?>

'Putin'e ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum'

ABD Başkanı Trump, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili, "Putin’e, ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi." ifadelerini kullandı.

Dünya - 8 yıl önce

DA NANG

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili, "Putin’e, ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi." ifadelerini kullandı.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Toplantısı kapsamında Vietnam'ın Da Nang şehrinde bulunan Donald Trump, temaslarına ilişkin basın mensuplarına değerlendirme yaptı.

Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında verdiği demeçte, “Putin'e ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi. Sadece birkaç kez sorabilirsiniz. Her beni gördüğünde 'Ben yapmadım.' dedi. Gerçekten inanıyorum ki 'Ben yapmadım.' dediğinde yapmadığını kastediyordur." şeklinde konuştu.

Burada kalıp Putin’le bu konuyu tartışamayacağını söyleyen Trump, “Onunla burada bu konu için tartışamam. Onun Suriye dışında olmasını ve onunla Ukrayna konusunda çalışmayı tercih ederdim. Rusya ile iyi ilişkilere sahip olmak harika bir şey." ifadelerini kullandı.

"Suriye’ye ilişkin kararımız birçok insanın hayatını kurtaracak"

Putin ile Suriye’ye ilişkin imzalanan ortak metin hakkında da değerlendirmelerde bulunan Trump, şöyle konuştu:

"Putin ile birkaç kez kısa görüşmelerimiz oldu. Suriye ile ilgili ortak hareket etmeyi kapsayan bir metin imzaladık. Çok kısa bir sürede hızlı bir şekilde bu konuda anlaştık. Suriye’ye ilişkin kararımız birçok insanın hayatını kurtaracak. İnsanlar bunu duyduğuna çok sevinecektir."

Kuzey Kore

Trump, Kuzey Kore'yle ilgili de "Burada milyonların hayatından bahsediyoruz. Bu, çocuk oyuncağı değil. Eğer Rusya ve Çin, Kuzey Kore konusunda bizlere daha çok yardımcı olsa, bu konu çok daha çabuk çözülebilirdi.” değerlendirmesinde bulundu.

APEC Zirvesi'nin düzenlendiği Da Nang kentinden ayrılan Trump, Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye hareket etti.

Trump, Vietnam temaslarını tamamladıktan sonra 12 Kasım'da Asya turunun en son ayağı Filipinler'e geçecek.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Yol Ayrımı'nın galası yapıldı

2017-11-08 04:02 - Kültür Sanat

'Ortadoğuda İran ve Suudi Arabistan arasında vekalet savaşı yaşanıyor'

2017-11-08 19:02 - Dünya

24 Kasım Öğretmenler günü şiirleri ve mesajı resimli (whatsapp)

2017-11-08 20:27 - Eğitim

'Varsayılmış rıza sistemiyle organ bağışı artırılabilir'

2017-11-07 18:32 - Sağlık

Kardeşini kurşun yağmuruna tutarak öldürdü

2017-11-11 22:02 - Asayiş

Yasemin Özilhan İpekyol için hazırladığı koleksiyonunu tanıttı

2017-11-07 19:18 - Genel

Kazakistan ASELSAN ihracat alanını genişletiyor

2017-11-09 13:16 - Genel

Düğünden dönenleri taşıyan midibüs devrildi: 2 ölü

2017-11-05 11:32 - Gündem

Kuzu 'Fıstık' kurtarıcısının peşinde

2017-11-05 17:32 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan sınıf arkadaşı Güdük'ün cenaze törenine katıldı

2017-11-05 21:05 - Genel

İlgili Haberler

İsrail ordusu Gazze'nin doğusunu bombaladı, kuzeyde yıkım yaptı

12:03 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Gazze'ye asker göndermeyi düşünmediklerini açıkladı

11:28 - Dünya

Uzmanlar, ABD'nin Venezuela müdahalesinin ardından Grönland'a yönelik tehdidi değerlendird

11:22 - Dünya

Beyaz Saray üst düzey yetkilisi Miller, kimsenin Grönland için ABD'yle savaşmayacağını söyledi

11:13 - Dünya

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Toudera, üçüncü defa cumhurbaşkanı seçildi

10:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Samsunsporlu Rick van Drongelen, Fenerbahçe maçı kadrosundan çıkarıldı

12:08 - Spor

İsrail ordusu Gazze'nin doğusunu bombaladı, kuzeyde yıkım yaptı

12:03 - Dünya

AJet'ten 9 dolar ve avroya yurt dışı seyahati

11:58 - Ekonomi

Ekonomideki pozitif göstergeler 2026 hedeflerine yönelik beklentileri güçlendirdi

11:52 - Ekonomi

Trabzonspor, eksik oyuncularının çokluğunda duraklama dönemine girdi

11:48 - Spor