?>

Papa Paskalya mesajında uluslararası topluma dünyadaki çatışmalara son vermeleri çağrısı yaptı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, uluslararası toplumu, dünyayı kana bulayan tüm çatışmalara son vermek için çalışmaya çağırdı.

Dünya - 3 yıl önce

Vatikan

Hristiyanlıkta Hazreti İsa'nın dirilişinin kutlandığı Paskalya Yortusu dolayısıyla Papa, Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'ndaki Paskalya ayinine başkanlık etti.

Ayinin ardından meydanda toplanan inananları "Papamobile" aracıyla selamlayan Papa Franciscus, meydana da adını veren Aziz Petrus Bazilikası'nın locasından dünya meselelerine ilişkin Paskalya mesajını aktardığı geleneksel "Urbi et Orbi (Roma ve dünyaya)" konuşmasını yaptı.

Papa, çatışma ve bölünmelerin üstesinden gelmek için barış ve kardeşlik yolunda ilerlemeleri gerektiğini belirterek, savaş ve yoksulluktan kaçan göçmenlere kapılarını açan ülkeleri gördüğü için sevinçli olduklarını söyledi.

Ukrayna'daki savaşa değinen Papa Franciscus, "Sevgili Ukrayna halkına, barış yolundaki yürüyüşüne yardım edin ve Rus halkına Paskalya ışığını tutun. Tutsakların sağ salim ailelerine dönmesini sağlayın." dedi.

Katoliklerin ruhani lideri, "bütün uluslararası toplumu, Suriye'deki başta olmak üzere tüm çatışmalara son vermek için çalışmaya" davet etti.

Papa, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenleri andı

Papa, Paskalya mesajında 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinerek, "Türkiye ve Suriye'deki şiddetli depremden etkilenen herkesi destekleyin. Ailesini ve dostlarını kaybedenler ve de evsiz kalanlar için dua edelim. Tanrı’dan teselli bulsunlar ve diğer uluslardan yardım alsınlar." diye konuştu.

Papa Franciscus, "İsrailliler ve Filistinliler arasında diyaloğu yeniden başlatmak için gerekli olan güven ve karşılıklı saygı ortamını tehdit eden saldırılardan derin endişe duyuyorum." ifadesini kullandı.

Papa, istikrar ve birlik arayışındaki Lübnan'ın bölünmeleri aşması için dua ederken, Tunus’taki gençlerin umutlarını kaybetmemesi ve barış, kardeşlik dolu bir gelecek için çalışmalarının önemini vurguladı.

Haiti'deki sıkıntılara yönelik uluslararası toplumun taahhütlerinin desteklenmesi gerektiğini aktaran Papa, Etiyopya ve Güney Sudan'da yürütülen barış süreçlerinin pekiştirilmesi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde de şiddetin son bulması çağrısı yaptı.

Papa Franciscus, "Myanmar'ın barış yollarında yürümesine yardımcı olun ve şehit Rohingyalar için adaletin bulunmasına yönelik sorumluların kalplerini aydınlatın." dedi.

Katoliklerin ruhani lideri, insan haklarına saygı duyulması ve köleliğin her türlü formunun durdurulması gerektiğini söyledi.

Papa, konuşmasının sonunda meydanda toplanan inananları takdis ederek Paskalya Yortularını kutladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depreme görüntülü konuşma sırasında tanık olan üniversite öğrencisi, ailesini özlemle anıyor

2023-04-03 11:23 - Çevre-Hayat

Milli hava araçlarının "keskin gözlerinden" kaçış yok

2023-04-06 11:27 - Teknoloji

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, çevrim içi sınavla ilgili "başörtüsü" soruşturması

2023-04-08 20:32 - Gündem

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Başakşehir'i konuk edecek

2023-04-04 10:28 - Spor

Yunanistan'da emekliler maaşlarına zam talebiyle eylem yaptı

2023-04-04 13:48 - Dünya

Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığında kritik buluşma

2023-04-03 17:13 - Ekonomi

Avrupa'da güneş enerjisi büyüme öngörüleri yüzde 37 yükseldi

2023-04-04 11:22 - Dünya

Guterres'in Suriye'deki kayıp kişilerle ilgili kuruluş teklifine muhalefetten destek

2023-04-05 11:54 - Dünya

Deprem bölgesinde 13 bin 400 köy evinin yapımına başlandı

2023-04-04 12:08 - Gündem

Depremde hasar gören tesis, afetzedeler için üretimini sürdürdü

2023-04-05 12:41 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'a F-35 satacaklarını açıkladı

23:42 - Dünya

Irak’ta resmi seçim sonuçları açıklandı

23:03 - Dünya

ABD’de kanser, kalp ve beyin hastalıklarını inceleyen 383 araştırma fonu kesintiye uğradı

20:27 - Dünya

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Maden Bakanı Kabamba'yı taşıyan uçak pistten çıktı

18:38 - Dünya

Gazze'deki hükümet: On binlerce çadır sular altında kaldı, 288 bin aile felaketi yaşıyor

17:37 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'a F-35 satacaklarını açıkladı

23:42 - Dünya

Fitch, bazı Türk bankalarının notlarını yükseltti

23:32 - Ekonomi

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 12 köy evi depremzedelere teslim edildi

23:18 - Gündem

Irak’ta resmi seçim sonuçları açıklandı

23:03 - Dünya

TİKA Senegal'de cami açtı

22:52 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447