?>

Pique İspanya Milli Takımı'nı bırakacak

Barcelona'da forma giyen 29 yaşındaki defans oyuncusu Gerard Pique, 2018 FIFA Dünya Kupası'nın ardından İspanya Milli Takımı'nı bırakacağını açıkladı.

Spor - 9 yıl önce

Barcelona'da forma giyen 29 yaşındaki defans oyuncusu Gerard Pique, 2018 FIFA Dünya Kupası'nın ardından İspanya Milli Takımı'nı bırakacağını açıkladı.

Son iki yıldır İspanya Milli Takımı'nda forma giydiği maçlarda bazı taraftarlarca ıslıklanarak protesto edilen Pique, Arnavutluk ile oynadıkları karşılaşmada yaşanan "kolu kesik forma" polemiğinden sonra İspanya Milli Takımı'nı bırakma kararı aldığını duyurdu.

Pique, Arnavutluk maçından sonra gazetecilere açıklama yaparak, İspanya Milli Takımı ile ilgili hakkında yapılan polemiklerden bıktığını aktararak, Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra milli formayı giymeyeceğini belirtti. İspanya Milli Takımı'ndaki varlığıyla ilgili şüphe duyulmasından dolayı çok yorulduğunu aktaran Pique, şunları kaydetti:

"Milli takımda her şeyimi versem de son yıllarda iyi karşılanmadım. Herhalde bazıları milli takımda olmamamın daha iyi olacağını düşünüyor. Julen'in (İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü) yeni projesi beni çok heyecanlandırıyor. Bize çok şey verecektir. O yüzden Dünya Kupası'na kadar devam edeceğim. Birlikte başladık ve birlikte bitireceğiz. Rusya'daki Dünya Kupası son turnuvam olacak. O günleri yaşamayı büyük bir arzuyla umuyorum."

İspanyol medyasında yapılan bazı yorumlarda, Arnavutluk maçında giydiği milli formanın kollarını keserek sahaya çıkan Pique'nin, bunu "İspanya bayrağının renklerini göstermemek için yaptığı" iddia edilmişti.

Gerard Pique'nin sözlerinden sonra yazılı açıklama yapan İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), Barcelonalı futbolcuya destek verdi. Federasyon, Arnavutluk maçında giyilen beyaz renkli İspanya milli formasının kollarında İspanyol bayrağı veya bayrak renklerinin olmadığını fotoğrafla gösterdi.

Barcelonalı futbolcu, geride kalan aylarda yine bir milli maç sırasında İspanya milli marşı çalındığı sırada el hareketi yapmakla suçlanmıştı. Katalan milliyetçiliğini savunup, bağımsızlık yanlısı gösterilere katıldığı için İspanya'daki bazı kesimlerden tepki çeken Pique, bu zamana kadar yaptığı açıklamalarda Katalonya Milli Takımı olmadığı için İspanya Milli Takımı'nın formasını giydiğini ama bunu isteyerek, mutlu bir şekilde yaptığını belirtmişti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

2016-10-03 18:22 - Asayiş

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Irak Dışişlerine çağrıldı

2016-10-05 19:17 - Dünya

Mardin'de DBP'li belediyeye 'zorla bağış' tepkisi

2016-10-04 20:57 - Gündem

Başbakan Yıldırım: Bağdat'ın açıklamaları fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı

2016-10-07 18:07 - Genel

Ceviz ağacına iki katlı ahşap ev yaptı

2016-10-06 15:37 - Çevre-Hayat

'11 Eylül yasa tasarısının kabul edilmesinden endişeliyiz'

2016-10-03 22:02 - Dünya

Keçiören'den Cerablus'a psikolojik destek

2016-10-07 15:27 - Gündem

FETÖ'nün emniyet imamına önce tahliye, sonra tutuklama

2016-10-06 20:02 - Asayiş

'Kamu vicdanını yaralayan bir karar'

2016-10-05 16:57 - Gündem

'İsrail yasa dışı bir eylemle uluslararası sularda bize müdahale etti'

2016-10-07 19:08 - Dünya

İlgili Haberler

Muaythaici kız kardeşler Avrupa Şampiyonası'nda birlikte mücadele edecek

12:32 - Spor

24 yıllık rekoru kıran Elif Akçiçek gözünü yeni şampiyonluklara dikti

11:52 - Spor

Fenerbahçe Kulübü seçimli olağanüstü genel kurulunda oy verme işlemi başladı

10:42 - Spor

Gaziantep FK, 4 maçtır yenilmiyor

10:18 - Spor

Galatasaray, Süper Lig'de yarın TÜMOSAN Konyaspor'u ağırlayacak

09:23 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail, İtalya'da düzenlenecek turizm fuarından çıkartıldı

14:57 - Dünya

Muğla ve Antalya'daki orman yangınları kontrol altına alındı, Çanakkale'de müdahale sürüyo

14:48 - Gündem

Papa 14. Leo: Şiddete, zorla sürgüne, intikama dayalı bir gelecek yoktur

14:27 - Dünya

Özgür Özel, 22. Olağanüstü Kurultay'da yeniden CHP Genel Başkanlığına seçildi

14:18 - Siyaset

Küresel Sumud Filosu'na destek için İstanbul'da pedallar çevrildi

13:12 - Gündem