?>

Pandemiye rağmen havalimanında 50 bin yolcuya hizmet

- İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen olmak üzere, Ankara-Esenboğa, İzmir-Adnan Menderes, Antalya, Adana, Bodrum...

Genel - 5 yıl önce

Air Clinic, Yeni Normal'in sivil havacılık dönemi kapsamında temmuz ayında yaklaşık 50 bin yolcuya hizmet verdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, başta İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen olmak üzere, Ankara-Esenboğa, İzmir-Adnan Menderes, Antalya, Adana, Bodrum ve Dalaman Havalimanları’nda yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet veren Air Clinic, yılın ilk 2 ayında 155 binden fazla yolcu için görev yaptı.

Pandemi nedeni ile aylarca duran havalimanı trafiği haziranda Yeni Normal standartlarında hizmet vermeye başlayınca, Air Clinic kaldığı yerden yaşlı, engelli ve hasta yolculara hizmet vermeye devam etti. Şirket, temmuz ayında yaklaşık 50 bin havalimanı yolcusuna hizmet sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Air Clinic Genel Müdürü Özlem Bozkır, bu süreçte hizmet kalitesinin salgın öncesindeki standartların da üzerine çıkarıldığını vurguladı.

Bozkır, şunları kaydetti:

"Koronavirüs (Kovid-19) salgınında en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan havacılık sektöründe hizmet veriyoruz. Devletimizin pandemi nedeniyle almış olduğu önlemler kapsamında getirilen seyahat engelleri ve uçuş yasakları nedeniyle bu süreçten doğal olarak olumsuz etkilendik. Haziran ayına denk gelen yeni uçuş döneminde salgın öncesi hedefimiz 120 bin yolcuya hizmet vermekti ancak salgın nedeni ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 59, hedefimizin ise yüzde 65 oranında altında kaldık.

Haziranda uçuşların kademeli olarak açılmasıyla pandemi sonrasındaki iki aylık süreçte yaklaşık 100 bin yolcumuza hizmet verdik. Bir yıl öncesinde bu rakam 200 bin yolcunun üzerinde idi. Bu düşüşü doğal karşılıyoruz. Operasyonumuzda tüm tedbirler alınarak personel ve yolcu sağlığını hizmet kalitesinden ödün vermeden koruyoruz. Personelimize ‘Kişisel Koruyucu Donanım’ olarak maske, siperlik, eldiven ve cep dezenfektanı temin ettik. Bununla birlikte Kovid-19 salgını ile ilgili Air Clinic Akademi üzerinden online eğitimlerle personelimizin farkındalığını artırmaya gayret ettik."

Bozkır, Air Clinic'in salgın nedeniyle bazı finansal önlemler aldığını ancak bu önlemler arasında istihdam kaybının olmadığını belirterek, "Devletimiz tarafından sağlanan desteklerin tek bir koşulu var; personeli işten çıkarmamak. İşten çıkarma devletimiz tarafından konulan bir engel olmasaydı da işten çıkarma gündemimizde olmayacaktı. Orta ve uzun vadede istihdamı koruyarak bu sancılı dönemi atlatmanın gayreti içerisindeyiz. Şirket olarak çalışanlarımızla birlikte güzel günlerin yakın olduğunun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'nın “Perm” bölgesinde ilk özel ekonomik bölge inşa edilecek

2020-08-14 08:26 - Özel Haber

Bakan Akar Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesindeki askerlerle telsizle konuştu

2020-08-10 00:57 - Gündem

Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarına başladı

2020-08-08 23:07 - Spor

Sivaslı 'minik Herkül' dünyaevine girdi

2020-08-11 18:07 - Gündem

ABD'de Kovid-19 nedeniyle can kaybı 169 bin 161'e yükseldi

2020-08-13 20:27 - Dünya

Esnafa gurbetçi dopingi

2020-08-14 15:02 - Ekonomi

Erbil Bağdat'a 'şartlı' olarak elektrik verecek

2020-08-09 16:22 - Dünya

Libya ekonomisi gelirlerdeki düşüş nedeniyle 11,4 milyar dolar zarar etti

2020-08-13 00:08 - Dünya

Ukrayna Belarus'ta yakalanan paralı askerlerin iadesini istedi

2020-08-13 02:37 - Dünya

Fenerbahçe'ye geçmiş olsun mesajları yağdı

2020-08-14 04:34 - Spor

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

17:42 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'yi kabul etti

17:27 - Gündem

Ulusal Süt Zirvesi'nde "Hayvancılıkta Yeni Nesil Uygulamalar" paneli düzenlendi

17:18 - Ekonomi

ABD'nin itirazına karşın Güney Afrika'daki G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirisi k

17:03 - Dünya

Fransız ve Fransız-Türk şirketleri, gelecek üç yılda 5 milyar avroluk yeni yatırım planlıyor

16:32 - Ekonomi