?>

Pentagon'dan YPG/PKK-Esed işbirliğine kaçamak cevap

Pentagon Sözcüsü White, "(Esed yanlısı teröristlerin Afrin'de YPG/PKK ile işbirliği) Burası karmaşık bir savaş alanı. Bundan dolayı tüm taraflara ortak tehdit olan DEAŞ'a odaklanması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Genel - 7 yıl önce

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, Suriye rejimi yanlısı teröristlerin Afrin'e gelerek YPG/PKK'ya destek vermesine ilişkin soruları geçiştirdi.

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan White, rejim destekli teröristlerin YPG/PKK’ya yardım etmek üzere Afrin'e gelmesinin ABD'nin Beşar Esed rejimi ile işbirliği yaptığı anlamına gelip gelmediğine yönelik bir soruyu, bu konuda elinde bilgi olmadığını, soruyu daha sonra yazılı yanıtlayacağını belirterek geçiştirmeye çalıştı.

TRT Haber muhabirinin, "YPG veya SDG'nin Esed yanlısı güçleri ve İran destekli militanları karşıladığı görüntüleri gördünüz mü? Bu ikisi de ABD düşmanı ve ABD İran'ın bölgedeki etkisini kırmaya çalışırken, onları Suriye'den çıkarmaya çalışırken, ABD'nin sahadaki ortaklarının ABD düşmanları ile ittifak etmesi konusunda Pentagon'un düşüncesi nedir?" şeklindeki soruyla üstelemesi üzerine White, "Burası karmaşık bir savaş alanı. Bundan dolayı tüm taraflara ortak tehdit olan DEAŞ'a odaklanması çağrısında bulunuyoruz. Savaş bitmiş değil ve DEAŞ'a karşı savaştan alıkoyan her şey dikkat dağıtıcıdır." ifadesini kullandı.

ABD ile Türkiye arasındaki Menbiç mekanizması

Bu arada, geçen hafta Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Zirvesi'nde bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin üzerinde çalışılması konusunda mutabakata vardıkları Menbiç için ABD ile Türkiye arasında bir mekanizmanın kurulması konusu basın toplantısında gündeme geldi.

YPG/PKK militanlarının Menbiç'teki varlığına ilişkin iki ülke arasında kurulacak mekanizmanın ne aşamada olduğuna ilişkin soruya White, şu cevabı verdi:

"Bakanın görüşmesi çok olumluydu ve açık bir görüşme idi. Açıkçası Türkiye'ye ortak tehdide, yani DEAŞ'a odaklanmasını istiyoruz ancak Türkiye'nin meşru kaygılarını da anlıyoruz ve bu konuda onlara yardım ediyoruz."

White, Türkiye ile diyaloğun devam edeceğini kaydetti.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, basın toplantısı sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Afrin'deki gruplarla ilişkisinin bulunmadığını, Pentagon için öncelikli odağın Orta Fırat Vadisi'nde devam eden DEAŞ ile mücadele olduğunu söyledi.

Muhabir: Kasım İleri

Haftanın Öne Çıkanları

Erbaş, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa ile görüştü

2018-02-20 00:40 - Genel

Antalyaspor Kayserispor'u puansız gönderdi

2018-02-17 19:29 - Spor

Sığınmacılar, dramlarını sahnede anlatacak

2018-02-22 21:02 - Kültür Sanat

Şehit annesinden Zeytin Dalı Harekatı'na anlamlı destek

2018-02-21 02:02 - Gündem

'FETÖ'yü Balkan coğrafyasından söküp atacağız'

2018-02-20 23:02 - Gündem

Peugeot'dan şubat kampanyası

2018-02-16 20:10 - Ekonomi

Kasımpaşa, Galatasaray'ı ağırlayacak

2018-02-17 20:07 - Spor

Cinderes'te terör hedefleri vuruluyor

2018-02-18 18:02 - Asayiş

Taha Akgül ABD kampından memnun

2018-02-16 17:38 - Spor

Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde son durum

2018-02-16 17:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar yaklaşık 34 bin hektar alana yayıldı

09:58 - Dünya

TCMB, Paybull Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'nin faaliyet iznini iptal etti

09:47 - Ekonomi

İklim Kanunu ile karbonun doğru fiyatlandırılması sağlanarak enerjide verimliliğe katkı sunulacak

09:42 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, 17. BRICS Zirvesi sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

09:33 - Siyaset

FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığı mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 25 gözaltı kararı

09:22 - Asayiş