?>

PKK'lı teröristlerin katlettiği 33 Yavi şehidi mezarları başında anıldı

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde 31 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 5'i çocuk 33 sivil törenle anıldı.

Gündem - 9 ay önce

Erzurum

Çat Kaymakamlığınca Yavi Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim'in de okunduğu anma programında saygı atışı yapıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, 31 yıl önce vatandaşların PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla katledildiğini söyledi.

"Bu topraklarda her daim bir, beraber ve güçlü olmalıyız"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik hain terör saldırısına değinen Çiftçi, şöyle devam etti:

"İki gün önce millet olarak büyük acı yaşadık. 5 vatandaşımız şehit oldu, 14 vatandaşımız yaralandı. Ben bu vesile ile tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah devletimize bu acıları yaşatmasın. Yurt içinde ve yurt dışında operasyonda olan askerimiz, jandarmamız, güvenlik güçlerimiz var. Allah onların da yardımcısı olsun. Her daim muzaffer eylesin. Hem Yavi katliamı hem de TUSAŞ'taki saldırı bize şunu gösteriyor; bu topraklarda tutunmak için güçlü devlet olmak zorundayız. Zayıf devletlerin, güçsüz milletlerin bu topraklarda yaşama şansı yok. Tarihte hatırlayalım. Anadolu topraklarında nice devletler kuruldu, nice medeniyetler tarihe karıştı gitti. Bu topraklarda her daim bir, beraber ve güçlü olmalıyız."

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç da Yavi'nin kurtuluş mücadelesinde önemli bir yer olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman yıkılmadık. Ne Yavi ne de Çat'ın hiçbir mezrası veya köyü, terör örgütüne geçit vermedi. Her zaman devletimizin yanında dimdik durmuş bir toplumuz. Vatan bu 33 cana çok şey borçlu." ifadelerini kullandı.

Yavi Mahallesi Muhtarı Nurullah Tiryaki ise o gün yaşananları anlatarak, "Kahraman askerimizin şanlı kıyafetine bürünmüş PKK terör örgütü mensupları, kahvenin kapısında belirdi. Ansızın girenler köylülerimizin üzerine mermiler yağdırmaya başladı." diye konuştu.

İl Müftüsü Rüstem Can'ın dua etmesinin ardından mezarlara karanfil bırakıldı.

Törene katılanlar, şehitler adına fidan dikti.

Mahallede yaşayan, içinde hafızların da bulunduğu 33 çocuk ise 33 şehit mezarının başında Kur'an-ı Kerim okudu.

Programa, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, Çat Kaymakamı İrem Baha Yağan, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SAHA EXPO 2024 kapılarını ziyaretçilere açtı

2024-10-22 10:33 - Teknoloji

BM: İsrail güçleri, 8-14 Ekim'de Batı Şeria'da biri çocuk 9 Filistinliyi öldürdü

2024-10-18 16:48 - Dünya

İsrail, Beyrut'un güneyine 12 hava saldırısı düzenledi

2024-10-25 02:42 - Dünya

ABD'nin İsrail'den, İran'a olası saldırısını yumuşatmasını istediği iddia edildi

2024-10-22 22:18 - Dünya

İsrail'in saldırı tehdidinin ardından Lübnan'ın Sur kentinde yeni göç dalgası başladı

2024-10-23 10:28 - Dünya

Beşiktaş, Avrupa'da 247. maçını oynayacak

2024-10-23 11:12 - Spor

Ticaret Bakanı Bolat: Küresel e-ticaret hacmi 5,8 trilyon dolarla tarihi bir büyüklüğe ulaştı

2024-10-25 13:13 - Ekonomi

Bodrum'da kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen göletteki balıklar kurtarıldı

2024-10-19 21:53 - Çevre-Hayat

KazAID, Türkiye’de depremzede çocuklar için okul inşa edecek

2024-10-25 12:08 - Gündem

Edirne'de köy yolları otoyol kalitesinde sıcak asfaltla kaplanıyor

2024-10-23 09:28 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

Hava sıcaklığı 22 ilde 40 derece ve üzerini gösterdi

22:58 - Gündem

Başkentte kısa süreli sağanak etkili oldu

21:58 - Gündem

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina, yıkılırken iş makinesinin üzerine devrildi

21:47 - Gündem

İzmir Karşıyaka'da çöplerin toplanmaması tepkilere neden oluyor

21:17 - Gündem

Karabük Valisi Yavuz, ormanlık alanda yeniden çıkan yangının çevrelendiğini söyledi:

17:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Hava sıcaklığı 22 ilde 40 derece ve üzerini gösterdi

22:58 - Gündem

Başkentte kısa süreli sağanak etkili oldu

21:58 - Gündem

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina, yıkılırken iş makinesinin üzerine devrildi

21:47 - Gündem

İsrail, Suriye'de hava saldırısı düzenledi

21:43 - Dünya

BMGK, İsrail hükümetinin Gazze kentini işgal kararını görüşmek için acil oturumla toplanacak

21:22 - Dünya