?>

Özel sağlık kuruluşlarına bu yıl 60 binden fazla denetim yapıldı

Sağlık Bakanlığı denetim ekipleri, bu yıl, özel sağlık kuruluşlarına 60 binden fazla denetim gerçekleştirdi.

Sağlık - 8 ay önce

Ankara

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, her yıl özel sağlık kuruluşlarını olağan ve olağan dışı denetimlerden geçiren Bakanlık, uzman ekiplerle bu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, Ocak 2024'ten bugüne kadar Türkiye genelinde özel sağlık kuruluşlarına yönelik 60 binden fazla denetim yapıldı.

Denetimlerde aykırılık tespitlerine göre, 229 özel sağlık tesisine "faaliyet durdurma", 1507 özel sağlık tesisine "idari para cezası" verildi, ilgili kuruluşlar hakkında 160 suç duyurusunda bulunuldu.

Özel hastaneler mevzuatı tamamen yenilenecek

"Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturma sürecinde 10 özel hastanenin ruhsatını iptal eden Bakanlık, özel ve kamu hastanelerindeki işleyişin yeniden ele alınması, sistemdeki sıkıntıların tespit edilip sil baştan düzenlenmesine yönelik çalışmalara da hız verdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun talimatıyla ilk olarak özel hastaneleri de içine alan mevzuatı tamamen yenilemeye hazırlanan Bakanlık, uzmanlar öncülüğünde, özel sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırılması, faaliyet sürecindeki hizmet ve kalite standartları, kuruluşların sağlık hizmeti sunarken uyguladığı fiyatlandırma politikaları, denetimler ve uygulanan yaptırımlara kadar birçok başlığı masaya yatırdı.

Ayrıca kamu, özel ve üniversite hastanelerinde sağlık hizmet sunumları ve kalite standartlarına ilişkin ruhsatlandırma ile faaliyet süreçleri de bütüncül bakış açısıyla yeniden ele alındı.

Bu kapsamda, yakın dönemde Özel Hastaneler Yönetmeliği, Hastanelerin Denetleme Yönetmeliği, Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yapılacak. Özel hastanelerin işleyişi, sağlık meslek mensuplarının serbest meslek icrası kuralları, sağlık yapıları ve sağlık araçlarına ilişkin düzenlemeler de gündeme gelecek.

Denetim seferberliği başlayacak

Bakanlık, gelecek dönem, kamu, özel ve üniversite hastanelerinin hem yoğun bakımlarında hem de genel bölümlerindeki denetimlerinde şeffaf, bilişim tabanlı, bilimsel verilere ve risk yönetimine dayalı, yapay zekanın kullanılacağı, çoklu denetim mekanizmalarını oluşturmayı da planlıyor.

Türkiye'nin önde gelen 13 yenidoğan yoğun bakım uzmanıyla oluşturulan "Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim ve Değerlendirme Bilimsel Komisyonu" da tüm yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yönelik habersiz denetimlere başlayacak. Yenidoğan uzmanlarının da yer alacağı denetimlerde, fiziki incelemelerden ziyade, doğru tedavilerin uygulanıp uygulanmadığına yönelik detaylı, ileri incelemeler yapılacak.

Bakanlık, benzer denetimleri, acil servisler, yetişkin yoğun bakım gibi alanlarda kurulacak komisyonlar öncülüğünde de gerçekleştirecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov'la telefonda konuştu

2024-12-11 16:53 - Gündem

İstanbul Photo Awards'un 10. yılının dördüncü sergisi Ankara'da açıldı

2024-12-12 01:25 - Medya

Bodrum'da sağanak hasara yol açtı

2024-12-06 14:33 - Asayiş

Öğretmenden engelli veli için mahallelilere işaret dili eğitimi

2024-12-10 12:37 - Çevre-Hayat

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde elektrik kesildi ve oksijen bitti

2024-12-08 14:07 - Dünya

Türkiye'nin ABD'ye ihracatı 12 milyar doları aştı

2024-12-06 11:33 - Ekonomi

Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 34 askeri hava aracı ve 16 gemi görüldü

2024-12-12 08:17 - Dünya

Şehitlerimizi son yolculuğuna uğurluyoruz

2024-12-10 16:17 - Gündem

Örgün eğitim hayalini 76 yaşında "Tazelenme Üniversitesi" ile gerçekleştirdi

2024-12-12 12:52 - Çevre-Hayat

Hazreti Mevlana'nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri başladı

2024-12-07 13:53 - İslam-Hayat - Safer 1447

İlgili Haberler

Bebeklerini emzirmede sorun yaşayan anneler çözümü "Emzirme Destek Hattı" ile buluyor

12:18 - Sağlık

Türk Kızılay ile Türkiye Acil Tıp Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı

20:02 - Sağlık

Doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan küçük Miran, Diyarbakır'daki tedaviyle hayata tutundu

14:02 - Sağlık

Aydın'da 800 gram doğan bebek, 4 aylık kuvöz sürecinin ardından taburcu edildi

13:57 - Sağlık

Kadavradan nakille 10 yıldır gördüğü diyaliz tedavisinden kurtuldu

13:42 - Sağlık

Günün Manşetleri

İstanbul Valiliğinden sağanak uyarısı

19:03 - Gündem

Trump, Rus petrolü aldığı için Hindistan'a yüzde 25'lik ek tarife uygulayacak

18:42 - Dünya

Bakan Yerlikaya, İtalya İçişleri Bakanı Piantedosi ile görüştü

17:58 - Gündem

Bakan Tekin'den "iller arası mazerete bağlı yer değiştirme" sonuçlarına ilişkin açıkl

17:53 - Gündem

Edirne'de çıkan orman yangını söndürüldü

17:22 - Gündem