?>

Pakistanlı yönetmen yeni filmini Türkiye'de tamamladı

Pakistan'ın ünlü yönetmeni Cavit Şeyh (Jawed Sheikh), "Wajood" isimli yeni filminin çekimlerini İstanbul, Rize ve Antalya'da gerçekleştirdi. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 8 yıl önce

İSTANBUL

Beyoğlu'ndaki Occidental the Public Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısına katılan Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut (Sohail Mahmood), uluslararası alanda da tanınan yönetmenin, Pakistan'ın film ve televizyon endüstrisinin en başarılı aktör ve yönetmenlerinden biri olduğunu belirtti.

Mahmut, Pakistan'ın önde gelen oyuncularının da filmde rol aldığına dikkati çekerek, "Pakistan sineması son birkaç yılda olağanüstü bir canlanma göstermiştir. Film endüstrisinin bu canlanması ve yeniden doğuşu, daha uzun bir sürecin bir parçasıdır. Bu süreçte Pakistan müziğinin, görsel ve sahne sanatlarının fenomen bir şekilde büyümesine tanık oluyoruz." dedi.

Şeyh'in 20 yıl önce "Şef Sahip" isimli filmini yine Türkiye'de çektiğinin hatırlatan Mahmut, Pakistan ve Türkiye'deki eğlence endüstrisinin özellikle son birkaç yıl içinde iki ülke halkını birbirine daha da yakınlaştırmada kilit rol oynadığını söyledi.

"Yapabileceğimin en iyisini yapacağım"

Pakistan'ın ünlü yönetmeni Cavit Şeyh, uzun zamandır film endüstrisinin içinde olduğunu aktararak, filmin iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi.

Şeyh, Türk Hava Yolları'nın (THY) filmin marka partneri olduğunu sözlerine ekleyerek, "THY'nin, Hollywood filmlerindeki sponsorlukların ardından, ilk kez bir Pakistan filmiyle bağlantısı oldu. Bu da Wajood oldu. Bu muhteşem bir şey. Eminim THY bir sonraki filmimde de olacaktır." dedi.

Farklı şehirlerde gerçekleştirilen çekimlerde Türk ve Pakistanlı ekibin birbiriyle aile gibi olduğunun altını çizen Şeyh, "Pakistan yemekleri yemiyor, Türk yemekleri yiyoruz. Eğleniyoruz ve çok çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Filmde bir aşk hikayesinin ele alındığını kaydeden Şeyh, filmde korku ögelerinin de olacağını ve Türk oyuncuların da rol alacağını aktardı.

Cavit Şeyh, Türkiye ve Pakistan'ın sinemada da iş birliği içinde olmasının önemini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"İki ülkenin ünlü aktör ve aktrislerinin rol alacağı bir film yapmak çok iyi olur. Burada yapabiliriz ve çok güzel olur. Bu film eylül ya da ekimde hazır olacak ve vizyona girecek. İki günlük bir çekimimiz kaldı. Filmin yarısını Pakistan'da çektik. Ancak ikinci yarısını ise Türkiye'de çektik. Çünkü hikayesi böyleydi. Ancak bir sonraki filmimin tamamını burada çekmeyi planlıyorum. Film bittikten sonra Pakistan'a geri dönerek, filmi tamamlayacağız."

Muhabir: Hilal Uştuk

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şampiyonluk turunda yaralanan taraftarlardan haber var

2017-06-04 20:47 - Asayiş

Mısır ve Katar arasındaki posta hizmetleri de durduruldu

2017-06-06 23:57 - Dünya

Katar pasaportu taşıyanlar BAE'ye giriş yapamayacak

2017-06-07 18:22 - Dünya

'Afrika'nın devinde' yatırım fırsatları bol

2017-06-07 14:37 - Dünya

Bursaspor Kulübünden prim açıklaması

2017-06-06 19:42 - Spor

İngiliz yazarın çağrısı turizmcileri sevindirdi

2017-06-07 17:49 - Genel

Yerli sosyal medya platformu 100 bin kullanıcıya ulaştı

2017-06-07 17:57 - Gündem

Real Madrid'li yıldız Benzema, Fatih'teki sokak iftarında

2017-06-07 01:27 - Genel

Tankları polislerin güvenliği için sokağa çıkarmış

2017-06-07 21:37 - Gündem

Ziyaretçilerini çocukluk yıllarına götüren müze

2017-06-08 17:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Türk Edebiyatının Milli Sesi: Yavuz Bülent Bakiler

17:50 - Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları, yeni sezonda 12 bölgede 21 yeni oyun sahneleyecek

18:53 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

17:22 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı

19:52 - Kültür Sanat

Farklı sanat dallarının birleşimiyle ortaya çıkan 'neva' ile ahşap eserler üretiyor

11:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

AB: Gazze'ye insani yardım ulaştırma konusunda beklemek bir seçenek değil

17:57 - Dünya

Süper Lig'den 11 takım, PFDK'ye sevk edildi

17:48 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı yılın 8 ayını rekorlarla kapattı

17:32 - Ekonomi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Bursa'daki "pitbull"lu saldırı davasında sanıkların 21'er yıla kadar hapsi isten

16:53 - Gündem