?>

Protezini defalarca kırdı ama futboldan vazgeçmedi

Tavsiye üzerine ampute futbola başlayan Ankaralı 24 yaşındaki İskender Özçalık, bu sezon transfer olduğu Trabzon ekibi Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nın başarısı için ter döküyor. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

TRABZON- MELTEM YILMAZ

Tavsiye üzerine ampute futbola başlayan Ankaralı 24 yaşındaki İskender Özçalık, bu sezon transfer olduğu Trabzon ekibi Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nın başarısı için ter döküyor.

Doğuştan sol femur kısalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile hayatına devam etmek zorunda kalan Özçalık, protezine rağmen küçük yaşta futbol oynamaya başladı. Protezini defalarca kırmasına rağmen futbol tutkusundan vazgeçmeyen Özçalık, protezini tamir ettirmek için gittiği medikal firmasında bir kişinin tavsiyesi üzerine ampute futbolla tanıştı.

Yaklaşık 8 yıldır ampute futbolda başarı için ter döken Özçalık, Ankara'da başlayan kariyerini Trabzon'da sürdürüyor.

"Protezim bana engel olmadı"

Özçalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da olmaktan ve Karadeniz takımında oynamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Futbol oynamaya Ankara'da başladığını aktaran Özçalık, "Futbola küçük yaşta başladım. Futbol benim için tutkuydu. Sürekli futbol oynardım. Protezim bana engel olmadı. Başarılı olacağıma inandım. Düştüm, kalktım, protezimi defalarca kırdım ama futboldan vazgeçmedim." diye konuştu.

Özçalık, protezi için sürekli tamire gittiğini belirterek, "Protezle futbol oynuyordum. O yüzden de protezimi sürekli kırıyor, tamire götürüyordum. Bu vasıtayla medikalci ile tanıştık. Futbolun benim için ne kadar önemli olduğunu gördüğü için de bana ampute futboldan bahsetti. Medikalcinin tavsiyesi üzerine 15 yaşımda ampute futbolla tanıştım." şeklinde konuştu.

"Spor, yaşam tarzım haline geldi"

Yaklaşık 8 yıldır ampute futbol oynadığı anlatan Özçalık, "Bu sürede kendimi daha da geliştirdim. Bu sayede ailem de bana sürekli destek oldu. Spor, yaşam tarzım haline geldi. Spor sayesinde de sosyalleştim ve öz güvenim daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Özçalık, futbolda ileriye dönük hedefleri olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Ankara'da başladığım futbol kariyerime Trabzon'da devam ediyorum. Bu yıl Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımı'na transfer oldum. Burada olduğum için mutluyum. Takım olarak güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Ankara-Trabzon arası mesafeyi de zorlukları da engel olarak görmüyorum. Futbol sevdiğim iş ve bu işte yorgunluk dahi hissetmiyorum. Hedefim çok çalışıp kendimi ve takımımı daha iyi yerlere getirmek. Bu yönde de eğitimime devam etmeyi planlıyorum."

Çevresindekilerden olumlu geri dönüşler aldığını belirten Özçalık, diğer engelli bireylere örnek olmak için gayret edeceğini de sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'YPG Rakka'da sadece kuşatma vaziyeti görecek'

2016-11-09 02:47 - Gündem

Narkoteröre bir darbe daha

2016-11-06 15:52 - Asayiş

Trump'ın Nevada başvurusu mahkemece reddedildi

2016-11-09 03:22 - Dünya

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine hız verdi

2016-11-07 16:02 - Gündem

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel tutuklandı

2016-11-06 20:12 - Gündem

Antalya’da Kasım ayında deniz keyfi

2016-11-06 21:17 - Gündem

Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada

2016-11-03 18:33 - Sağlık

Adana'da 29 SGK çalışanına FETÖ'den gözaltı

2016-11-09 11:08 - Gündem

Nusaybin’de PKK operasyonu! Gözaltına alındı

2016-11-08 22:02 - Asayiş

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'ye tahvil ödülü

2016-11-05 12:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Açık'ta Sinner, Anisimova ve Osaka, yarı finalde

10:52 - Spor

Türkiye, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Sırbistan’ı yenerek grubu lider tamamladı

23:59 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa Ligi kadrosunu UEFA'ya bildirdi

23:08 - Spor

Vincenzo Montella: Gürcistan maçı kuşkusuz benim açımdan en önemli maçımız

21:18 - Spor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosunu UEFA'ya bildirdi

20:17 - Spor

Günün Manşetleri

Dolaylı AR-GE teşviki geçen yıl 105 milyar 977 milyon lira oldu

11:07 - Ekonomi

Rusya: Çin'e yılda 106 milyar metreküp Rus gazı sevkiyatı öngörülüyor

11:03 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Sivas Kongresi'nin 106. yıl dönümü mesajı

10:58 - Siyaset

Anadolu’dan Gazze’ye Bir Nefes Platformu: Küresel Sumud Filosu vicdanların ortak yolculuğu

10:52 - Dünya

Ticaret Bakanlığı son dönemdeki kırtasiye denetimlerinde 15,2 milyon lira ceza uyguladı

09:53 - Ekonomi