?>

Özbekistan'a uçuşların ucuzlaması bekleniyor

Özbekistan'da turizmi teşvik etmeye yönelik çıkarılan kararnamenin ardından Türkiye-Özbekistan turizm şirketleri arasında istişare toplantısı düzenlendi.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Şuhrat Yiğitaliev, Özbekistan'da turizmi geliştirmeye yönelik çıkarılan yeni kararnamesiyle uçak biletlerinin ucuzlamasının beklendiğini ve Özbekistan turizminde yeni atılımlar yapılacağını söyledi.

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde "Ziyaret Turizminin Charter Uçuşlarla Yapılması" başlıklı toplantıda Türkiye'de ve Özbekistan'da faaliyet gösteren turizm şirketleri bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Yiğitaliev, turizmin hem Türkiye hem de Özbekistan için en önemli sektörlerden olduğunun altını çizerek, iki ülke arasındaki turizmin halkların dostluğunu pekiştireceğini ifade etti.

Türkiye'den özellikle Özbekistan'daki türbeler gibi ziyaretçi çeken yerler nedeniyle inanç turizmine yoğun ilgi olduğunu aktaran Yiğitaliev, turizm şirketlerinin iş birliğiyle bu ilginin daha da artacağını dile getirdi.

Yiğitaliev, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise "Özbekistan'da yaklaşık 1 ay önce havacılıkla ilgili yeni bir kararname yayınlandı. Bu kararname ile uçak biletleri yarı yarıya ucuzlayacak. Özbekistan turizminde yeni atılımlar gerçekleşecek." dedi.

Özbekistan'ın turizm şirketlerinden bir yetkili ise yeni kararnamenin Buhara ve Semerkand gibi Özbekistan'ın başlıca turizm kentlerindeki hava limanlarına yabancı şirketlerin girişini kolaylaştırdığını, bu kararın maliyetleri düşürerek turizme büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Diyanet İşleri Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı da "Her ne kadar ismimiz Özbekistan ve Türkiye olsa da biz hem Müslüman olarak hem Türk olarak çok büyük ortak değerlere sahibiz." diye konuştu.

Çapçı, iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının inisiyatif alarak ortak değerlerin yeniden canlanması için turizm sektörüyle ilgili aldıkları kararların takdire şayan olduğunu belirtti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 14 Ağustos'ta ülkede turizm sektörünün daha da geliştirilmesine yönelik tedbirlere ilişkin kararnameyi imzalamıştı. Kararnameyle ülkedeki 4 havalimanında "açık gökyüzü" uygulamasının başlatılması ve ülkeye charter uçuşlar düzenleyecek şirketlerin maliyetinin bir kısmının karşılanması kararlaştırılmıştı.

1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen kararnameyle Buhara, Tirmiz, Karşı ve Nukus havalimanlarında diğer ülkelerden gelecek ve başka ülkelere gidecek yolcuları, posta ve kargoları alma, boşaltma hakkı tanıyan "açık gökyüzü" uygulaması başlayacak.

Orta Asya'nın turistik ülkelerinden Özbekistan özellikle türbe, medrese, cami gibi tarihi yapılarıyla ön plana çıkıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Telekom’un "İnternetle Hayat Kolay" projesinde yeni dönem

2019-09-14 15:11 - Genel

Orgeneral Güler, ABD'li mevkidaşı Dunford ile görüştü

2019-09-14 19:52 - Gündem

'Çocukları okula değil dağ yoluna götürenleri şiddetle kınıyoruz'

2019-09-12 20:22 - Gündem

HDP'li Kulp Belediye Başkanı gözaltına alındı

2019-09-13 19:58 - Genel

İklim değişikliği şiddetli hava olaylarını tetikliyor

2019-09-10 16:07 - Teknoloji

İsrail AA muhabirini 4 defa yaraladı

2019-09-14 15:02 - Dünya

Kuveyt Türk'te QR kodla hesaptan ödeme dönemi

2019-09-09 18:36 - Ekonomi

'Sesten aşırı rahatsızlık hissi' tedavi edilmeli

2019-09-12 15:12 - Sağlık

TEKNOFEST'te 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak

2019-09-14 15:32 - Teknoloji

Yıl sonuna kadar 550 ilçe ve belde gaza kavuşmuş olacak

2019-09-14 15:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fatih Altaylı "Cumhurbaşkanını tehdit" suçundan hakim karşısında

13:43 - Gündem

Ormanlar "ORİKEM Projesi" ile gece gündüz fotokapanlarla korunuyor

13:32 - Gündem

İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ'nün sözde TUS imamıyla irtibatlı 5 doktor yakalandı

13:18 - Gündem

Niğde'deki barajların doluluk oranı kuraklık nedeniyle düştü

12:27 - Gündem

Tuz Gölü'nde yaşanan kuraklık biyolojik çeşitliliği de etkiliyor

12:17 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in Lübnan'ın güneyine hava saldırıları orman yangınlarına yol açtı

14:02 - Dünya

5G teknolojisinden ekonomiye 2030'a kadar 100 milyar dolar katkı bekleniyor

13:47 - Ekonomi

Fatih Altaylı "Cumhurbaşkanını tehdit" suçundan hakim karşısında

13:43 - Gündem

Benzinli ve dizel otomobil satışları düşerken, elektrikliyle hibritte yükseliş sürüyor

13:38 - Ekonomi

Ormanlar "ORİKEM Projesi" ile gece gündüz fotokapanlarla korunuyor

13:32 - Gündem