?>

Ozan Kabak: Hayalim dünyanın en iyi savunma oyuncusu olmak

Bundesliga takımlarından Schalke 04'te forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak, dünyanın en iyi savunma oyuncusu olmayı hayal ettiğini söyledi.

Spor - 6 yıl önce

Berlin

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Schalke 04'te forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak, Alman Sportbild dergisine verdiği röportajda, Galatasaray'dan ayrılarak geçen yıl Almanya'nın Stuttgart takımına transfer olmasının kendisi için zor bir karar olduğunu kaydetti.

İstanbul'da efsane futbolcular arasına girmenin harika bir şey olabileceğini ancak bunu şu an için istemediğini aktaran 19 yaşındaki oyuncu, "Hayalim dünyanın en iyi savunma oyuncusu olmak. Bunu sadece Batı Avrupa'da başarabilirim. Kariyerimi daha sonra da Türkiye'de sürdürebilirim." ifadelerini kullandı.

Hedeflerinden birinin de İngiltere'de futbol oynamak olduğunu ifade eden Ozan Kabak, "Birkaç yıl daha Almanya'da kalmak istiyorum. Ancak daha sonra İngiltere'ye sıçramayı başarmak istiyorum." şeklinde görüş belirtti.

Genç futbolcu, Bundesliga'nın en üst seviyede olduğunu ancak dünyanın en iyi liginin Premier Lig olduğunu kaydetti.

"Schalke'ye gitmek en iyi karardı"

Geçen yaz Bayern Münih'in de kendisini transfer etmek istediğinin belirtilmesi üzerine milli futbolcu, "Ben ve menajerim Bayern Münih ile konuştuk. Ben genç bir oyuncuyum. Gelişmem için çok oynamam önemli." yorumunda bulundu.

Ozan Kabak, bu sebepten dolayı Schalke 04'te oynamaya karar verdiğini anlattı.

İtalyan kulüpleriyle de transfer görüşmeleri yaptığını aktaran Ozan Kabak, "Schalke'ye gitmek en iyi karardı." ifadesini kullandı.

Schalke 04'ün özellikle Türk takımlarına karşı oynadığı karşılaşmalardan ve burada forma giyen Altıntop kardeşlerden dolayı Türkiye'de tanındığını aktaran Ozan Kabak, "(Schalke 04'te) Baskı hissetmiyorum. Sorumluluk alıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce amatör futbolcu olarak oynayan babasının kendisini çok desteklediğini anlatan genç futbolcu, "Birkaç futbol okulunu test ettim ve 11 yaşında Galatasaray Akademisi için karar verdim. Çok iyi eğitim aldım. 18 yaşında da profesyonel takıma yükseldim." ifadelerini kullandı.

Schalke 04 ile gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceklerini, bunun için ilk yarıdaki başarılı performanslarını sürdürmeleri gerektiğini belirten Ozan Kabak, Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde oynadığını, bunun çok önemli bir deneyim olduğunu kaydetti.

Ozan Kabak, geçen yıl Galatasaray'dan Stuttgart takımına, bu sezonun başında da Schalke 04'e transfer oldu.

Bundesliga'da 28 maçta forma giyen milli futbolcu, 6 gol kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İhracat desteklerinde 2019 'altın yıl' oldu

2020-01-19 14:22 - Ekonomi

'Türkiye ve Rusya Libya krizi çözümünde etkin rol oynuyor'

2020-01-22 01:42 - Dünya

Sivasspor yoluna doludizgin devam ediyor

2020-01-20 14:57 - Spor

İyidil hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı

2020-01-16 07:17 - Gündem

Kuşadası dev gemilerle rekor kırmayı hedefliyor

2020-01-22 14:27 - Ekonomi

'Bu vicdansızlık, insanlık dışı bir şey'

2020-01-17 17:02 - Gündem

Borsa İstanbul'dan yatırımcıya multimedyalı çağrı

2020-01-16 15:22 - Ekonomi

'Ülke, devrimden bu yana en zor dönemini yaşıyor'

2020-01-16 17:22 - Dünya

Irak'ta göstericiler yolları trafiğe kapatmaya devam ediyor

2020-01-20 03:02 - Dünya

T70 helikopterleri için ilk teslimat

2020-01-15 23:15 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bakan Osman Aşkın Bak'tan milli maçlara ilişkin değerlendirme: Onlara inanıyoruz, güveniyoruz

00:22 - Spor

ABD Açık'ta Alcaraz ve Pegula, yarı finalde

23:48 - Spor

Ümraniye Belediyesi, "Altın Kupa Gecesi" etkinliği düzenledi

23:42 - Spor

Galatasaray, İlkay Gündoğan'ı kadrosuna kattı

21:57 - Spor

Süper Lig'den 8 kulüp PFDK'ye sevk edildi

20:22 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'de mahkeme, Google'ın Chrome'u satmasına gerek olmadığına karar verdi

00:23 - Medya

Ankara Valiliğinden kent genelinde hissedilen is kokusuna ilişkin açıklama

00:12 - Gündem

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini açıkladı

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya