?>

PKK'nın dijital bilgisini taşıyana 3 yıl 9 ay hapis

Kuzey Irak'tan İstanbul’a, oradan da Elazığ’a terör örgütü PKK'nın flash bellekte şifreli bilgisini taşıyan zanlıya 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Asayiş - 9 yıl önce

Milli İstihbarat ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı ile Elazığ ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüklerinin, 1 Ocak 2016’daki, ortak çalışması sonucu, Kuzey Irak'tan İstanbul'a, oradan da uçakla Elazığ'a gelen şüpheli Veysel B., terör örgütü PKK'nın şifreli dijital bilgisini taşıdığı için gözaltına alınmıştı. Üzerinde yapılan aramada bölücü terör örgütünün şifrelenmiş mesajının bulunduğu SD kart ele geçirilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Elazığ Adliyesi 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütüne yardım suçundan yargılanan zanlı Veysel B. hakkında karar duruşması yapıldı. Tutuklu sanık Veysel B. ve avukatının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı sanığın Kuzey Irak'tan bölücü terör örgütüne ait bilgi taşıdığını belirterek, yardım etmek suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Müvekkilinin örgüt üyesi olmadığını zorla bilgi taşıttırıldığını ve bildiği her şeyi anlattığını dile getiren sanık avukatı, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanarak verilecek ceza ile tahliye edilmesini talep etti. Son sözü sorulan zanlı ise, "Yazılı savunmalarımı tekrar ediyor, tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık hakkında etkin pişmanlık hükümlerini uygulamadıklarını, terör örgütü üyesi olmaksızın yardımda bulunduğu gerekçesiyle 6 yıl hapis cezası verdiklerini ve bu cezayı 3 yıl 9 aya indirdiklerini, tahliye edip yurt dışı yasağı getirdiklerini açıkladı.

Halil İbrahim Varlı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

5. katta çıkan yangında önce oğlunu attı sonra kendi atladı

2016-11-25 11:17 - Asayiş

Zonguldak'ta maden ocağında göçük

2016-11-22 02:17 - Gündem

İstanbul’da otobüs şoförüne bıçaklı saldırı

2016-11-22 21:27 - Asayiş

4 katlı metruk binada yangın

2016-11-22 00:17 - Asayiş

Akın Öztürk’ün eski emir subayı tutuklandı

2016-11-22 11:02 - Asayiş

Galatasaray'da kupa mesaisi

2016-11-26 19:22 - Spor

Antik Çağ'ın hac merkezi gün yüzüne çıkıyor

2016-11-26 17:02 - Kültür Sanat

ABD'den vatandaşlarına 'Avrupa'ya seyahat uyarısı'

2016-11-22 10:17 - Dünya

Karabükspor sahasında kazandı

2016-11-26 19:07 - Spor

İstanbul'da yangın: 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!

2016-11-21 22:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Denizli'de sağanak sebebiyle bazı evleri ve alt geçitleri su bastı

21:22 - Asayiş

Beykoz açıklarında alabora olan teknedeki 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

16:38 - Asayiş

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 830 kişi gözaltına alındı

10:07 - Asayiş

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 14 ildeki operasyonlarda 26 şüpheli yakalandı

09:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya