?>

Özelleştirme İdaresinin bazı taşınmaz satışları ile imar planı değişikliği kararları onaylandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) bazı taşınmazların satışı ile imar planı değişikliklerine ilişkin kararlarına onay verildi.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Esenyurt ilçesi Çınar Mahallesi'ndeki taşınmazın, ihalede 603 milyon 671 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Orkay Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye satışı uygun bulundu.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Şile ilçesi Meşrutiyet Mahallesi'ndeki taşınmazın 114 milyon lira bedelle en yüksek teklifi sunan İbrahim Tok-Tuna Cem Ağgez Ortak Girişim Grubu'na satışı onaylandı.

Mülkiyeti özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Nevşehir'in merkez ilçesi 2000 Evler Mahallesi'ndeki taşınmazın 183 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Osman Güngör'e satılması kararlaştırıldı.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Antalya'nın Alanya ilçesi Kargıcak köyündeki taşınmazın 40 milyon 500 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Cafer Ersoy'a satışı uygun görüldü.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına kayıtlı Aydın'ın Didim ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki iki taşınmazın 98 milyon lira ve 96 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Lütfü Karaaslan'a satışı onaylandı.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Sakarya'nın Arifiye ilçesi Arifbey Mahallesi'ndeki taşınmazın 450 milyon lira bedelle en yüksek teklifi sunan AVY Gayrimenkul Yatırımları AŞ'ye satılmasına karar verildi.

Bazı imar planı değişiklikleri onaylandı

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Denizli'nin Baklan ilçesinde Hadim ve Amasya'nın Merzifon ilçesinde Mehmet Akif Ersoy mahallelerindeki taşınmazlara, ticaret-konut alanı, park ve yol kullanım kararları getirilmesine yönelik hazırlanan nazım imar ve uygulama imar plan değişiklikleri onaylandı.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Şile ilçesi Kabakoz Mahallesi'ndeki gelişme konut alanı, günübirlik tesis alanı, özel sosyal tesis alanı, ağaçlandırılacak alan, park, trafo ve yol kullanım kararları getirilmesine ilişkin nazım imar ve uygulama imar planı değişikliklerinin onaylanmasına karar verildi.

Özelleştirme kapsam ve programına alınanlar

Mülkiyetleri Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı Manisa'nın Soma ilçesi İstasyon ve Kurtuluş mahallelerindeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli Bursa'nın Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi ile Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Şirinevler Mahallesi'ndeki taşınmazlar da özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2027'ye kadar tamamlanacak.

Bazı imar planı değişikliklerine itirazlar reddedildi

Öte yandan, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu-1 ve mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Kavaklı ve Atariye mahallelerindeki taşınmazlara yönelik sanayi tesis alanı, ticaret konut alanı, resmi kurum alanı, rekreasyon alanı ve yol kullanım kararları getirilmesine yönelik nazım imar ve uygulama imar planı değişikliğine itirazlar reddedildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu-1 ve Alacaatlı mahallelerindeki taşınmazlarına yönelik gelişme konut alanı, teknik altyapı alanı, trafo alanı, ağaçlandırılacak alan, ticaret konut alanı, kreş, gündüz bakımevi, çocuk oyun bahçesi ve oyun alanı, park ve yol kullanım kararları getirilmesine ilişkin nazım imar ve uygulama imar planlarına yönelik itirazların da reddedilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yedigöller Milli Parkı'na ulaşım 20 Ekim'e kadar alternatif güzergahtan sağlanacak

2024-10-10 11:58 - Çevre & Seyahat

Hac kayıt yenileme başvuruları yeniden erişime açıldı

2024-10-08 15:37 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

TEKNOFEST Adana'da "iyilik, merhamet ve adalet" temalı projeler tanıtıldı

2024-10-05 18:08 - Teknoloji

Enerji Bakanı Bayraktar, elektrik ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı

2024-10-07 21:22 - Ekonomi

Sanatçı Mazhar Alanson'un kızı Eda Alanson vefat etti

2024-10-04 19:42 - Kültür Sanat

Dışişleri ve Milli Savunma bakanları, TBMM Genel Kurulunu bilgilendirecek

2024-10-05 11:07 - Siyaset

Görme kaybı olanlar oyun oynayarak göz egzersizlerini yapabiliyor

2024-10-04 13:23 - Teknoloji

Trabzonsporlu futbolcu Nwakaeme'nin adalesinde kas yaralanması tespit edildi

2024-10-04 15:08 - Spor

Jandarma Genel Komutanlığına 9 bin 690 sözleşmeli uzman erbaş alınacak

2024-10-07 00:53 - Gündem

İsrail, Lübnan'daki Baalbek el-Hirmil ve Bekaa bölgesinde Ekim 2023'ten bu yana 282 kişiyi katletti

2024-10-05 17:22 - Dünya

İlgili Haberler

AFAD, 1250 sözleşmeli personel alacak

09:07 - Gündem

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

06:23 - Gündem

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem

AFAD'dan Hatay'daki sağanak sonrası yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

22:47 - Gündem

Bakan Kurum, Adıyaman İndere'nin yeni görüntülerini paylaştı

21:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Ek kontenjanla yerleşen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı

10:12 - Eğitim

Lûgat-ı Garîbe/Dal-Fe (çeviri 2) -Sami Mert yazdı-

10:01 - En Son Yazılar

Türkiye'de bankaların iklim hedeflerine yönelik adımları sınırlı kaldı

09:58 - Ekonomi

Samsunspor, Konferans Ligi'nde yarın Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i konuk edecek

09:37 - Spor

İslam'ı yeniden hayat odağı yapmak: Bütüncül bir yaşam inşası -Mehmet Yıldırım yazdı-

09:28 - En Son Yazılar