daha açılmadan ödülleri topladı

2017-11-05 15:02 - Gündem

Parçacık fiziğinde bir keşif daha

2017-11-06 18:32 - Teknoloji

Hakimden Beşiktaş'taki terör saldırısı sanıklarına tepki

2017-11-06 19:24 - Genel

Mevduatın yarısı milyonerlerde

2017-11-05 17:45 - Ekonomi

Hareket halindeki lüks otomobil alev aldı

2017-11-08 02:02 - Asayiş

Tekirdağ'da 20 milyon liralık kaçak akıllı telefon operasyonu!

2017-11-09 07:52 - Genel

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem