?>

Paris Bosphorus Enstitüsü 8. Toplantısı

- Avrupa Birliği Müşteşarı Yenel: - "Türkiye, Avrupa Birliği'nde kendini hiçbir zaman ailenin bir ferdi olarak görmemiştir" - Paris Bosphorus Enstitüsü Bilim Kurulu Eş Başkanı Boyner: - "Dünyanın alıştığımız hali ekonomik ve siyasal anlamda alt üst oluyor"

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Müşteşarı Selim Yenel, "Türkiye, Avrupa Birliği'nde (AB) kendini hiçbir zaman ailenin bir ferdi olarak görmemiştir." dedi.

TÜSİAD'ın girişimiyle 2009'da Fransa'da kurulan Paris Bosphorus Enstitüsü, yıllık toplantısının 8'incisini, Eğitim ve Stratejik Araştırma Yüksek Konseyi (CSFRS) ile iş birliğinde gerçekleştirdi.

Toplantıya Avrupa Birliği (AB) Müşteşarı Selim Yenel, Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası, Paris Bosphorus Enstitüsü Bilim Kurulu Eş Başkanları Anne Lauvergeon ve Paris Bosphorus Enstitüsü Bilim Kurulu Eş Başkanı Ümit Boyner katıldı.

Toplantıda konuşan Yenel, 2004 tarihine kadar Türkiye diğer aday ülkeler ile birlikte AB zirvelerine davet edildiğini, yüksek derece diyaloğun olduğunu söyledi.

Yenel, Türkiye'nin kendisini AB'de hiçbir zaman ailenin bir ferdi olarak görmediğini belirtti.

Yenel, "Kıbrıs AB ile ilişkilerimize gölge düşürdü ve bu konuyu bu yıl halledemedik. Göçmen krizi yeniden geriye dönüş için önemli bir fırsattı." ifadelerini kullandı.

Kaleağası ise "Coğrafyadan öğrendiğimiz bilgilere baktığımız zaman Avrupa diğer kıtalara pek de benzemiyor. Çünkü Avrasya kitlesinin bir parçası." dedi.

Kaleağası, Anadolu'nun ise Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki fiziki buluşma noktası olarak bilinmekte olduğunun altını çizdi.

Kaleağası, "Rus Çarı ülkesini Avrupalılaştırmak istediği zaman Avrupa sınırlarına kadar Ural ve Hazar Denizi sınırlarına kadar ulaşmasına sebep olmuştu. Bu da Türkiye'nin doğusuna denk geliyor." dedi.

- "Dünyanın alıştığımız hali ekonomik ve siyasal anlamda alt üst oluyor"

Boyner de bu yıl Türkiye, Fransa ve Avrupa Birliği'nin yapısal ayarlarını küresel dönüşüm bağlamında ele alacaklarını söyledi.

Boyner, "Dünyanın alıştığımız hali ekonomik ve siyasal anlamda alt üst oluyor. Çok taraflı küresel düzen siyasal ve ekonomik yönden batıdan sarsılmaya başladı." diye konuştu.

Boyner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü kısmi ekonomik toparlanmanın kırılgan olduğunu ve önemli ölçüde parasal genişlemeye tıpkı 2008 krizi öncesindeki gibi finansal şişkinliklere dayandığını görmemiz gerekiyor. Küresel ekonomik kriz AB'yi avronun mimarisindeki zaaflar nedeniyle güçlü bir biçimde etkiledi."

Lauvergeon ise "Dönüşüm yaşayan bir dünyadayız. İnovasyon giderek daha fazla bir rol kapmış durumda." dedi.

Lauvergeon, istihdama bakıldığında inavosyon ile birlikte her şeyin daha da hızlanacağını ve hizmet alanında bir çok gelişme yaşanacağını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Burak Orhan, Diyanet'in yeni Basın Müşaviri oldu

2017-10-12 21:15 - Medya

'Ayla'nın ön gösterimi yapıldı

2017-10-17 02:32 - Kültür Sanat

'Boşanmak isteyen çiftlerin yüzde 38,5'i vazgeçirildi'

2017-10-14 02:22 - Gündem

Rüyasında gördüğü meyveden 250 ton üretti

2017-10-16 19:27 - Gündem

Yüksekova'da 9 ayda 915 uçak seferi yapıldı

2017-10-12 15:23 - Genel

'PTT bünyesinde 60 değil, 3 danışman görev yapmaktadır'

2017-10-15 21:02 - Gündem

'Türkiye'nin en özgür projesi olacak'

2017-10-15 20:57 - Gündem

Kalaycılıkla geçen bir ömür

2017-10-13 15:37 - Çevre-Hayat

Öğrenci servisi kaza yaptı: 1 ölü, 7 yaralı

2017-10-18 00:37 - Asayiş

BM'den uluslararası topluma Arakan çağrısı

2017-10-17 02:57 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul Perakendeciler Derneği yıl sonuna kadar kırmızı et ve tereyağı fiyatlarını sabitledi

00:02 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon düşüş eğilimine girmiş durumda

23:08 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Kacır'dan AB'ye AR-GE ve savunmada işbirliği çağrısı

21:42 - Ekonomi

ELF 2025 ilk yılında 60 ülkeden alım heyeti ve 10 bini aşkın katılımcı ağırlıyor

19:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

UEFA Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlandı

01:48 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nin 5. haftası 9 maçla sona erdi

01:43 - Spor

Samsunspor, deplasmandan 1 puanla döndü

01:38 - Spor

İstanbul Perakendeciler Derneği yıl sonuna kadar kırmızı et ve tereyağı fiyatlarını sabitledi

00:02 - Ekonomi

Lafarge'ın terör finansmanı davasında şikayetçi eski Suriyeli çalışan dinlendi

23:38 - Dünya