?>

Paixao yeni rekorlar peşinde

Altaylı golcü futbolcu Marco Paixao, "Şu anda 25 golüm var ve 3 maçımız kaldı. Bu maçlarda hem kazanmak hem de gol atarak yeni rekorlar kırmak istiyorum." dedi.

Spor - 7 yıl önce

İzmir

1. Lig'de 25 gole ulaşan ve "Bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu" unvanını ele geçiren Altay'ın Portekizli futbolcusu Marco Paixao, "Şu anda 25 golüm var ve 3 maçımız kaldı. Bu maçlarda hem kazanmak hem de gol atarak yeni rekorlar kırmak istiyorum." dedi.

Marco Paixao, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1. Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını eline geçirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu başarıyı yakalamasında kendisine destek olan herkese çok teşekkür eden Paixao, "İlk defa geldiğim Türkiye'de bana verilen desteği iyi kullanarak, her maça yüksek motivasyonla çıktım. Şu anda 25 golüm var ve 3 maçımız kaldı. Bu maçlarda hem kazanmak hem de gol atarak yeni rekorlar kırmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"1. Lig zor"

Paixao, sezon öncesi kamptaki yoğun çalışmaların, kendisine ligin zor geçeceğini düşündürttüğünü aktararak, "1. Lig zor. Çünkü fiziksel mücadele çok yüksek. Bazen hem kendi takım arkadaşlarımın hem de rakip oyuncuların inanılmaz sprint koşular yaptıklarını görüyorum. Çoğu zaman bunu boş yere yapıyorlar. Aslında akılla ve taktikle oynanan futbol daha eğlenceli." diye konuştu.

Ligin başında yüksek fiziksel mücadele nedeniyle alan bulmakta zorlandığını kaydeden Paixao, "Fakat ilerleyen haftalarda biraz daha bu duruma adapte oldum. Sonra zaten gollerimi atmaya başladım." açıklamasında bulundu.

"Play-off etabına kalamamak şanssızlık"

Devre arasında yapılan takviyeler ve teknik direktör Sait Karafırtınalar'ın oyun anlayışıyla farklı bir takım olduklarını vurgulayan Paixao, şöyle konuştu:

"Hocamız, atak oynamak isteyen, gol arayan, oyunu yönlendiren bir futbol empoze etmeye çalıştı. Bunları yapabildiğimiz ya da nispeten zorlandığımız maçlar oldu ama oynadığımız her karşılaşmanın hakkını verdiğimizi düşünüyorum. Her maçta elimizden gelenin fazlasını yaptık. Önemli skorlar aldık ama play-off etabına kalamamak şanssızlık."

Altay'la bir sezon daha kontratının olduğunu belirten Portekizli golcü, "Üç maç sonra yaz tatiline gireceğiz. Kontratım bulunduğu için seneye de burada kalacağımı düşünüyorum ama gelecekte ne olur bilemeyiz." değerlendirmesini yaptı.

- 25 golü var

Ligde bitime 3 hafta kala 25 gole ulaşarak, "Bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu" unvanını ele geçiren Paixao, 3 gol daha atması halinde 2002-2003'ten beri 18 takımla oynanan ligde, "Bir sezonda en fazla gol atan oyuncu" unvanını Taner Demirbaş'tan alacak.

Portekizli golcü, kalan 3 haftada 4 gol atması halinde ise 2013-2014'te Polonya'da Slask Wroclaw takımında yakaladığı 28 gollük performansını geride bırakacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması finali

2019-04-28 14:15 - Ekonomi

Kibar Holding'in resim yarışması sonuçlandı

2019-05-01 15:46 - Ekonomi

Drone tehdidini 'Avcı' durduracak

2019-05-01 17:36 - Ekonomi

Tayland kralından sürpriz evlilik

2019-05-02 13:55 - Dünya

Milli atletler gözyaşlarına boğuldu

2019-04-28 20:12 - Gündem

Marmara Denizi'nin rengi değişti

2019-04-25 23:42 - Gündem

İspanya'da sosyalistlerin ilk tercihi azınlık hükümeti

2019-04-29 19:54 - Genel

'Sadece kahramanlar kan verir'

2019-04-30 15:42 - Çevre-Hayat

Bakü'de zafer Bottas'ın

2019-04-28 20:39 - Spor

Kırgızistan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

2019-04-25 14:59 - Gündem

İlgili Haberler

Breidablik-Samsunspor maçının takım kadroları belli oldu

22:08 - Spor

Mehmet Kaya, Gençlerbirliği'ne 400 milyon lira bağış vaadinde bulundu

16:58 - Spor

Erciyes, Diplomatik Kayak Yarışı'na ev sahipliği yapacak

15:27 - Spor

Formula 1'de Katar GP'si şampiyonu belirleyebilir

13:47 - Spor

Depremde kaybettiği babası için çıktığı tatamide başarıdan başarıya koşuyor

12:58 - Spor

Günün Manşetleri

Breidablik-Samsunspor maçının takım kadroları belli oldu

22:08 - Spor

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'da 1200 saldırı gerçekleştirdiğini itiraf etti

21:52 - Dünya

Bakan Kacır'dan AB'ye AR-GE ve savunmada işbirliği çağrısı

21:42 - Ekonomi

İsrail güçleri Batı Şeria'da ellerini havaya kaldırarak teslim olan 2 Filistinliyi infaz etti

21:23 - Dünya

Türk Kızılay, Sudan'da 1000 battaniye dağıttı

21:17 - Dünya