?>

Pistlere madalyayla döndü

Milli sürat patenci Mükerrem Deniz, KPSS için spora verdiği 2,5 yıl aranın ardından katıldığı ilk uluslararası yarışmada gümüş madalya kazandı. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

KOCAELİ

Milli sürat patenci Mükerrem Deniz, KPSS'ye hazırlanmak için spora verdiği 2,5 yıl aranın ardından yeniden milli takım kadrosuna girmeye hak kazandı.

Buz pistlerine yaklaşık 3 ay önce tekrar "merhaba" diyen 26 yaşındaki Mükerrem, kısa sürede form tutarak 6-8 Ocak'ta Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de katıldığı "Short Track Danubia Serisi Panonia Open" yarışmasında 1000 ve 1500 metrelerde ikinci, 500 metrede dördüncü olarak genel sıralamada ikincilik elde etti ve gümüş madalyayı boynuna taktı.

İtalya'da 13-15 Ocak'ta düzenlenecek Sürat Pateni Büyükler Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alan Mükerrem, 3-7 Şubat'ta Kazakistan'da yapılacak Kış Üniversite Oyunları'nda yeniden milli formayı terletecek.

Mükerrem Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da düzenlenen 2011 Kış Üniversite Oyunları öncesi Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın yönlendirmesiyle 2009 yılında sürat pateniyle tanıştığını ifade etti.

Şimdiye kadar Danubia serileri dışında 3 dünya, 4 Avrupa Şampiyonası'nda ve 2011 Kış Üniversite Oyunları'nda yarışan Mükerrem, "Şubat ayında Kazakistan'da yapılacak Kış Üniversite Oyunları'nda da yarışacağım. İtalya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Şimdiki hedefim Dünya Şampiyonası'na gidebilmek. Sonrasında da olimpiyat vizesi almayı arzuluyorum." diye konuştu.

Spora KPSS arası

Mükerrem Deniz, verdiği aranın bir sporcu için uzun bir süre olduğunu dile getirdi.

Mezun olduktan sonra atanabilmek için KPSS'ye hazırlık amacıyla spora ara verdiğini anlatan Mükerrem, "Atanamadım ama bu sürede askerliğimi de yaptım. Eski formumu yakalayabilmek için takım arkadaşlarım günde 1-2, ben 2-3 antrenman yaptım. Buzda ve buz dışı çalışmalarla eski formumu yakalamaya çalıştım. Yeniden hazırlanma sürecinde federasyonumuz da bir fırsat tanıdı, yeniden milli takıma seçildim. Elimden geleni yaparak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz ise yönetim kurulunun "camiada birleştirici unsur oluşturma" hedefi bulunduğuna değinerek, spora ara veren önemli sporcuları yeniden kazanmayı arzuladıklarını, bu sporculardan birisinin de Mükerrem Deniz olduğunu söyledi.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kahraman polis, oğlunun doğum gününde toprağa verilmiş

2017-01-09 16:17 - Çevre-Hayat

Domuz sanıp arkadaşını öldüren sanığa 1 yıl 8 ay hapis

2017-01-06 11:17 - Asayiş

Otomobilde tartıştığı karısını boğazını keserek öldürdü

2017-01-05 15:27 - Asayiş

En iyi iPhone henüz gelmedi!

2017-01-09 20:17 - Teknoloji

Trump damadını başdanışmanı yapıyor

2017-01-10 12:08 - Dünya

Meteoroloji’nden Denizcilere Uyarı

2017-01-10 21:57 - Gündem

Tunca Nehri akmıyor, Meriç kısmen buz tuttu

2017-01-09 22:22 - Gündem

İskoçya'da PKK'ya maddi destek iddiaları inceleniyor

2017-01-09 22:32 - Dünya

Diyanet İşleri eski Başkanı Bardakoğlu’nun acı günü

2017-01-08 21:47 - Gündem

Dünden bugüne FIFA Dünya Kupası

2017-01-10 17:57 - Spor

İlgili Haberler

TFF Tahkim Kurulu, 78 futbolcunun men cezasını onadı

21:48 - Spor

Senegal, Afrika Uluslar Kupası'nda Mali'yi 1-0 yenerek yarı finale çıktı

21:42 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco: Takım olarak Galatasaray maçı için sabırsızlanıyoruz

20:43 - Spor

Bahis soruşturması kapsamında 43 antrenör, PFDK'ye sevk edildi

19:47 - Spor

Fenerbahçe, kaleci İrfan Can Eğribayat'ı Samsunspor'a kiraladı

19:37 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul Havalimanı ve Gürbulak Gümrük Kapısı'nda uyuşturucu ele geçirildi

09:58 - Gündem

Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu

09:42 - Dünya

Trump, ABD'li petrol şirketlerinin yöneticileriyle Venezuela'yı görüştü

09:32 - Dünya

Türkiye’nin Pasifik Politikası: Malezya ve Endonezya müttefikten de öte -Mehmet Yıldırım yazdı-

09:08 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump: Çin veya Rusya'nın Grönland'ı işgal etmesine izin veremeyiz

09:07 - Dünya