?>

Prof. Dr. Canan Karatay, hatalı tedavi uyguladığı iddiasıyla hakim karşısında

Prof. Dr. Canan Karatay, hastasına hatalı tedavi uyguladığı iddiasıyla hakkında açılan tazminat davası kapsamında hakim karşısına çıktı

Gündem - 3 ay önce

İstanbul

İstanbul Anadolu 4. Tüketici Mahkemesi'nde görülen ön inceleme duruşmasında, davalı Canan Karatay ve tarafların avukatları hazır bulundu.

İddialara karşı söz hakkı verilen Karatay, hastayı 2016 yılında gördüğünü ve 3-4 sene takip ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Muayene sırasında ve devamında hasta çok iyi oldu. Hasta daha sonra geldi bana teşekkür etti. 2020 yılından sonra 4 yıl ben hastayı hiç görmedim. 4 yıldır görmediğim bir hasta yüzünden suçlanıyorum. Hasta şeker hastası olduğu için tansiyonu yüksektir. Vücudu tuzsuz olduğu için de tansiyonu yüksekti. Alkol ve sigara kullanıyordu. Hastaya diyabet beslenme listesi verildi ve Karatay diyeti uygulaması önerildi.

Hastaya 2016 yılına kadar şeker hastası olduğu söylenmemiş ancak 2005'teki kayıtlarında ürik asit yüksekliği vardı. Benim önerilerim ve tedavilerim sonucu ürik asit düşmeye başlamıştır. Kalbinde çarpıntı vardı, benim önerilerim ve tedavilerim sayesinde değerleri düzeldi. Bir çok risk faktörleri de benim tedavi ve önerilerim sayesinde düzelmiştir. Televizyondaki haberlerde gördüğüm kadarıyla, ölüm sebebinin kanamadan olduğunu öğrendim."

Davalı hastanenin avukatı da organizasyon hastası olmadığını ifade ederek, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Davacı avukatı ise Karatay'ın bahsettiği yöntemlerin bilimsel yöntemlerden uzak olduğunu öne sürerek, müvekkilinin alkolik olmadığını söyledi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Maddi ve manevi tazminat talebi...

Öte yandan, dava dilekçesinde, davacı İbrahim Ethem C.Ü'nün kalbe giden damarlarının tıkalı olduğu için doktorların by-pass olmasını önermesi üzerine 2016 yılında Prof. Dr. Canan Karatay'a muayene olduğu belirtildi.

Dilekçede, Karatay'ın muayene sonucu İbrahim Ethem C.Ü'ye şeker hastası olduğunu söylediği, sorunun yaşam biçiminde olduğunu ve kullandığı tüm ilaçları bırakması gerektiğini belirterek hastaya yüksek tansiyon için hafif dozda bir ilaç ve bol tuz önerdiği anlatıldı.

Karatay tarafından İbrahim Ethem C.Ü'ye ek olarak bazı vitamin iğneleri ve hapları, iyot takviyesi verildiği kaydedilen dilekçede, hastanın kalp-damar probleminin ise cerrahi bir müdahaleyi gerektirmediğini belirttiği öne sürüldü.

Daha sonra Ülker'e böbrek yetmezliği tanısı konulduğu ve böbrek nakli olduğu belirtilen dilekçede, Karatay tarafından 4 yıl süreyle uygulanan yanlış tedavi nedeniyle ağır düzeyde engellilik hali oluştuğu ve hastanın çalışma gücünü kaybettiği iddia edildi.

Canan Karatay ile tedavinin uygulandığı özel hastanenin ayrı ayrı 20'şer milyon lira manevi tazminat ödemesi istenen dilekçede, maddi tazminatın ise bilirkişi incelemesinin ardından belirlenmesi talep edildi.

Suç duyurusu da yapıldı...

Hasta İbrahim Ethem C.Ü'nün avukatınca, tazminat davası dışında hastane ve Karatay hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulunuldu. Hastanın daha sonra 8 Kasım 2024'te hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Orman yangınlarıyla mücadelede yeni araçlar envantere katıldı

2025-01-20 17:02 - Ekonomi

BM: Gazze'nin tüm nüfusu, temel ihtiyaçlar için yardımlara muhtaç

2025-01-20 22:17 - Dünya

Suriye'deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Şeybani, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek

2025-01-14 20:48 - Dünya

Fransa'da, Paris ve Maccabi Tel-Aviv basketbol takımlarının karşılaşması protesto edildi

2025-01-17 09:46 - Spor

Çin, Kırgızistan'da 100 megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali inşa edecek

2025-01-21 15:47 - Ekonomi

Los Angeles'taki yangınlarda, California'nın son 40 yıldaki en geniş kentsel alanı yandı

2025-01-18 07:43 - Dünya

James Harden, NBA normal sezonlarında en fazla sayı atan 15. oyuncu oldu

2025-01-17 12:17 - Spor

Çanakkale'de fırtına sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi

2025-01-14 18:13 - Çevre & Seyahat

Ziraat Bankası Cezayir Şubesi faaliyetlerine başladı

2025-01-21 12:06 - Ekonomi

Ağrı'da soğuk hava etkili oldu

2025-01-19 13:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bakan Güler, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Gurbanov'u kabul etti

10:47 - Gündem

Resmi Gazete'de EPDK kararı yayımlandı

09:22 - Gündem

Ankara'da itfaiye aracının sel sularına kapılması görüntülendi

19:58 - Gündem

Adıyaman'da dolu etkili oldu

19:17 - Gündem

Adana'da hız ihlali, yapay zeka destekli radar cihazıyla tespit ediliyor

19:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Güler, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Gurbanov'u kabul etti

10:47 - Gündem

Guardiola, Manchester City'nin ardından teknik direktörlüğe ara verecek

10:27 - Spor

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Eyüpspor'u konuk edecek

10:03 - Spor

Sarıyer'de çöken yol trafiğe kapatıldı

09:53 - Asayiş

Beşiktaş,
Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak

09:47 - Spor