?>

Paralimpik sporcu Sevilay Öztürk kayıp madalyalarına kavuştu

Portekiz'de düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda 2 gümüş madalya elde eden ancak Türkiye'ye dönüş yolunda çantasını Lizbon'da unutan Sevilay Öztürk, 5 gün sonra madalyalarına yeniden kavuştu.

Spor - 3 yıl önce

Kahramanmaraş

Madeira Adası'ndaki yarışlarda 50 metre sırtüstü ve 50 metre kelebekte iki gümüş madalya kazanan 18 yaşındaki milli yüzücü Sevilay Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madalyalarını boynuna taktıktan sonra sevincini anlattı.

Portekiz'den ayrılırken madalyalarını bir çantaya yerleştirdiğini, Lizbon'a indiklerinde bir otobüse bindiklerini ve otobüsten inerken de içerisinde madalyalarının bulunduğu çantayı otobüste unuttuğunu dile getiren Öztürk, bu olay sonrasında çok üzüldüğünü ifade etti.

Madalyaları tekrardan boynuna takabildiği için heyecanlı ve mutlu olduğunu aktaran genç sporcu, şunları kaydetti:

"Emeğimin karşılığını boynumda göremediğim için çok üzülüyordum. Lizbon'dan dönerken madalyalara ulaşmaya çok çalıştık ama bulamadık. Madalyasız şekilde Türkiye'ye gelmek zorunda kalmıştık. Bizden sonra dönen diğer kafileye de durumu anlatmıştık. İzmirli kafiledeki bir hocamız sağ olsun otobüsü bulup, çantamı teslim almış. Çantamı İzmir'e getirdikten sonra kargoyla Kahramanmaraş'a yolladılar. Babam da sağ olsun gitti aldı. Eve geldiğimde madalyamı gördüğümde çok mutlu oldum. Şu an tekrar oradaki gibi heyecanı yaşayabiliyorum çünkü gerçekten emek verdim, emeğimin karşılığını boynumda görmek beni çok mutlu etti."

Öztürk, 5 gün boyunca uzak kaldığı madalyasına birkaç saat önce kavuştuğunu dile getirerek, "150 civarında madalyam var. Hepsinde ayrı emek var. Madalyayı kaybettiğimde çok korkmuştum. Şu an yanımda değil, onu göremiyorum, boynuma takamıyorum diye üzülüyordum. Herkes çok üzülmüş arıyor soruyorlardı. Tekrar kavuşmamızı sağlayan hocalarıma teşekkür ederim." diye konuştu.

Madalyalarda sadece kendisinin değil ailesinin ve Türk halkının da emeği olduğunu anlatan Öztürk, mutlu haberi aldığı için kendisi gibi herkesin mutlu olduğunu belirterek, "Madalyalarım tekrardan gelince sevincim ikiye katlandı." ifadelerini kullandı.

Madalyası boynunda ilk ziyaret

Milli sporcunun madalyalarıyla ziyaret ettiği Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ise Sevilay'ın yalnız Kahramanmaraş'ın değil tüm Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

Genç sporcunun çok güzel mücadele verdiğini dile getiren Boz, yarışlar başlamadan önce aileyle görüştüğünü ve herkesin en az Sevilay kadar heyecanlı olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Ülke olarak hepimiz ona inanıyorduk. Güzel bir neticeyle ülkemize döndü. Tabii biraz hüzünlü döndü. Buraya geldiğinde 'Müdürüm madalyalarım yok. Orada unuttuk' dedi. 'O senin alın terin o geri gelecektir' diyerek üzülmesini engellemeye çalıştık ve öyle de oldu. Bir sporcu için bu madalyaların değeri paha biçilmez. Belki ekonomik bir değeri yoktur ama manevi olarak kimse değer biçemez. Sevilay da bunun farkında olduğu için o madalyayı boynunda istiyordu. Çok mutlu oldu biz de mutlu olduk." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Dönmez'den 'havalı bakım' paylaşımı

2022-06-19 00:20 - Siyaset

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM'de

2022-06-20 14:28 - Siyaset

Merkez Bankası rezervleri 102,5 milyar dolar oldu

2022-06-16 16:32 - Ekonomi

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, 23 Haziran'da Türkiye'ye gelecek

2022-06-19 20:53 - Dünya

Türk halteri dünyaya 'rol model' olacak

2022-06-23 11:45 - Spor

Jorge Jesus'tan Fenerbahçe taraftarına teşekkür

2022-06-18 19:07 - Spor

Küresel enerji yatırımlarının yıl sonunda 2,4 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor

2022-06-22 13:07 - Ekonomi

Galatasaray'da sportif direktör Sensibile ile yollar ayrıldı

2022-06-20 20:41 - Spor

Bangladeş'te sel nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi

2022-06-19 11:06 - Dünya

Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde buğdayda 200 bin ton rekolte bekleniyor

2022-06-19 12:35 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kayserispor, 6 futbolcusuyla yollarını ayırdı

22:27 - Spor

Birmingham City'ye transfer olan Bright Osayi-Samuel, Fenerbahçe'ye veda etti

22:22 - Spor

Anadolu Efes, ABD'li basketbolcu Daniel Oturu ile yollarını ayırdı

21:47 - Spor

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa'dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun'a ulaştı

21:47 - Spor

Fenerbahçe, Kolombiyalı futbolcu Jhon Duran'ı 1 yıllığına kiraladı

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

Kayserispor, 6 futbolcusuyla yollarını ayırdı

22:27 - Spor

Birmingham City'ye transfer olan Bright Osayi-Samuel, Fenerbahçe'ye veda etti

22:22 - Spor

BRICS ülkeleri, Gazze'de koşulsuz ateşkes sağlanması çağrısında bulundu

22:18 - Dünya

Otomotiv endüstrisi haziranda 3,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

22:12 - Ekonomi

Almanya'nın üç eyaletindeki orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor

22:08 - Dünya