?>

Pekin'de artan vakalar nedeniyle Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırıldı

Başkentte çok sayıda ilçede vatandaşlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yapılırken okullarda yüz yüze eğitme ara verildi.

Dünya - 3 yıl önce

Pekin

Çin'de başkent Pekin'de artan Kovid-19 vakaları nedeniyle salgın koruma ve önleme tedbirleri arttırıldı.

Şehrin merkez ilçelerinin büyük bölümünde vatandaşlara mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları tavsiye edilirken, okullarda bugünden itibaren bir hafta çevrim içi eğitime geçildi.

Başkentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 154, göstermeyen 808 vaka tespit edildi. Toplam 962 vakanın 266'sı karantina bölgeleri dışında görüldü.

Günlük vaka sayısı geçen haftadan bu yana ikiye katlanırken, son 24 saatte 2 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin 91 yaşındaki bir kadın ve 88 yaşında bir erkek olduğu, her ikisinin halihazırda sağlık sorunları bulunduğu kaydedildi.

Şehirde önceki gün 87 yaşındaki bir kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesi, ülkede yaklaşık 6 ay sonra Kovid-19'a bağlı ilk can kaybı olarak kaydedildi.

Merkez ilçeler Çaoyang, Haydien, Dongçıng, Şiçıng, Tongcou, Fıngtay, Şunyi ve Yançing'de vatandaşlara mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları, ev ve iş arasındaki yolculuklar dışında yolculuk yapmamaları tavsiye edildi.

Haydien ilçesinde okullarda bir hafta çevrim içi eğitime geçileceği, Dongçıng, Şiçıng ve Fıngtay'da da yüz yüze eğitime ara verileceği kaydedildi.

En fazla vakanın görüldüğü Pekin'in merkezindeki 3,5 milyon nüfuslu Çaoyang ilçesinde işletmelerden ofislerindeki çalışan sayısını azaltmaları istenirken iş ve finans merkezi Guomao semtinde bu sayının yüzde 5 ile sınırlandırılması istendi.

Yarıdan itibaren şehir dışından Pekin'e geleceklere başkente varıştan itibaren 3 gün test yaptırma şartı getirildi.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 2 bin 277, göstermeyen 24 bin 547 vaka tespit edildi.

Günlük vaka sayısının son 1 haftada 20 binin üzerine çıktığı ülkede 31 eyalet ve bölgenin 20'sinde 100'den fazla vaka kaydedildi.

Ülkenin güneyindeki Guangcou ve Çongçing şehirleri vakaların en yoğun görüldüğü yerler oldu.

Vakaların nüfusa oranla az olmasına ve büyük bölümünün hastalık belirtisi göstermemesine rağmen Çin, "sıfır vaka" olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerini uygulamaya devam ediyor.

Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması veya kapalı devre sürdürülmesi gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ceviz bahçesi kuran emekli öğretmen yılda 20 ton ürün alıyor

2022-11-17 14:02 - Çevre-Hayat

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'na hazır

2022-11-19 16:28 - Spor

Futbol dünyasını yasa boğan trafik kazaları

2022-11-17 14:18 - Spor

Kazakistan, yarın yapılacak erken cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır

2022-11-19 14:43 - Dünya

Aydın'da sağlık ekibi engelli çocuğu lunapark ve hayvanat bahçesine götürdü

2022-11-15 12:22 - Çevre-Hayat

Gaziantep’ten dünyaya açılan teknoloji devi

2022-11-18 17:34 - Ekonomi

Meclis, Demokrat Parti grup toplantı tutanaklarını erişime açtı

2022-11-19 12:18 - Siyaset

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı

2022-11-15 14:39 - Gündem

NASA'nın Orion kapsülü Ay'da yörüngesine ulaştı

2022-11-21 18:04 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da

2022-11-20 18:23 - Dünya

İlgili Haberler

Yemen'de, Arap Koalisyonu GGK güçlerini hedef alırken, Zubeydi'nin kaçtığı belirtildi

09:23 - Dünya

Filipinler'in Baculin bölgesi açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

08:07 - Dünya

Trump, Venezuela'daki geçici yönetimin ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duyurdu

03:22 - Dünya

Gönüllüler Koalisyonu'ndan Ukrayna'ya ilişkin ortak bildiri

00:48 - Dünya

Paris’te Ukrayna’ya uluslararası güç konuşlanmasına ilişkin niyet bildirgesi imzalandı

00:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Devlet memurlarının bu yıla ilişkin yemek bedelleri belirlendi

09:27 - Ekonomi

Yemen'de, Arap Koalisyonu GGK güçlerini hedef alırken, Zubeydi'nin kaçtığı belirtildi

09:23 - Dünya

ASKİ'den Çankaya ve Sincan'daki bazı mahalleler için su kesintisi uyarısı

09:08 - Gündem

İki haftada düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 424 şüpheli yakalandı

09:02 - Asayiş

Fetullahçı kumpas; Selam Tevhid davası (5) Son (Cemaat mazlumları) -Güven Akıncı, Zürih'ten yazdı-

08:44 - En Son Yazılar