?>

PKK'nın 'Susa Cami Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde 25 yıl önce PKK'lı teröristlerce camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda yaşamını yitirenler anıldı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde 25 yıl önce, PKK'lı teröristlerce camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda yaşamını yitiren 2'si çocuk 10 kişi için anma etkinliği yapıldı.

Silvan ilçesinde asker kıyafeti giyen PKK'lı teröristlerin 25 yıl önce aralarında imamın da bulunduğu 10 kişiyi katlettiği Yolaç (Susa) köyü katliamı, Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Susa-Der) köyde düzenlediği programda lanetlendi.

Programa katılanlar önce katliamın gerçekleştiği Susa Camisi'ni ardından da sadırıda hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti.

"PKK'nın tek amacı İslam'a ve dindar insanlara karşı olmaktır"

Mezarlıktaki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, Diyarbakır'da 6-8 Ekim olaylarında Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen 4 gençten Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, teröristlerin katliamını kınadı.

Gökgöz, "1990'lı yıllarda bu insanları camide şehit edenler ile bizim çocuklarımızı balkonlardan atarak vahşice katleden eden zihniyet aynıdır. Dünkü zihniyet ile bugünkü zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Bugün de eğer onların ellerine geçersek bizleri yine yok edecekler çünkü PKK'nın tek amacı İslam'a ve dindar insanlara karşı olmaktır." dedi.

Terör örgütünün geçmiş dönemde kimin hesabına çalıştıysa bugün de aynı zihniyete çalıştığını dile getiren Gökgöz, "PKK, 1990'lı yıllarda camilerde, traktör ve araçların üzerinde bombalı mayınlarla dindar insanları nasıl şehit etmişse bugün de aynı şekilde binalardan atarak, yakarak, üzerinden araçlarla geçerek bizleri şehit ettiler." ifadesini kullandı.

Terör örgütünün zihniyetine karşı dimdik duracaklarına işaret eden Gökgöz, "Ömrümüz yetene kadar bu zulme karşı duracağız. İslam'ı kimsenin eline bırakamayız ve kimse İslam'a hakaret edemeyecek, canımızı vereceğiz kimseye boynumuzu eğmeyeceğiz." diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Türkiye'nin askeri nerede varsa barış için vardır'

2017-06-24 00:27 - Siyaset

Bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi

2017-06-23 06:22 - Gündem

Komşusu soyulurken o eşya yüklemeye devam etti

2017-06-20 16:32 - Asayiş

TOKİ'den Kayabaşı'nda 94 bin liradan başlayan fiyatlarla iş yerleri

2017-06-20 17:15 - Genel

'Katar üssü konusu diğer ülkeleri ilgilendirmez'

2017-06-25 22:07 - Gündem

Samsun'a bayram günü şehit ateşi düştü

2017-06-25 22:52 - Asayiş

Elektrikli araçların şarj sorunlarına yeni çözümler ekleniyor

2017-06-23 13:58 - Ekonomi

'Japonya Asya-Pasifik bölgesindeki en önemli ekonomik ortağımız'

2017-06-21 18:47 - Siyaset

Sivas'ta 13 bin 480 kişi istihdam edildi

2017-06-21 19:37 - Ekonomi

Çin'de robot kurye hizmete başladı

2017-06-20 15:17 - Teknoloji

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz Gençlikte" programına telefonla bağlandı

00:08 - Gündem

Sıcaklıklar 7 kentte 40 derecenin üzerine çıktı

23:12 - Gündem

İzmir'de pazar şemsiyesinin hamile kadın ve çocuğunun üzerine düşmesi güvenlik kamerasında

22:13 - Gündem

Afyonkarahisar'da yaşlı çift, iki katlı evini jandarmaya bağışladı

22:08 - Gündem

DMM'den "400 akademisyenin usulsüz şekilde atandığı" iddiasına ilişkin açıklama

20:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz Gençlikte" programına telefonla bağlandı

00:08 - Gündem

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya

Almanya: İsrail'in (Gazze'ye) kapsamlı yardım sağlama yükümlülüğü devam ediyor

23:43 - Dünya