?>

Pakistan seçimlerini muhalefet lideri İmran Han önde götürüyor

Pakistan seçimlerinde resmi olmayan ilk sonuçlar muhalefet lideri İmran Han'ı önde gösterirken diğer partiler sonuçlara itiraz etti.

Dünya - 7 yıl önce

İSLAMABAD

Pakistan'da 5 yıl görev yapacak Pakistan ulusal meclisi seçimlerinde resim olmayan ilk sonuçlara göre İmran Han'ın lideri olduğu Pakistan Tahrik-i İnsaf (Pakistan Adalet Hareketi - PTI) yarışı önde götürüyor. Geçen seçimlerde iktidara gelen Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ise sonuçlara hile karıştırıldığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

Devlet televizyonu PTV'nin yerel saatle 23.00'den sonra açıklamaya başladığı kesin olmayan ilk sonuçlara göre, PTI, 2013 seçimlerinde aldığı oyu iki kattan fazla artırarak 100’ün üzerinde sandalye kazanmış durumda.

2013 seçimlerinin galibi PML-N'nin kaybettiği sandalye sayısı ise 100'e yaklaştı.

Pakistan federal meclisinde 342 sandalyenin 272’si seçimle belirleniyor. Kalan milletvekilleri, kadınlar ve azınlıklara ayrılan kotalardan oluşuyor. Tek başına iktidar için 137 sandalyeye sahip olmak gerekiyor.

Çok sayıda partiden itiraz...

Pakistan devlet televizyonu ve yerel basında sonuçların yayınlanmaya başlamasının ardından, çok sayıda partiden itiraz yükseldi.

PML-N lideri Şahbaz Şerif, yaptığı basın açıklamasında oy sayım işlemlerine hile karıştığını savunarak, "Parti çalışanlarımızın ülkenin tüm bölgelerinden şikayetleri geliyor. Sonuç belgelerini alamıyorlar, oyların sayıldığı yerlerden çıkarılıyorlar ya da hiç içeri alınmıyorlar. Bu sonuçları reddediyoruz." dedi.

PML-N döneminin Enformasyon, Yayın ve Ulusal Miras Bakanı Marriyum Aurangzeb de bazı bölgelerde parti temsilcilerinin oy sayım işlemi sırasında dışarı çıkarıldığını söyledi.

Pakistan Halk Partisi (PPP) lideri Bilaval Butto Zerdari ise hala resmi sonuçlarını göremedikleri ve parti üyelerinin oy sayım işlemlerini takip edemediği gerekçesiyle sonuçlara itiraz etti.

Basın toplantısında konuşan PPP'nin önde gelenlerinden ve Pakistan parlamentosunun üst kanadı Senato muhalefet lideri Şeri Rehman ise "Bütün partiler bir partiye (PTI) iltimas geçmek için köşeye itildi." dedi.

Birleşik Eylem Konseyi (Muttahida Meclis-i Amal - MMA) lideri Mevlana Fazlurrahman, yerel medyaya yaptığı açıklamarda tüm partileri bir konferansta toplanıp, hile iddialarına karşı strateji geliştirmeye davet ederek, "Hileli sonuçları kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara bir itiraz da Avami Ulusal Partisi (ANP) Genel Sekreteri Mian Hüseyin'den geldi. Hüseyin "Bu, manipüle edilmiş bir seçimdir. ANP bu sonuçları kabul etmiyor." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ASKON Genel Sekreteri Fatih Poyraz oldu

2018-07-23 17:13 - Genel

Terör örgütü PKK'nın lojistik sorumlusu etkisiz hale getirildi

2018-07-19 17:28 - Genel

Çocukluk hayalini 40 yıl sonra gerçekleştirdi

2018-07-22 15:32 - Çevre-Hayat

Yazarının yayınlandığını göremediği kitap! "Allah ile Tanışmak” tüm kitapçılarda

2018-07-21 09:45 - Kültür Sanat

İmar Barışı'nda başvuru 2,5 milyonu, toplanan bedel 650 milyon lirayı aştı

2018-07-20 20:03 - Genel

'FETÖ'cü iş adamlarını para karşılığı tahliye' iddiasına 5 tutuklama

2018-07-21 10:32 - Gündem

'Yılanın ısırdığı yeri kesmeyin, emmeyin'

2018-07-19 20:02 - Sağlık

Süper Loto'da 6 bilen 1 kişi 27 milyon ikramiye kazandı

2018-07-20 01:55 - Genel

Mersin'de bir bebek sokağa terk edildi

2018-07-22 20:02 - Gündem

Bin 800 rakımlı yaylada horon keyfi

2018-07-20 22:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İran’da kadınlar motosiklet ehliyeti almanın önündeki engellerin kalkmasını istiyor

13:22 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria'da Filistinlilere ait araçları ateşe ver

13:17 - Dünya

Coğrafi koşullar, siyasi kararlar ve stratejik planlamalar yeni başkentleri doğurdu

13:12 - Dünya

Nepal'de göstericilerin baskın düzenlediği cezaevlerinden 15 binden fazla mahkum kaçtı

12:53 - Dünya

Kanada'da 2023'teki yangınların dumanının 82 binden fazla erken ölüme yol açtığı belirlend

12:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Düzce'de okul açılışına katıldı

14:02 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu

13:58 - Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 16 yaşındaki bir terörist herkesi alarma geçirmelidir

13:33 - Siyaset

Süper Lig'de 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

13:27 - Spor

İran’da kadınlar motosiklet ehliyeti almanın önündeki engellerin kalkmasını istiyor

13:22 - Dünya