?>

Pakistan MİLGEM Projesi'nin son gemisi denize iniyor

Pakistan MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi PNS TARIQ, 2 Ağustos'ta törenle denize indirilecek.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) ana yükleniciliğinde devletten devlete anlaşma modeliyle Pakistan Deniz Kuvvetleri için Türkiye ve Pakistan'da eş zamanlı inşa edilen PN MİLGEM gemilerinde projenin son gemisi denizle buluşuyor.

Uzun menzilli etkin sensör ve silah sistemleriyle donatılan, düşük radar kesit alanı ve düşük akustik izi sayesinde izlenmesi zor, yüksek güvenilirliğe ve caydırıcılığa sahip yeni nesil korvetler, Pakistan donanmasının caydırıcılığını artıracak.

Pakistan MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi PNS TARIQ'ın denize indirilme töreninin 2 Ağustos'ta Pakistan'ın Karaçi kentinde yapılması planlanıyor.

ASFAT, Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile 6 Eylül 2018'de imzaladığı sözleşme kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetlerine 4 PN MİLGEM korvetinin satışını yaparak o dönem Türkiye'nin savunma sanayisinde tek kalemde en büyük ihracat projesini gerçekleştirdi.

Kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak teknolojik gelişmelerin ışığında PN MİLGEM Projesi'nin inşa süreçleri, salgın koşullarına karşın planlanan takvime göre hızlı ve başarılı şekilde 2 gemi İstanbul Tersanesi Komutanlığında ve 2 gemi Karaçi Tersanesinde devam ediyor.

PN MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen birinci gemi PNS BABUR'ün denize iniş töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'nin katılımıyla 15 Ağustos 2021'de İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapılmıştı.

İnşa edilen ikinci gemi PNS BADR'ın denize iniş töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video mesajının yayımlandığı, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Pakistan Savunma Üretim Bakanı Israr Tareen'in katılımıyla 20 Mayıs 2022'de Karaçi Tersanesi'nde gerçekleştirilmişti.

Projenin 3. gemisi PNS KHAIBAR'ın töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in katılımıyla 25 Kasım 2022'de İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Avustralya ortak tatbikatı, helikopterin düşmesi sonucu kesintiye uğradı

2023-07-29 09:47 - Dünya

Bosna Hersek'te 457. Geleneksel Mostar Köprüsü Atlayışları yapıldı

2023-07-30 20:27 - Dünya

Roketsan, yeni ürünlerinin katkısıyla ihracatını 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor

2023-07-27 14:28 - Teknoloji

Rusya-Ukrayna Savaşı dünyada savunma sanayisindeki gelişmeleri hızlandırdı

2023-07-29 11:53 - Dünya

İngiliz hükümetine, Wagner'i "hafife aldığı" eleştirisi

2023-07-26 15:37 - Dünya

Göztepe'de teknik direktörlüğe Radomir Kokovic getirildi

2023-07-25 12:03 - Spor

Türkiye COST katılımlarında zirveyi zorluyor

2023-07-30 13:23 - Teknoloji

Uludağ eteklerinde orman yangını çıktı

2023-07-28 15:58 - Asayiş

Türksat'ın yerli ve milli AR-GE ürünleri IDEF 2023'te görücüye çıkacak

2023-07-24 11:48 - Teknoloji

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi

2023-07-26 09:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD'li çip şirketi Nvidia, OpenAI'a 100 milyar dolara kadar yatırım yapacak

20:58 - Teknoloji

Bilişim Vadisi TEKNOFEST 2025'i ödüllerle tamamladı

14:02 - Teknoloji

KADEM'in kadın girişimcileri TEKNOFEST standında yerini aldı

18:23 - Teknoloji

SANCAR SİDA "mavi vatanı" koruma görevi için envantere girdi

18:17 - Teknoloji

TEKNOFEST İstanbul kapanış töreninin ardından sona erdi

18:13 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya