?>

'Protezle' bıraktığı yerden hayata devam etmek istiyor

Kırklareli'nde tekstil fabrikasında geçirdiği iş kazası sonucu sağ kolunu kaybeden Ahmet Çapan, protez koluna kavuşarak hayatına eskisi gibi devam edebilmeyi bekliyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Kırklareli

Kırklareli'nde tekstil fabrikasında geçirdiği iş kazası sonucu sağ kolunu kaybeden Ahmet Çapan (28), protez koluna kavuşarak hem evlatlarına doyasıya sarılacağı hem de ailesinin nafakasını tekrar kazanacağı günün hayalini kuruyor.

Lüleburgaz ilçesinde yaşayan Çapan, geçen yıl geçirdiği iş kazası sonucu sağ kolunu dirsek altından kaybetti.

Bir yıldır çalışmak amacıyla yaptığı başvurulardan olumlu geri dönüş alamayan Çapan, ailesinin geçimini sağlayabilmek için yardım bekliyor.

Ahmet Çapan, bir yıldır eş dost yardımıyla geçinen ailesinin, yeniden "evinin direği" olabilmek için protez kolla çalışmak istiyor.

Çapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl çalıştığı bir fabrikada iş kazası geçirerek, 3 kez ameliyat olduğunu ancak sağlığına kavuşamadığını söyledi.

Çok zor günler geçirdiğini ifade eden Çapan, bir yıldır çalışamadığı için ailesinin geçimini sağlamakta güçlü çektiğini belirtti.

Sağ dirsek altından kolunu kaybettiğini belirten Çapan, "Makinede bir pislik vardı ben o pisliğe elle müdahale ettim. Ona hava ile müdahale ediliyormuş. Orada kolumu kaptırdım ve kendi gücümle kolumu çektim. Sağ dirsek altından olan kısım makina için de kaldı. Daha sonra arkadaşlarımın yanına koştum beni fabrika arabasıyla hastaneye götürdüler. Edirne'de ilk ameliyatımda kolum özelliğini yitirdiğinden dolayı dikilmedi." diye konuştu.

"Çocuklarıma doyasıya sarılmak istiyorum"

Çapan, bir yıldır çocuklarına iki elle sarılamamanın hüznünü yaşadığını, tek isteğinin sağlığına kavuşarak ailesinin geçimini sağlayacak bir işte çalışmak olduğunu ifade etti.

Bir kolunun olmaması nedeniyle iş bulamadığını anlatan Çapan, şöyle devam etti:

"Çocuklarımın okul masraflarını dahi karşılayamıyorum. Koluma protez takılması için özel hastanelere başvurdum. Protez maliyetinin 130 bin ile 200 bin lira arasında olduğu söylendi. Bunu karşılayacak ekonomik durumumuz uygun değil. Tek hayalim protez kolumun olması. Eğer protez kolum olursa işe de alınır ve ailemin geçimini sürdürürüm. Çoluğuma çocuğuma ekmek getirmek istiyorum." dedi.

Kırklareli Valiliğinin oluru ile İl Sağlık Müdürlüğünce protez için yardım kampanyası başlatıldığını anımsatan Çapan, "Bu protez olursa çocuklarımı iki elle sarabileceğim ve yine işim olursa evime ekmek getirebileceğim. Sayın devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerimizden yardım bekliyorum." dedi.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce başlatılan yardım kampanyasına Ziraat Bankası Kırklareli Şubesi aracılığı ve 8010019-5004 hesap numarasına para yatırılarak katkıda bulunulabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tarlada kalan karpuzlar işçiye 'bayram hediyesi' oldu

2019-08-09 17:57 - Gündem

Fenerbahçe'de Zanka imzayı attı

2019-08-10 23:02 - Spor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum deprem bölgesinde

2019-08-09 19:07 - Gündem

'Ticari ihtilaflar hava kargo trafiğini vurdu'

2019-08-07 19:42 - Dünya

TÜBİTAK'tan Antarktika çağrısı

2019-08-11 14:32 - Teknoloji

Havalimanındaki danışma robotlarına yoğun ilgi

2019-08-08 18:42 - Gündem

TSK'ye 22 yeni modüler üs bölgesi için sözleşme imzalandı

2019-08-08 18:47 - Gündem

Senegal'de Fransız okulunun kampüste namaz kılınmasını yasakladığı iddiası

2019-08-07 19:32 - Dünya

ABD ile 'Güvenli Bölge' görüşmeleri tamamlandı

2019-08-07 19:57 - Siyaset

TÜPRAŞ'tan ilk yarıda 495 milyon lira net kar

2019-08-08 00:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Alman çift 28 yıldır tatil için Antalya'yı tercih ediyor

14:22 - Çevre-Hayat

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti sonbahar göçleriyle kuğulara hazırlanıyor

13:28 - Çevre-Hayat

İkinci baharlarında dokuma atölyesinde beceri kazanıp dostluklar kuruyorlar

13:22 - Çevre-Hayat

Caretta caretta "Tuba" ikinci dünya turunda 7 bin kilometre katetti

12:28 - Çevre-Hayat

Geleceğin ziraat mühendisleri üniversitenin uygulama bahçelerinde yetişiyor

12:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

18:58 - Gündem

MSB: Doğu Akdeniz'deki insani yardım faaliyetleri kapsamında 11 kişi tahliye edildi

18:38 - Gündem

AB: Gazze'ye insani yardım ulaştırma konusunda beklemek bir seçenek değil

17:57 - Dünya

Süper Lig'den 11 takım, PFDK'ye sevk edildi

17:48 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı yılın 8 ayını rekorlarla kapattı

17:32 - Ekonomi