PKK'lı teröristler dağılma noktasına geldi

PKK'nın sözde Erzurum eyalet sorumlusu İsa Teres'in öldürülmesiyle örgüt büyük darbe aldı, bölgedeki teröristler dağılma noktasına geldi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 10 yıl önce

ANKARA

Bölücü terör örgütü PKK'nın Bingöl, Muş ve Erzurum illerini kapsayan sözde Erzurum eyalet sorumlusu İsa Ferhat kod adlı İsa Teres, 3 Kasım'da yapılan operasyonda yanındaki teröristlerle etkisiz hale getirildi.
PKK'nın 2014'ten bu yana Bingöl, Muş ve Erzurum illerini kapsayan sözde Erzurum eyalet sorumlusu olduğu belirlenen ve terörden arananlar mavi listesinde 1 milyon 500 bin lira ödülle aranan Teres'in, 1993'te örgüte katılan ve daha önce Iğdır, Ağrı, Kars, ardından da Irak'ın kuzeyi̇ndeki Avaşi̇n-Basyan sorumlusu olduğu tespit edildi.
İsa Teres, 5 Nisan 2008'de Ağrı Doğubeyazıt'ta hudut karakoluna roketle saldırı, 8 Nisan 2008'de aynı ilçede askeri̇ aracın geçişi sırasında mayın patlatılması eylemleri̇ni̇ gerçekleştirdi.
Teres'in, 23-24 Ağustos'ta Bingöl Karacehennem ormanları bölgesinde gerçekleşen i̇ki̇ korucu ile bi̇r askeri̇n şehit edildiği mayınlı saldırıların tali̇matını da verdiği biliniyordu.
Bölücü terör örgütü, 2012 şubat ayında ölü ele geçi̇ri̇len Erzurum sorumlusu Mahi̇r Başkale kod adlı Haşi̇m Kaya'nın yerine Di̇yarbakır'dan Azat kod adlı Nevzat Gündüz'ü gönderdi. Gündüz'ün terör örgütü üst yöneti̇mi̇ni̇n beklentilerini karşılamada zayıf kalması, bölgedeki teröri̇stler arasında yaşanan anlaşmazlıklar gi̇bi̇ sebeplerle yeri̇ne Teres gönderildi.

Teröristler dağılma noktasına geldi

Tüm çabalarına rağmen terör örgütünün amaçlarını bölgede gerçekleştiremeyen ve öldürülen Teres sonrası teröristler dağılma noktasına geldi.
İsa Teres'i̇n yardımcısı ve terörden arananlar yeşil li̇stesindeki Si̇nan Devri̇m kod adlı Mehmet Hayme, Muş'ta yanındaki üç teröri̇sti̇ bırakıp kaçarken yakalanmış, aynı gün Hayme'ni̇n gri li̇stede aranan ve bırakıp kaçtığı Karlıova sorumlusu Bedran kod adlı Yunus Emre Araslı da operasyon sırasında ölmüştü.
Terörden arananlar gri listesindeki "Bingöl gücü" sorumlularından Radi Piling kod adlı Abi̇di̇n Bayram'ın 21 Mayıs'ta, Kığı sorumlusu Özgür kod adlı Engi̇n Özün'ün 13 Haziran'da ölü olarak ele geçirilmesiyle Teres, teröristlerce eleştirilmişti.
Teres'in de öldürüldüğü operasyonda, 3 M16 piyade tüfeği, 2 biksi makineli tüfek, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, 19 el bombası, 2 tabanca, 2 tabanca şarjörü, 12 M16 piyade tüfeği şarjörü, 23 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 426 M16 piyade tüfeği fişeği, bin 128 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 352 biksi makineli tüfek fişeği, 52 tabanca fişeği, bir el telsizi, bir güneş paneli ve bir parçalanmış silah üstü termal dürbün ele geçirildi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Irak ordusu Musul'a 30 kilometre uzaklıktaki el-Kahire köyüne girdi

2016-11-02 17:17 - Dünya

PKK'lı teröristler dağılma noktasına geldi

2016-11-05 16:08 - Gündem

210 kilogramlık savaş mağduru tedavi olmayı bekliyor

2016-11-01 14:22 - Çevre-Hayat

Aydın'da 2 kişi daha FETÖ'den gözaltına alındı

2016-11-04 00:27 - Asayiş

Mardin'de DBP'li parti yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltında

2016-11-01 14:42 - Gündem

'Kozmik oda' soruşturmasında flaş gelişme!

2016-11-03 11:42 - Asayiş

Türk bayrağı kullanamayacaklar

2016-11-04 00:57 - Dünya

İçişleri Bakanlığının yurt dışı temsilcisi azaltıldı

2016-11-02 16:37 - Gündem

Bursa’da ölümüne yolculuk

2016-11-02 16:57 - Asayiş

'Fransa kadar acımasız ülke görmedim'

2016-10-31 17:52 - Dünya

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor