Paris'te patiseverler kafede kedilerle buluşuyor

Fransa'nın başkenti Paris'te hayvanseverler kafelerde kedilerle bir araya geliyor.

Çevre-Hayat - 2 hafta önce

Paris
Evsiz kedilere dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla farklı ülkelerde her yıl 17 Şubat'ta "Dünya Kediler Günü" kutlanıyor.
????
Kedi ve köpekler dahil milyonlarca evcil hayvanın yaşadığı Fransa'da patiseverler, Paris'te kedilere ev sahipliği yapan kafelerde buluşuyor.

Paris'te hayvanseverlerin uğrak noktalarından biri olan Chat Mallows Kafe'de, aralarında Maine Coon, Highland Lynx gibi farklı cinslerin olduğu 14 kedi yaşıyor.
Kafenin giriş kapısında, mekandaki kedilerle ilgili dikkat edilmesi gereken kuralların Fransızca ve İngilizce yazılı olduğu afişler karşılıyor. Bu kurallar kapsamında, kedilerin kucağa alınmaması gerektiği ve mekanda yüksek sesle koşmanın ve ani hareketler yapmanın yasak olduğu belirtiliyor.

Kafede, kediler için ağaç dalı, ay gibi farklı şekillerde tahtadan yapılmış oyun alanları yer alıyor.
Mekanı ziyaret edenler, tavandan asmalı sepetlerde uykuya dalan kedilerle karşılaşabiliyor.

Müşterilere servis edilen kedi resimli tabaklar ve bardaklar da kafenin konseptine uygun seçiliyor.
Çok sayıda koltuk ve uzun masanın yer aldığı kafede "ev havası" oluşturulurken, farklı büfelerdeki rengarenk kedi figürleri dikkati çekiyor.

Kafenin "Zazou", "Bobby", "Tintin" ve diğer kedileri hakkında bilgi edinmek isteyenler, mekandaki 2 noktaya asılı büyük afişlerde bu hayvanların ismi, cinsi gibi farklı özelliklerini öğrenebiliyor.
Kediler hakkında genel bilgileri öğrenmek isteyen ziyaretçiler ise kafedeki ufak kütüphanedeki kitaplardan faydalanabiliyor.

Paris'in hızlı temposundan uzak bir mekan

Kafeye ilk kez gelen Louis Larcher, bu mekanda ruhu dinlendiren bir havanın hakim olduğunu belirtti.
Ülkenin kırsal bir bölgesinde yaşadığını ifade eden Larcher, bu kafenin, Paris'in hızlı günlük hayatının dışına çıktığını söyledi.

Larcher, "Hafta sonu için buradayız, (Paris'in) Çok fazla hareketli olduğunu gördük. Burada oturmak dinlendirici." dedi.
Arkadaşı kedileri çok sevdiği için bu kafeye gelmek istediğini anlatan Larcher, "(Ona) sürpriz yapmak istedim. Kedileri ve tüm hayvanları çok seviyorum." diye konuştu.

"Kedileri çok seviyorum"

Larcher ile kafeye gelen Manon Henrion da Fransa'nın Lorraine bölgesinde küçük bir köyde yaşadığını ve ilk kez bu kafeye geldiğini belirtti.
Henrion, "(Kafe) Süper. Kedileri çok seviyorum, onları sevebilmenin harika bir şey olduğunu düşünüyorum." diyerek, kurallar gereği kafede fısıldayarak konuşmaları gerektiğini dile getirdi.
Mekanda kedilerin özelliklerinin yer aldığı afişlerin bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Henrion, kafedeki kedilerin her birinin farklı kişiliğe sahip olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya, zorlukların üstesinden gelmek için Türkiye ile birlikte çalıştığını açıkladı

2026-02-10 19:06 - Özel Haber

Abhazya, 2025 yılında 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti -Erhan Kuadzba, Sohum'dan bildiriyor-

2026-02-14 00:07 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı

2026-02-11 21:23 - Özel Haber

Hüseyin Burak Uçar, Dünya Öykü Günü’nde okurlarıyla buluştu

2026-02-17 10:23 - Özel Haber

Nesli risk altındaki Ankara kedileri kendilerine özel kedi evinde korunuyor

2026-02-17 11:27 - Magazin

Tartıda yaklaşık 12 kiloyu gören kedi Boncuk, diyet ve pilatesle zayıflamaya çalışıyor

2026-02-17 11:37 - Magazin

Palandöken'de gece kayağı görsel şölene dönüşüyor

2026-02-17 11:22 - Magazin

Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Yüzyıllardır süren fikri tartışmalara girecek lüksümüz yok

2026-02-16 19:28 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bosacki: Türkiye, dünyada istikrarı sağlayan bir aktör

2026-02-17 11:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İngiltere, 16 yaş altının sosyal medya kullanımına ilişkin düzenlemeyi hızla yapacak

2026-02-16 20:23 - Medya

İlgili Haberler

Muş'ta karla kaplı köyde yaşayanlar, zorlu kış şartlarına göğüs geriyor

16:28 - Çevre-Hayat

Ilgaz ve Yaralıgöz dağlarında kar manzarası havadan görüntülendi

14:08 - Çevre-Hayat

Yurt dışından gelen gençlerle iletişim sayesinde İngilizce öğreniyorlar

13:08 - Çevre-Hayat

Okulda kurulan müzede öğrenciler doğayı okul ortamında keşfediyor

12:32 - Çevre-Hayat

"Yaralı kanatlar" Van'daki merkezde yapılan tedaviyle hayata tutunuyor

12:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya