?>

Pentagon'da 'Wikipedia skandalı'

ABD Savunma Bakanlığının, İngiltere'de kurmak istediği yeni istihbarat tesisiyle ilgili Kongreye yaptığı sunumda, Wikipedia'dan aldığı bilgileri doğrudan kaynak olarak kullandığı öne sürüldü. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

WASHINGTON

ABD Savunma Bakanlığının, İngiltere'de kurmak istediği yeni istihbarat tesisiyle ilgili Kongreye yaptığı bir sunumda, "internet ansiklopedisi" olarak tanımlanan Wikipedia'dan alınan bilgileri doğrudan kaynak olarak kullandığı iddia edildi.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Savunma Bakanlığı İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Marcel Lettre ve Savunma Bakan Yardımcısı Robert Work'un katıldığı ABD ulusal güvenliğiyle ilgili oturuma Pentagon'un "Wikipedia skandalı" damga vurdu.

Oturumda Komite Başkanı California Vekili Devin Nunes, Pentagon tarafından Kongreye 21 Mart tarihinde sunumu yapılan bazı belgelerde açık kaynak olan ve "internet ansiklopedisi" olarak tanımlanan Wikipedia'nın doğrudan kullanılıp kullanılmadığını sordu.

Komite üyelerine konuyu açıklamakta zorlanan güvenlik bürokrasisi yetkilileri, Wikipedia'nın Pentagon çalışanları tarafından ne ölçüde kaynak olarak kullanıldığını net olarak bilmediklerini söyledi.

Nunes, oturumda hazır bulunanlara, biri 21 Mart'ta Kongreye sunulan, diğeri ise Wikipedia'nın konuyla ilgili belgelerinin yer aldığı iki dökümanın dağıtılmasını istedi.

"Bunun intihal olduğunun farkında mısınız?"

Her iki belgede de aynı bilgilerin yer aldığına işaret eden Nunes, Bakan Yardımcısı Work'a hitaben, "(Kongredeki) komite üyelerine sunduğunuz bu belgenin önemli bir bölümünün Wikipedia'dan intihal olduğunun farkında mısınız?" sorusunu sordu.

Söz konusu belgedeki bilgilerin Wikipedia'dan alındığını bilmediğini kaydeden Work, "Şu anda gerçekten şaşırdım." diyerek konuyu ciddi bir şekilde araştıracağını belirtti.

Wikipedia'nın çoğunlukla lise öğrencilerinin ev ödevleri için kullandığı açık bir kaynak olduğuna işaret eden Nunes, Wikipedia'dan alınan bir bilginin doğrudan Kongre önüne getirilmesinin yanlış olduğu değerlendirmesini yaptı.

21 Mart'ta Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper ile Savunma Bakan Yardımcısı Work, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesindeki oturumda, Pentagon'un İngiltere'deki Croughton Hava Üssü'ne kurmak istediği istihbarat analiz kompleksi için sunum yapmıştı.

Muhabir: Hakan Çopur

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM’de başına mermer düşen işçi yaralandı

2016-11-14 21:07 - Asayiş

Lübnan, Suriyeli sığınmacılardan kampı boşaltmasını istedi

2016-11-11 23:32 - Dünya

İETT otobüslerini kullanan kadın yolcular için düzenleme

2016-11-16 21:37 - Gündem

Obezite kansere yakalanma oranını arttırıyor

2016-11-14 18:37 - Sağlık

'Hiçbir yere gitmiyoruz, kimse bizi buradan söküp atamaz'

2016-11-16 13:27 - Dünya

Seçimin ardından New Yorklular ‘Metro Terapisi’ ile teselli arıyor

2016-11-11 13:57 - Dünya

Beyaz Saray'a giden yol bu kez bağışlardan geçmedi

2016-11-12 14:22 - Dünya

Eroğlu: O müteahhitleri kara listeye alacağım

2016-11-13 02:47 - Siyaset

Galatasaray Odeabank'ta Smith ve Dentmon kadro dışı

2016-11-17 23:47 - Spor

Etarib'de bir sahra hastanesi kullanılamaz hale geldi

2016-11-14 17:37 - Dünya

İlgili Haberler

Hizbullah lideri Kasım: Meydanı terk etmeyeceğiz ve silahı bırakmayacağız

20:32 - Dünya

Suriye: Ülkemiz daha güçlü bir varlığa, diplomasimiz daha açık ve dengeli bir yapıya sahip

20:28 - Dünya

İsveç ve Berlin'de İsrail'in Gazze işgali protesto edildi

19:48 - Dünya

İsveç'te yüzlerce kişi İsrail'in Gazze işgalini protesto etti

18:48 - Dünya

ABD'li komedyen Kimmel'ın programı, ABC'de yayına devam edecek

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile telefonla görüştü

20:42 - Siyaset

Hizbullah lideri Kasım: Meydanı terk etmeyeceğiz ve silahı bırakmayacağız

20:32 - Dünya

Suriye: Ülkemiz daha güçlü bir varlığa, diplomasimiz daha açık ve dengeli bir yapıya sahip

20:28 - Dünya

İsveç ve Berlin'de İsrail'in Gazze işgali protesto edildi

19:48 - Dünya

Gaziantep FK ile Samsunspor berabere kaldı

19:38 - Spor