Paris'in çatılarında 'kentsel tarıma' ilgi artıyor

Fransa'nın başkenti Paris'te kullanılmayan bazı binaların çatılarında, organik gıda ve yeşil alanların azalması sorununa çözüm bulmak için kurulan seralara ilgili artıyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

PARİS

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun 2016'da kent içinde kullanılmayan uygun binaların çatılarında başlattığı "kentsel tarım" projesi ilgi görüyor. Proje, başkentte şehirleşmenin artması, organik gıda ve yeşil alanların azalması sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyor. Bu kapsamda Paris'teki Fransa Posta İdaresi, metro ve tren hizmeti veren RATP şirketi ile ünlü Galeries Lafayette alışveriş merkezinin çatıları sebze bahçelerine dönüştürüldü.
Paris Belediyesi Başkan Yardımcısı Ian Brossat, kentin en yoksul mahallerinin bulunduğu 20'nci bölgedeki çok katlı sosyal konutların çatısında kurulan seranın açılışında, serada yetişen domatesleri basın mensuplarına gösterdi.
Projenin Paris Belediyesi adına uygulayıcı ve üreticisi "Sous les fraise" firmasının kurucusu Yohan Hubert, burada yaptığı konuşmada, “Beş yıldır bu proje üzerinde büyük bir gönüllülükle çalıştık. Projeyle, sağlıklı sebze ve meyve üretiminin yanında kent sakinlerine huzurlu bir mekan yaratmak istedik." dedi.
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2016'da başlattığı "parisculteur" adlı proje kapsamında 33 özel firmayla anlaşarak, 2020 yılına kadar Paris'te, 100 hektarlık alanda, çatı, teras, duvar, otopark veya bahçelerde kent tarımına geçmeyi hedeflemişti.
Dünyanın gelişmiş metropolleri New York, Louisiana, Tokyo, Rotterdam, Montreal, Colorado, Hong Kong, California kentlerinde de benzer projeler uygulanıyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ankaragücü'nün maçlarını oynayacağı yer belli oldu

2018-09-24 22:02 - Spor

Paris'in çatılarında 'kentsel tarıma' ilgi artıyor

2018-09-29 22:02 - Çevre-Hayat

Mardin turizminde 'artırılmış gerçeklik' dönemi

2018-09-24 15:32 - Kültür Sanat

'Dünya siyasi, ekonomik ve sosyal kargaşa içerisinde'

2018-09-29 08:02 - Dünya

Süper Lig'de heyecan başlıyor

2018-09-27 17:42 - Spor

EURO 2024'ün ev sahibi belli oluyor

2018-09-26 17:57 - Spor

'Mavi Balina-2018' Türkiye'nin ev sahipliğinde başladı

2018-09-29 20:12 - Gündem

Çaykur Rizespor'da Okan Buruk dönemi

2018-09-24 21:57 - Spor

AB, dolara karşı avroyu güçlendirmeye hazırlanıyor

2018-09-25 19:27 - Dünya

Trabzonspor, Kasımpaşa'yı ikinci yarıda devirdi

2018-09-29 21:07 - Spor

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya