?>

Pentagon: ABD, İsrail ile İran'a saldırı hazırlıklarını içeren gizli belgelerin sızmasını görüş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Bakan Lloyd Austin'in, İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarını içeren ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasıyla ilgili olarak İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile görüştüğünü açıkladı.

Dünya - 6 ay önce

New York

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, gazetecilerin İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarını içeren ABD gizli belgelerinin sızdırılmasıyla ilgili ABD ile İsrail arasında görüşme olup olmadığı sorusuna karşılık, "Evet Bakan Austin, İsrailli mevkidaşı ile görüştü ancak bu mahrem görüşmeye dair detay veremeyeceğim." dedi.

Ryder, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) gizli belgelerle ilgili sızıntıyı araştırdığına işaret ederek, "Soruşturma henüz ilk günlerinde, dolayısıyla soruşturmanın kendi seyrinde ilerlemesine izin vermek gerekir." diyerek bu konudaki diğer soruları geçiştirdi.

Pentagon'un FBI'ın başlattığı soruşturmaya tam destek verdiğini belirten Ryder, hassas bilgilerin güvenliği ve korunmasını "inanılmaz derecede ciddiye aldıklarını" ifade etti.

Middle East Spectatör tarafından 18 Ekim'de Telegram'dan paylaşılan ve ABD istihbaratına ait olduğu belirtilen 15-16 Ekim tarihli belgelerde, İsrail Hava Kuvvetlerinin üslerinde İran'a saldırı amaçlı olduğu değerlendirilen bazı saldırı planları ve mühimmat ikmali gibi stratejilerin detaylı olarak anlatıldığı bilgisi verilmişti.

İran bağlantılı Telegram hesabından yapılan paylaşımda ise İsrail ordusunun İran'a saldırı hazırlıkları kapsamında savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle tatbikat yaptığı iddia edilmişti.

Beyaz Saray, dün ABD istihbarat belgelerinin kamuya açık hesaplara sızmasından "derin endişe" duyduğunu açıklarken, FBI da bugün söz konusu sızdırmaya ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Alman hükümeti, Gazze'nin kuzeyindeki insani durumu "vahim" olarak nitelendirdi

2024-10-21 17:52 - Dünya

Somali'de intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü

2024-10-17 17:22 - Dünya

Siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti

2024-10-18 15:03 - Gündem

Slovenya Başbakanı Golob, İsrail'in saldırılarında yaralanan Gazzeli çocukları ziyaret etti

2024-10-21 18:08 - Dünya

İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısında 33 kişi öldü

2024-10-19 10:07 - Dünya

15. Türk-Arap Ekonomi Forumu başladı

2024-10-17 11:43 - Ekonomi

Türkiye, dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı SIAL Paris'e 346 firmayla rekor katılım sağladı

2024-10-19 12:12 - Ekonomi

Kars'ta şehir merkezine mevsimin ilk karı yağdı

2024-10-18 13:42 - Çevre-Hayat

Stratejik otonomi arayışlarında BRICS'in rolü tartışılıyor

2024-10-22 13:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

İrlanda Başbakan Yardımcısı Harris: (Gazze'de) Mevcut acının devam etmesi vicdansızlıktır

14:23 - Dünya

AB veri kurumundan TikTok'a 530 milyon avro ceza

14:13 - Dünya

Gazze için hazırlanan Özgürlük Filosu Koalisyonu, gemilerinin saldırıya uğradığını duyurdu

14:07 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan, 8 Mayıs'ın "Zafer Günü" olarak adlandırılması kararı

13:28 - Dünya

Azad Cammu Keşmir'de, Hindistan sınırına yakın oturanlara "yiyecek stoklamaları" çağr

12:33 - Dünya

Günün Manşetleri

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan Sağlık Bakanlığının sözleşmeli personel alımına ilişkin açıklama

14:37 - Gündem

"Türkiye'nin huzuru" için 30 bini aşkın bekçi gece nöbetinde

14:27 - Gündem

İrlanda Başbakan Yardımcısı Harris: (Gazze'de) Mevcut acının devam etmesi vicdansızlıktır

14:23 - Dünya

Afyonkarahisar'da 3 beldeden "yüksek maliyetli" düğünlere sınırlama kararı

14:18 - Gündem

AB veri kurumundan TikTok'a 530 milyon avro ceza

14:13 - Dünya