?>

Puigdemont'tan İspanya'ya çağrı

Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, İspanya hükümetine 'Bağımsızlık bizim için tek çözüm değil. Biz dinlemeye hazırız.' çağrısında bulundu.

Dünya - 8 yıl önce

BERLİN

Eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, bugün Berlin'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesinde düzenlenen basın toplantısında, hakkındaki Almanya'da devam eden yargı sürecinin tamamlanmasına kadar Berlin'de kalmak, sürecin sonunda tekrar Belçika'ya dönmek istediğini belirtti.

İspanya hükümetine ''demokrasiye saygı'' duymaları çağrısında bulunan Puigdemont, Katalonya konusunda uluslararası ara bulucuların devreye girmesini talep etti.

Puigdemont, ara bulucuların devlet ya da farklı kurumlar olabileceğine işaret ederek, ''Biz koşulsuz diyalog istiyoruz. Ancak kim müzakere masasına oturuyorsa kendi pozisyonunu incelemeli. Biz buna her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Bağımsızlık bizim için tek çözüm değil. Biz dinlemeye hazırız. Bağımsızlık bizim önerimiz ancak bu konudaki pozisyonumuzu revize edebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Puigdemont, İspanya hükümetinin Katalonya hakkındaki projesini öğrenmek istediğini anlatan Puigdemont, ''Ancak eski reçeteler artık geçerli değil.'' diye konuştu.

Carles Puigdemont ve beraberindeki bazı Katalan milletvekilleri basın toplantısının ardından bir çocuk parkında Katalonya marşını okudu.

Hakkında Avrupa'da tutuklama emri çıkartılan Puigdemont, 25 Mart'ta Danimarka ile Almanya'yı birbirine bağlayan A7 otoyolunda gözaltına alınmış, sonrasında Neumünster cezaevine konulmuş ve yerel mahkeme tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Schleswig-Holstein Yüksek Eyalet Mahkemesi, Puigdemont'un "devlete karşı isyan" suçlamasından iadesini reddederek, "kamu malını kötüye kullanma" suçlamasıyla ilgili bölümü daha sonra görüşmek üzere eski Katalan liderin önceki gün şartlı tahliyesine karar vermişti.

Puigdemont ve dört eski bakan, Katalonya'da 27 Ekim'deki tek taraflı bağımsızlık ilanı sonrası haklarında başlatılan soruşturmanın ardından Belçika'ya kaçmıştı.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Survivor'da kim gitti? SURVİVOR KİM ELENDİ? | Survivorda yeni takımlar

2018-04-03 00:32 - Magazin

Gazze şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

2018-03-31 19:32 - Dünya

ÇUKUR 24.BÖLÜM FRAGMANI | Çukur 24.bölümde neler olacak? | ÇUKUR YENİ FRAGMAN

2018-04-03 02:02 - Magazin

TİKAV ile Akfen Yenilenebilir Enerji'den kadınlara sağlık eğitimi

2018-04-07 14:10 - Genel

'Türkiye kanser tanı ve tedavisinde iyi noktada'

2018-04-04 17:51 - Genel

Fenerbahçe, Kayseri'de farklı kazandı

2018-04-03 01:02 - Spor

Safranbolu 42 yıl sonra yeniden filme çekiliyor

2018-04-07 15:32 - Kültür Sanat

Rusya BMGK'den 'Salisbury' toplantısı talep etti

2018-04-05 00:02 - Dünya

Terör örgütü DEAŞ'a mart darbesi

2018-04-01 16:45 - Genel

Filistin, BMGK'yi harekete geçmeye çağırdı

2018-04-07 04:34 - Dünya

İlgili Haberler

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

İsrail: Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İsrail'e diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uyguladı

16:57 - Dünya

Almanya: Türkiye, birçok siyasi konuda muhatap olarak önemli rol oynuyor

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Bir medeniyet hareketi: Ahilik ve Bacıyan-ı Rum (3) -Hikmet Kara yazdı-

08:01 - En Son Yazılar

İzmir'in Bergama ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

07:58 - Gündem

Depremin merkez üssü Sındırgı'da sağanak etkili oluyor

07:52 - Gündem

Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem, artçı sarsıntılar sürüyor

07:27 - Gündem

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem