?>

Pegasus, IATA'nın kadın temsilini artırma girişimini imzaladı

- Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve IATA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet T. Nane: - "IATA'nın '25by2025' girişimine imza atarak şirketimiz içerisinde cinsiyet dengesini sağlama konusunda bir taahhütte bulunduk"

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Pegasus Hava Yolları, IATA üyesi hava yollarının sektörde kadın temsilini 2025 yılına kadar yüzde 25 veya en az yüzde 25'e kadar artırması için oluşturulan "25by2025" girişimini dünyada ilk imzalayan hava yolu şirketlerinden biri olarak, cinsiyet dengesini sağlama konusundaki taahhütleri yerine getireceğinin sözünü verdi.

Pegasus'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, iş hayatında ve özellikle havacılık sektöründe cinsiyet dengesinin sağlanması adına çalışmalar yürüten şirketin "25by2025" girişimi imzaları Almanya'nın Berlin kentinde atıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve IATA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet T. Nane, cinsiyet eşitliğinin önem verdikleri ve etkin çalışmalar yürüttükleri bir konu olduğunu belirtti.

Nane, şunları kaydetti:

"Şimdi de IATA'nın '25by2025' girişimine imza atarak şirketimiz içerisinde cinsiyet dengesini sağlama konusunda bir taahhütte bulunduk. Bu önemli girişimi dünyada ilk imzalayan hava yolu şirketlerinden biri olmanın da gururunu yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki Pegasus Hava Yolları'nda pilotluktan üst düzey yöneticiliğe kadar her alanda kadın çalışanlarımızın imzası bulunuyor ve bundan gurur duyuyoruz. Bu taahhüdümüz ve cinsiyet eşitliği bakış açımızla, en öncelikli hedeflerimizden biri kadın çalışanlarımızın sayısını artırmak olacak."

IATA Genel Başkanı ve CEO'su Alexandre de Juniac, Pegasus'un 25by2025 girişimine yönelik taahhüdünü memnuniyetle karşıladıklarını bildirerek, 25by2025 girişiminin küresel ve önemli bir sektör olan havacılıkta mevcut iş fırsatlarını daha da güçlendireceğini aktardı.

Haftanın Öne Çıkanları

Moskova’daki Osetler’den dayanışma gecesinde Türkiye’deki soydaşlara selam

2019-11-19 08:06 - Özel Haber

Diyabet hastasının tedavi planlaması ve takibine özel sistem

2019-11-14 14:47 - Sağlık

Bonservisleri el yaktı performansları beklentinin altında kaldı

2019-11-14 14:52 - Spor

Onlar İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor

2019-11-19 14:21 - Genel

Batı Şeria'daki gösterilerde biri gazeteci 2 kişiyi yaralandı

2019-11-15 20:02 - Medya

Morales: Demokrasinin iyiliği için seçimlere katılmayabilirim

2019-11-16 03:22 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

2019-11-14 15:27 - Gündem

'Yoklukla büyük cefalarla büyüttüğüm yavrumu istiyorum'

2019-11-19 18:02 - Genel

Spor Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Baltacı'dan 'yanlış egzersiz' uyarısı

2019-11-13 18:22 - Sağlık

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Hamamcıoğlu: Başkanlığa aday değilim

2019-11-13 17:42 - Spor

İlgili Haberler

Gazze'de ateşkesin ardından Süveyş Kanalı'nın gelirleri artış gösterdi

22:31 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı ile görüştü

19:08 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, tavuk ihracatını durdurma kararı aldı

19:08 - Ekonomi

Bakan Kacır, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

18:05 - Ekonomi

Sivas'tan dünyanın birçok ülkesine bal ihraç ediliyor

16:10 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sıfır Atık Vakfı, "Zero Waste Retreat" etkinliğinde COP31 yol haritasını masaya yatırdı

02:38 - Gündem

İspanya'da iktidardaki sosyalistler son iki ayda ikinci seçim hezimeti yaşadı

02:09 - Dünya

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da çöken binada ölenlerin sayısı 9'a yükseldi

01:39 - Dünya

İran'da Reform Cephesi Başkanı Azer Mansuri gözaltına alındı

01:08 - Dünya

Portekiz'de muhalefetteki Sosyalist Parti'nin adayı Antonio Jose Seguro cumhurbaşkanı seçi

00:36 - Dünya