?>

'PKK ile işbirlikleri de yakında çıkacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine ilişkin,

Gündem - 9 yıl önce

BURSA

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde düşmana ve haine korku, dosta güven veren bir duruş sergilendiğini söyledi.

Milletin "Ben korkmuyorum, sen korkacaksın" dediğini ve darbecilerin korktuğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Bir kısmı, fırsat bulan hainler, korkaklar kaçtı. Bir kısmı hala kaçak. Bir kısmı PKK'ya, hain odaklara sığınacak kadar alçak ve şerefsizler. Bir kısmı bu ülkenin, milletin adaletine teslim edildi ve bu millete yaptıkları yanlışın bedelini ödeyecekler. Bundan sonraki süreçte, bu ülkenin ve milletin kaderiyle oynamak isteyenlerin artık oynayamayacaklarının da dersi verilmiş oldu." diye konuştu.

"Çamur atılanlara 'Hepsi çamurlu kalsın' diyecek halimiz yok"

Müezzinoğlu, Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker'in "Darbeyle alakası olmayan kişilerin de açığa alındığı, bu kişilerin 'intihar edeceğim' dediğini, bu mağduriyetlerin nasıl giderileceği" yönündeki sorusu üzerine, şöyle devam etti:

"Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Şuanda mağduriyet kelimesini kullanacağımız iki kitle var. Biri şehit ve şehit aileleri, biri de gaziler. Diğerleri bu fırtınanın getirdiği zorlukları ve sorunları yaşıyor. Büyük bir fırtına, büyük bir deprem. O gece hasta yoğun bakımda, suni teneffüste. Suni teneffüsten bu hastayı millet, cumhurbaşkanı, hep birlikte çıkardık. Hasta yoğun bakımda kaldı. 27 gündür sabah ezanına kadar nöbet tutuyoruz. Şimdi hasta serviste. Taburcu edeceğiz. Bu arada 'Ben mağdur oldum', hele hele 'Ben intihar edeceğim' demesi doğru, bir cümle değil. Binlerce kişiye orada öyle veya böyle tezviratlı haberlerin, bilgilerin de geldiği yerde benim vicdanım temizse, bayraktan, vatandan yana bir yanlışım yoksa bu hengame, gelip geçecek. Güneş balçıkla sıvanmaz ama çamur atılıyor, çamur atanlar var, olacak. Çamuru hep beraber temizlemek başta bize, yöneticilere düşer. Dolayısıyla çamur atılanlara 'Hepsi çamurlu kalsın' diyecek halimiz yok. Çamur atıldığı anda, bu acil, olağanüstü durumda da 'Biz bunu çamursuz görelim' deme şansımız da yok. Masamızda adalet ve vicdan var. 'Şimdi açıkta', ne olacak yani açıkta. Başarılı olsalardı ne olacaktık? 'İntihar etmek istiyorum' diyen arkadaş, bu hainler başarılı olsa ne olacaktı? Neticede bu hengamede ona da bir ceza, vatani sorumluluk düşmüş ki açıkta duruyorsun. Bunu böyle göreceksin. Altın, çamura düşmekle altın olmaktan çıkmaz. Kim ne kadar çamur sürerse sürsün parıl parıl parlar. İki gün çamurlu kalır, eyvallah ne yapalım yani."

"Merkeze kendimizi almayacağız"

"Ben buraya tarla bakmaya gittim" diyen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün serbest bırakıldığını anımsatan Müezzinoğlu, "Millet, devlet adına hayati bir hata. Düşünün ki o, suçsuzdu ve tutuluyordu bugüne kadar. Millet, devlet adına bir bedeli var mıydı? Yoktu. Merkeze kendimizi almayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

PKK'ya sığınan darbeci sayısının sorulması üzerine Mehmet Müezzinoğlu, "Rakamlar yok ama neticede Amerika'ya sığınan var, yakalanan var. Bunlar, korkak ve hain. Zaten PKK ile işbirlikleri de yakında çıkacak." ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gümüşhane’deki FETÖ/PDY operasyonu: 37 tutuklama

2016-08-08 11:17 - Genel

Telefon dolandırıcılarından büyük vurgun

2016-08-12 15:58 - Genel

Her yıl eşini vurmayı alışkanlık haline getirdi

2016-08-11 16:17 - Genel

Libya'da savaş uçağı düştü

2016-08-10 22:07 - Dünya

Konya’da trafoda patlama

2016-08-09 15:52 - Genel

Rusya Suriye'deki üssü tam teşekküllü yapacak

2016-08-11 14:47 - Dünya

İsrail'den Kemal el-Hatib'e 5 gün ev hapsi

2016-08-09 15:17 - Dünya

'Avrupa verdiği sözü yerine getirmedi'

2016-08-13 03:01 - Genel

Kütahya'da deprem!

2016-08-13 12:47 - Gündem

Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanlığı'nda

2016-08-12 17:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor

14:57 - Gündem

Ankara'da bisiklet yarışı nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

14:47 - Gündem

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

14:42 - Gündem

KKTC E-Devlet Mobil Uygulaması tanıtıldı

13:42 - Gündem

Bakan Kurum'dan, Ankara'daki geri kazanım sanayi sitesine ilişkin paylaşım

13:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazze’de açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 281’e yükseldi

15:08 - Dünya

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor

14:57 - Gündem

El Salvador'da 6,0 büyüklüğünde deprem

14:53 - Dünya

Ankara'da bisiklet yarışı nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

14:47 - Gündem

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

14:42 - Gündem