?>

Protokole Suriyelileri oturtup 25 bin kişiye iftar verdiler

Kahramanmaraş'ta AFAD ve Türk Kızılayı tarafından Geçici Barınma Merkezinde kalan 25 bin Suriyeliye iftar verildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayınca Geçici Barınma Merkezindeki 25 bin sığınmacı için düzenlenen iftarda, protokol bölümüne Suriyeli muhtar ve yetimlerin oturtulması dikkati çekti.

AFAD İl Müdürü Zafer Özcan, Türk Kızılayı Suriye Krizi İnsani Yardım Operasyonu Yöneticisi Fatih Kökcan ve yöneticiler, Barınma Merkezinde Suriyelilerin kaldığı konteynerleri gezdi, 25 bin kişiye iftarlık dağıttı. Özcan ve Kökcan, daha sonra sofralarına oturdukları ailelerle sohbet etti.

Konteyner kent meydanında ayrıca bir iftar sofrası kuruldu, burada yaklaşık 500 Suriyeliye iftar verildi.

Sığınmacılardan öğretmen, muhtar ve yetimlerin protokol masasına oturması istendi. Suriyelilerin şaşkınlık yaşaması üzerine AFAD İl Müdürü Özcan, onlara seslenerek, "Bizler bugün size misafir olarak geldik. Bu nedenle protokolü size bıraktık. Orada siz oturmalısınız." dedi.

Bunun üzerine sığınmacılardan bir bölümü protokole ayrılan bölüme geçti, protokol üyeleri de ailelerin arasına oturdu ve orucunu açtı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek organizasyon

Özcan, Geçici Barınma Merkezi'nde kalan Suriyeli ve Iraklı misafirlerle bu rahmet ve paylaşım ayında nimetleri paylaşmak istediklerini söyledi.

Dağıttıkları iftariyeliklerle 25 bin kişinin oruç açtığını belirten Özcan, bunun belki de Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

"Kapılarımızı açtık, sofralarımızı da açıyoruz"

Zafer Özcan, 25 bin kişilik yerleşkedeki sığınmacıların konteynerlerinde ziyaret edildiğini belirtti. Özcan, şunları söyledi:

"Ekiplerimizle birlikte sofralara misafir olduk. Ayrıca konteyner kent meydanında devasa bir iftar sofrası kurduk. Bir aile ortamında birlikte orucumuzu açıyoruz. Türk milleti için misafir çok özel ve güzeldir. Biz de Suriyeli misafirlerimize bu mübarek günlerde onları da misafir eden bir kapı olduğunu göstermek istedik. Kapılarımızı açtığımız misafirlerimize bugün sofralarımızı da açıyoruz. Türk Kızılayına da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzellik, Türkiye'nin iki güzide kuruluşunun ortak çalışmasının sonucudur."

Fatih Kökcan da rahmet ayı ramazanda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğin olduğu bir ayda iftarımızı hep beraber açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Suriyeli muhtarlar Muhammed Emin İbrahim de davet edildikleri iftar organizasyonunda bir kez daha Türkiye'nin büyüklüğünü gördüklerini vurguladı.

İsmail El Rec de iftara davet edildikten sonra sofraya icabet ettiklerini, kendilerinden protokole oturmalarının istenmesiyle duygusal anlar yaşadıklarını söyledi.Muhabir: İsmail Hakkı Demir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anaokulu öğrencilerinden 'geri dönüşüm' defilesi

2017-06-06 02:17 - Çevre-Hayat

Kiraz üreticinin yüzünü güldürdü

2017-06-06 18:52 - Ekonomi

BM Kolombiya'da FARC'ın silahlarını toplamak için hazır

2017-06-02 11:07 - Dünya

Bağcılar Belediyesinin Ramazan etkinliklerinde Sultan Fatih anlatıldı

2017-06-04 17:21 - Genel

Aralarında 2 emniyet müdürünün de olduğu 21 FETÖ şüphelisi adliyeye sevk edildi

2017-06-02 12:47 - Asayiş

İftar sofralarının hafif lezzeti 'Yalova sütlüsü'

2017-06-03 15:02 - Çevre-Hayat

Protokole Suriyelileri oturtup 25 bin kişiye iftar verdiler

2017-06-09 10:22 - Gündem

TürkTraktör "Filizlerin Mucizeleri"nde 4 bin kız öğrenciyle buluştu

2017-06-06 13:39 - Ekonomi

Şampiyonluk turunda yaralanan taraftarlardan haber var

2017-06-04 20:47 - Asayiş

Süs tavukları, ilik kanseri Güler için satıldı

2017-06-03 23:12 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhuriyet'in 102. yılı kutlamaları 21 pare top atışıyla bugün başlayacak

17:37 - Gündem

MSB 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ülke genelinde düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak

17:28 - Gündem

İstanbul Boğazı'ndaki köprülere Türk bayrakları asıldı

17:03 - Gündem

Yurdun kuzeybatı kesimleri ile Muğla ve Antalya için kuvvetli yağış uyarısı

16:37 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler, Katarlı mevkidaşı Al Sani'yi ağırladı

15:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Microsoft, OpenAI'da yüzde 27'lik paya sahip olacak

18:08 - Ekonomi

Apple'ın piyasa değeri ilk kez 4 trilyon doları gördü

18:03 - Ekonomi

Cumhuriyet'in 102. yılı kutlamaları 21 pare top atışıyla bugün başlayacak

17:37 - Gündem

MSB 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ülke genelinde düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak

17:28 - Gündem

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff: Alman-Türk ilişkileri, büyük potansiyeller sunuyor

17:22 - Dünya