?>

"Provokasyonların etkisinin olmayacağını herkes bilmeli"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta yapılan provokasyonların etkisinin olmayacağını, bunlardan dolayı herhangi yanlış hesaplara girilmemesi gerektiğini, bu şekilde bir yere varılmasının, bir şey elde etmenin mümkün olmadığını da herkesin bilmesi lazım" dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta yapılan provokasyonların etkisinin olmayacağını, bunlardan dolayı herhangi yanlış hesaplara girilmemesi gerektiğini, bu şekilde bir yere varılmasının, bir şey elde etmenin mümkün olmadığını da herkesin bilmesi lazım" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar ve Pakistan’daki temaslarının ardından Afganistan’ın başkenti Kabil’e gitti.

Hamid Karzai Havalimanı’nda Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul ve diğer Türk ve Afganistanlı yetkililerce karşılanan Akar, ilk olarak Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığında denetlemelerde bulundu. Burada faaliyetlere ilişkin brifing alan Akar, daha sonra komutanlık personeliyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yaptıkları önemli ve başarılı görevlerle Türkiye’yi gururla temsil eden personeli kutlayan Akar, son dönemde Türkiye’nin çevresinde önemli gelişmelerin olduğunu, bunların da her geçen gün sür’atle değiştiğine dikkati çekti.

Gelişmelerin yakından takip edildiğini ifade eden Akar, “Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak dün olduğu gibi bugün de büyük bir dikkat ve hassasiyetle bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmak, egemenlik ve bağımsızlığımızın devamını sağlamak, ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuktan doğan haklarını korumak ve kollamak için arkadaşlarımız gece, gündüz büyük bir azim ve kararlılıkla görevini yapıyor” dedi.

"81 MİLYONUN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ESASTIR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bir taraftan 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında, diğer taraftan 462 bin kilometrekarelik mavi vatanda üzerine düşen görevleri aralıksız yapmaya devam ettiğini belirten Akar, “81 milyonun güvenliği bizim için esastır. Burada herhangi bir ayrım, ayrılık, gayrılık asla ve kat’a söz konusu değildir” dedi.

"MUSUL’UN, HALEP’İN, DOĞU GUTA’NIN, RAKKA’NIN HALİNE BAKIN BİR DE AFRİN’İN FOTOĞRAFINA BAKIN"

Milli Savunma Bakanlığının yeni yapısı altında Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir bütün olarak bundan önce olduğu gibi, Anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başında olduğunu ifade eden Akar, FETÖ, PKK/YPG/PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı mücadelenin aralıksız sürdüğünü, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da devam edeceğini belirtti.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Akar, “Hem planlama hem icra safhasında hiçbir ordunun, ülkenin göstermediği kadar sivil halka, masum insanlara, çevreye zarar vermemek için azami dikkat, hassasiyet gösterilmiştir. Operasyonlardan sonra bir Musul’un, Halep’in, Doğu Guta’nın, Rakka’nın haline bakın bir de Afrin’in fotoğrafına bakın” diye konuştu.

Terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki varlığına da dikkati çeken Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Bunu Bağdat’la görüşüyoruz, oradaki Iraklı kardeşlerimize bunu anlatıyoruz beraber operasyonunun yapılması konusunda, onlarla işbirliği yapmaya açık olduğumuzu tekrar tekrar söylüyoruz. Diğer taraftan da Irak’ın kuzeyinden gelip bizim güvenlik güçlerimizi, halkımızı öldüren, onları katleden bu alçakların oradaki varlıkları da bir gerçek. Onlar orada durduğu müddetçe bizim Irak’ın kuzeyinde de operasyonlarımızın devam edeceğini kendilerine söylüyoruz. Operasyonlarımız devam edecek.”

"İKİNCİ BİR KANDİL OLMASINA ASLA MÜSAADE ETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatını anımsatan Akar, “Bir laf çıkmıştı, ‘Teröristler Kandil’den taşınacaklar, Sincar’da yeni bir Kandil kuracaklar’. Bunun imkan ve ihtimali yok. Hiçbir şekilde, nasıl ki Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoruna müsaade etmiyorsak, aynı şekilde Sincar’ın da herhangi bir şekilde ikinci bir Kandil olmasına asla müsaade etmemiz söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Akar, 462 bin kilometrekarelik mavi vatandaki hak ve menfaatlerimizin de korunduğunu belirterek, bununla ilgili herhangi bir tereddüdün olmadığını söyledi. “Herhangi bir şekilde haklarımızdan ödün vermemiz söz konusu değil” diyen Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, KKTC’ye karşı hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi, bizim olmadığımız hiçbir kararın, alınacak hiçbir tedbirin geçerliliğinin ve yaşama şansının olmadığını da tekrar tekrar dile getirdik.

Biz iyi komşuluktan, dostluktan, barıştan, istikrardan yanayız. Buralarda yaşayan insanların barış, huzur, refah içinde yaşamasından yanayız ancak bunun dışında da hiçbir şekilde, her ne pahasına olursa olsun, haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi herkesin bilmesi, aklını başına alması lazım.

Herkesin tahriklerden, provokasyondan uzak durması lazım aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını herkesin bilmesi lazım. Bu konuda her türlü tedbirimiz hazırlığımız vardır.

Ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak adına gereken neyse bunların hepsi de yeri ve zamanı geldiğinde gerçekleştirilecektir. Hiçbir şekilde kıyılarımıza yakın mesafelerde, Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta yapılan provokasyonların etkisinin olmayacağını, bunlardan dolayı herhangi yanlış hesaplara girilmemesi gerektiğini, bu şekilde bir yere varılmasının, bir şey elde etmenin mümkün olmadığını da herkesin bilmesi lazım.

Herkesin aklını başına toplaması lazım, herhangi bir maceraya sebebiyet vermemeleri lazım. Muhataplarımıza bizim en samimi, ciddi tavsiyelerimiz bunlardır. Dolayısıyla gerginliği artırmanın kimseye faydası yok. Ege’de, Akdeniz’de gerginliğin artırılmasından herkesin uzak durmasının ülkelerimizin lehine olduğunu da bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Kabil’de görevli bazı yabancı askerlerle de bir araya gelen Bakan Akar, daha sonra Afganistan Savunma Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Burada askeri törenle karşılanan Akar, Afganistan Savunma Bakanı Tarık Şah Bahrami ile görüştü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı’na geçen Akar, Afganistan Cumhurbaşkanı Muhammad Ashraf Gani ile bir araya geldi. Akar, Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün hava nasıl olacak? 22 Aralık İstanbul'da hava nasıl?

2018-12-22 13:02 - Gündem

Güvenlik güçleri, tefecilere göz açtırmıyor

2018-12-15 15:02 - Gündem

İşyerine kurşun yağdırdı: 1 yaralı

2018-12-17 00:02 - Asayiş

Dantel Kafe ile geçmişe yolculuk

2018-12-15 20:43 - Genel

Rüştü Dede evini müzeye çevirdi

2018-12-17 14:32 - Çevre-Hayat

Antalya'da kuvvetli yağış

2018-12-17 02:56 - Genel

Hamza Yerlikaya buz pistinde

2018-12-17 13:54 - Spor

TBMM'de 'Ne mutlu Türküm diyene' tartışması

2018-12-20 02:02 - Siyaset

Filistin’in İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim El-Hatip vefat etti

2018-12-20 02:51 - Özel Haber

Zonguldak'ta trafik kazası: 6 yaralı

2018-12-16 04:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Pakistan Sağlık Bakanı Kemal'den İslamabad-Ankara ilişkilerine övgü

12:57 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 4 Aralık'ta toplanacak

10:07 - Siyaset

Bakan Kurum'dan Hatay'daki Emek Mahallesi'ne ilişkin paylaşım

22:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo, dünyaya mesajlarını Cihannüma Salonu'ndan verecek

21:48 - Siyaset

Sağlık Bakanı Memişoğlu: MHRS üzerinden 79 branşın 72'sine aynı güne randevu verebiliyoruz

16:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Erzurum'da 37 kişi sosyal konut başvurusu için sahte sitelere girince dolandırıldı

13:15 - Gündem

MSB: Son bir haftada 3 PKK'lı terörist daha teslim oldu

13:14 - Gündem

Suriyeli muhaliflerin devrimle sonuçlanan Şam yürüyüşü bir yıl önce bugün başlamıştı

13:12 - Dünya

TİKA 2026 Kış Dönemi Staj Programı başvuruları başladı

13:07 - Ekonomi

Almanya'da tüketici güveni Noel öncesi hafif yükseldi

13:02 - Ekonomi