?>

Pamukkale yılın ilk çeyreğinde 229 bin 897 ziyaretçi ağırladı

amukkale'ye ocak-mart döneminde gelen ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 100 bin kişi artarak 229 bin 897 olarak kayıtlara geçti.

Ekonomi - 2 yıl önce

Denizli

Yarıyıl tatilini dolu geçiren Pamukkale'deki termal tesisler, 6 Şubat'taki depremlerin ardından rezervasyon iptalleriyle karşı karşıya kalmasına karşın geçen yıla göre daha fazla ziyaretçi ağırladı.

Geçen yıl ocak-mart döneminde 129 bin 469 ziyaretçinin gezdiği Pamukkale, bu yılın aynı aylarında 229 bin 897 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Fotoğraf: Ali Bilge/AA

Depreme rağmen turizmcinin beklentisi yüksek

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine, Pamukkale'nin yeni yıla iyi bir giriş yaptığını ancak depremin ardından rezervasyon iptalleri görüldüğünü ifade etti.

Yeni yılın başında sezon için büyük umutlarının olduğunu ifade eden Şen, şöyle konuştu:

"Çok iyi bir sezon olacağını bekliyorduk hem ülke hem de Denizli olarak. Fakat ülke olarak yaşadığımız şubat ayındaki deprem felaketinden sonra umutlarımız ve beklentilerimiz biraz törpülendi. Deprem felaketinden sonra iç piyasada yerli misafirlerin tatile çıkmaktan imtina etmesi bir durgunluğa neden oldu. Dış piyasaya baktığımız zaman da özellikle yurt dışında çıkan İstanbul'la ilgili deprem haberleri, bilinçsiz haberler nisan ve mayıs aylarında oldukça yoğun bir şekilde yabancı misafirlerin iptallerine neden oldu."

"2023 yılı için umutlarımızı kaybetmedik"

Şen, her şeye karşın turizmcilerin bölgenin canlılık kazanması için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Haziran ayından itibaren biz tekrar taleplerin yükseldiğini görüyoruz, özellikle yabancı cephesinde. Biz geçen yıl da hazirandan sonra çok hızlı bir sezon yaşamıştık. 2023 yılında da haziran ayından itibaren çok yoğun bir yerli ve yabancı misafirin çeşitli tatil yörelerini ziyaret edeceğini ve 2022 yılından daha iyi bir sezonla yılı tamamlayacağımızı beklemekteyiz. 2023 yılı için umutlarımızı kaybetmedik. Pamukkale için de 3 milyon hedefini koymuştuk. Bu hedefe de ulaşmak için tüm turizmciler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Gazi Murat Şen, ocak ayında 86 bin 911 ziyaretçinin ören yerine geldiğini, şubatta düşüş yaşamalarına rağmen mart ayında toparlanmaya başladıklarını belirtti.

Şen, "İlk 3 ayda Pamukkale yaklaşık 230 bin ziyaretçi aldı. Bizim esas yüksek olarak ziyaretçi aldığımız aylar temmuz, ağustos, eylül, ekim ayları. Bu aylarda biz sadece bir ayda 400 binin üzerinde ziyaretçi alıyoruz. İlk üç aydaki bu yakaladığımız düşük rakam bizi çok tedirgin etmiyor. Biz bu açığı kapatarak yıl sonu itibarıyla Pamukkale ören yerinde yaklaşık 3 milyon ziyaretçiye ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SPK, ilk halka arzlarda bireysel yatırımcıları eşitledi

2023-03-31 00:58 - Ekonomi

Depremde üç çocuğunu kaybeden baba, anılarının bulunduğu mahalleyi terk etmiyor

2023-03-30 14:43 - Çevre-Hayat

Kırgızistan'da yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla sokak iftarı düzenledi

2023-04-03 21:38 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Malazgirt'te bitkin halde bulunan "toy" kuşu özel diyetle tedavi ediliyor

2023-03-30 14:23 - Çevre-Hayat

Kral Charles: Almanya'nın Ukrayna'ya geniş çaplı askeri destek sağlama kararı cesurca

2023-03-30 15:28 - Dünya

NBA'de uzatmaya giden maçı Lakers, LeBron'un basketiyle kazandı

2023-04-05 15:58 - Spor

Malatya'da depremzedeler için ilk etapta 83 bin 349 konut inşa edilecek

2023-04-03 10:44 - Gündem

Belçika'da çalışanların "fişi çekme" hakkı başladı

2023-04-01 12:52 - Dünya

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İnsanlarımızı mutlu, kardeşlerimizi güçlü yapacağız

2023-04-01 20:02 - Siyaset

Bulgaristan'daki Türklere 2 Nisan'daki seçimlerde "birlikte hareket edin" çağrıs

2023-03-30 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

Nippon Steel, 2025 mali yılı net karında yüzde 42,9 düşüş bekliyor

16:53 - Ekonomi

Çin, 2025'in ilk çeyreğinde 165,6 milyar dolar cari fazla verdi

16:47 - Ekonomi

Türkiye'de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

16:38 - Ekonomi

Bakan Kacır: Sanayimizin rekabet gücünü koruyacağız

16:12 - Ekonomi

Akdeniz'den nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık mobilya ve orman ürünü ihracatı

16:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Almanya Başbakanı Merz NATO için daha fazlasını yapmaları gerektiğini bildiklerini belirtti

17:28 - Dünya

Jandarma yazılımcıları NATO tatbikatında ilk kez "yeşil takım"da yer aldı

17:22 - Gündem

Marmara Denizi'nde Kınalıada açıklarında müsilaj yeniden görüldü

17:17 - Gündem

Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü törenlerle kutlandı

17:12 - Dünya

Yurt genelinde "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

17:02 - Gündem