?>

Polonya Başbakanı Tusk: Holiganlarla görüşmeyeceğim, sadece çiftçilerle görüşeceğim

Başbakan Donald Tusk, Ukrayna'dan ucuz gıda ürünleri ithalatını ve Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikalarını protesto eden çiftçiler ile polis arasında çıkan arbedenin ardından, "Holiganlarla görüşmeyeceğim, sadece çiftçilerle görüşeceğim." dedi.

Dünya - 1 yıl önce

Varşova

Yerel medyadaki haberlere göre Tusk, başkent Varşova'daki protestoda polis ile çiftçiler arasında yaşanan arbedeyle ilgili açıklamada bulundu.

Tusk, "gerçek" çiftçilerle görüşeceğini ifade ederek, politik sebeplerle polislere karşı şiddet uygulayanların olduğunu belirtti.

Başbakan Tusk, "Holiganlarla görüşmeyeceğim, sadece çiftçilerle görüşeceğim." ifadesini kullandı.

Polonya'da Ukrayna'dan ucuz tahıl ve gıda ürünü ithalatını ve Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikalarını protesto eden binlerce çiftçi, başkent Varşova'daki başbakanlık ofisinin önünde gösteri düzenlemişti.

Ukrayna'dan ucuz tahıl ve gıda ürünlerinin ithalatını durdurmak için Polonya-Ukrayna sınırının kapatılmasını talep eden çiftçiler, ayrıca AB'nin izlediği yeşil ve çevreci politikalarla Avrupa'da tarımı öldürdüğünü savunmuş, Polonya'nın AB'nin "Yeşil Mutabakat" programından çekilmesini istemişti.

Protestocu çiftçiler, gösterileri sırasında polislere taş atmış ve bazı polisleri yaralamıştı. Protestolarda 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Avrupa'da çiftçi protestoları

Başta Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, Macaristan ve Yunanistan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçiler, son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor.

Tepki gösterilen konuların arasında Birliğin tarım politikaları, karmaşık piyasa düzenlemeleri, doğa restorasyon hedefleri, desteklemelerdeki kesintiler, yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, gübre ve pestisit kullanımına getirilen sınırlamalar, Ukrayna'dan gelen ucuz tahıl ürünleri ve su tasarruf tedbirleri yer alıyor.

Çiftçiler, ayrıca AB'ye "Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırdığı" eleştirisinde bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Birliğin Gücü: Ulusal Gurur ve Kimliği Teşvik Eden Arap Futbol Takımları

2024-03-05 16:09 - İnsan&Hayat

Dünya Bankasından Ukrayna için 760 milyon dolarlık ek hibe

2024-02-29 22:47 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: 2023'te gıda ihracatı 31 milyar dolardı, bunu 35-40 milyar dolarlara çıkaracağız

2024-03-07 12:47 - Siyaset

Almanya, askeri görüşmelerin medyaya sızdırılmasıyla ilgili Rusya'yı suçladı

2024-03-03 19:52 - Dünya

ABD'de Pentagon'a ait bilgileri internette paylaşan asker suçunu kabul etti

2024-03-05 21:52 - Dünya

Bakan Şimşek: Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz

2024-03-03 00:43 - Ekonomi

İsrail'in 152 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 30 bin 717'ye çıktı

2024-03-06 12:23 - Dünya

Üsküdar'da Gazzeli çocuklar için "Siyonizme destek veren markaları boykot" eylemi yap

2024-03-03 21:43 - Gündem

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon şubatta yüzde 2,6 oldu

2024-03-01 14:02 - Ekonomi

YKS için geç başvuru süreci başladı

2024-03-05 10:53 - Gündem

İlgili Haberler

Kurtuba Cami-Katedrali yangının ardından kısmi olarak açıldı

22:48 - Dünya

TİKA, açlıkla mücadele eden Gazzelilere gıda yardımlarını sürdürüyor

21:58 - Dünya

Arap Birliği, İsrail'in Gazze'yi işgal kararına karşı yarın acil toplantı kararı aldı

21:43 - Dünya

Hamas: İsraillilerin Mescid-i Aksa baskınları, Kudüs'ü Yahudileştirme planının bir parçası

20:32 - Dünya

Avusturya, Fransa, Kanada ve Norveç, 5 ülkenin ortak Gazze açıklamasına katıldı

18:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Eski sağlık bakanlarından Halil Şıvgın vefat etti

00:13 - Gündem

Antalyaspor, sahasında Kasımpaşa'yı yendi

00:07 - Spor

Termometreler 22 kentte 40 dereceyi aştı

23:27 - Gündem

Sinop ve Aksaray ve Diyarbakır'da orman yangınına müdahale sürüyor

23:22 - Gündem

Kurtuba Cami-Katedrali yangının ardından kısmi olarak açıldı

22:48 - Dünya