?>

Pakistan'dan intihar saldırısı sonrası geniş çaplı operasyon sinyali

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Peşaver’de camiye düzenlenen intihar saldırısının ardından teröre karşı geniş çaplı operasyon için ulusal mutabakata ihtiyaç olduğunu söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

İslamabad

Geo News televizyonundaki habere göre, Bakan Asıf, Ulusal Meclis’te Peşaver’de düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pakistan'da camiye düzenlenen intihar saldırısında can kaybı 100'e yükseldi

Asıf, Peşaver’de Aralık 2014’te askeri okula düzenlenen ve çoğu çocuk 150’den fazla kişinin öldüğü saldırıyı anımsatarak, 2010’dan 2017’ye değin teröre karşı başarılı operasyonlar düzenlendiğini söyledi.

Teröre karşı geniş çaplı operasyon başlatmak için ulusal mutabakata ihtiyaç olduğunu ifade eden Asıf, "Terör tohumlarını kendimiz ektik." dedi.

Asıf, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) Afganistan'ı işgal ettiğinde Pakistan'ın ABD'ye kiralık hizmet sunduğunu belirtti.

SSCB'nin yenilmesinin ardından ABD'nin bölgeden çekildiğini, Pakistan'ın 90'larda kendi akıbetiyle baş başa bırakıldığını ve ardından 11 Eylül'ün yaşandığını vurgulayan Asıf, Pakistan'ın o dönemde yeni bir savaşa dahil olduğunu söyledi.

Asıf, İslamabad'ın bu iki savaşa dahil olmasıyla çatışmaların Pakistan'daki evlere, okullara ve çarşılara taşındığını kaydetti.

Pakistan'ın ABD ile iyi ilişkilere sahip olması gerektiğini belirten Asıf, "Fakat biz onların emri veya uluslararası etkisi için savaşmamalıyız. Önce yurdumuzu düzene sokmalıyız. Yurdumuz düzende değil." diye konuştu.

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde dün öğle namazı sırasında camiye düzenlenen intihar saldırısında 100 kişi hayatını kaybetmiş, 225 kişi yaralanmıştı.

Pakistan, artan terör saldırıları sebebiyle 2010'da Afganistan sınırına yakın bölgelere çok sayıda askeri operasyon başlatmıştı.

Peşaver'de 2014'te askeri okula düzenlenen terör saldırısının ardından ordunun operasyonlarının şiddeti artmış, 2017'ye gelindiğinde Federal Olarak Yönetilen Aşiretler Bölgesi (FATA) büyük ölçüde terörden temizlenmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Merkez Bankası, enflasyon risklerinin 2023’te artmasını bekliyor

2023-01-31 16:24 - Ekonomi

Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açılıyor

2023-01-28 09:33 - Gündem

TBMM Başkanı Şentop'tan Batılı ülkelere "iki yüzlülük" eleştirisi

2023-01-29 16:58 - Siyaset

Ukrayna Meclis Başkanı, Fransızlardan tank ve savaş uçağı istedi

2023-01-31 20:29 - Dünya

Avrupa'da ilaç sıkıntısı bitmiyor

2023-01-30 14:05 - Dünya

İdlib'de savaş mağduru kadın kedilerinden vazgeçmiyor

2023-01-29 12:02 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da geciken yağışlar göl ve göletlerde kuraklık riskine neden oldu

2023-01-27 13:59 - Çevre-Hayat

Sivasspor, Süper Lig'de yarın Alanyaspor'a konuk olacak

2023-01-30 12:03 - Spor

SMA Bilim Kurulu yarın toplanacak

2023-01-30 16:29 - Sağlık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İZBAN için 2,8 milyar dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı

2023-01-27 13:55 - Ekonomi

İlgili Haberler

Danimarka, 40 yıllık yasağın ardından nükleer enerji kullanmayı değerlendiriyor

17:12 - Dünya

Yunan basını: Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış için davette bulunabilecek nadir liderlerden

17:07 - Dünya

Alman hükümeti: Tarife belirsizliği küresel ticareti, üretimi ve yatırımları etkiliyor

16:53 - Dünya

Malta, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığını devraldı

16:47 - Dünya

Papa 14. Leo, barış için çalışmaya hazır olduğunu söyledi

16:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Bayramda küçükbaş kurbanlık arzında sıkıntı beklenmiyor

17:18 - Ekonomi

Danimarka, 40 yıllık yasağın ardından nükleer enerji kullanmayı değerlendiriyor

17:12 - Dünya

Yunan basını: Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış için davette bulunabilecek nadir liderlerden

17:07 - Dünya

Bakan Yumaklı: 4. Tarım Orman Şurası sonuç bildirgesinde 86 karar yer aldı

17:03 - Ekonomi

Konya'da yolcu otobüsü devrildi, 13 kişi yaralandı

16:58 - Gündem