?>

'Oyununuzu gördük ve teslim olmayacağız'

Mili İrade Platformu'ndan, Türkiye'nin gücü ve dayanıklılığının yerinde olduğu, saldırıların birlik ve beraberlik karşısında etkisiz kalacağı bildirildi.

Gündem - 7 yıl önce

İSTANBUL

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan Milli İrade Platformu'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin 16 yıldır siyasi istikrarın sağladığı imkanlarla başta sağlık hizmetleri, sosyal politikalar, ulaşım ve altyapı yatırımları olmak üzere pek çok alanda önemli bir büyüme gösterdiği aktarıldı.

Açıklamada, Gezi olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi teslim almaya yönelik olduğu vurgulanarak, "Cumhurbaşkanımızın şahsında tecessüm eden 'Milli İrade'nin birlik ve beraberlik ruhuyla akamete uğratılmıştır. Tüm bu badirelerin ekonomiye etkisi 'sağlam irade' karşısında sınırlı kalmıştır. Ülkemizin özgüvenli duruşu, vatandaşlarımıza ve tüm dünya mazlumlarına umut ve güven telkin etmiştir. Emperyalist emelleriyle, dünyadaki savaşların ve çatışmaların baş sorumlusu olan Amerika, ülkemize duyulan güveni sarsmak için türlü desiselere baş vurmaktan geri kalmamaktadır." denildi.

"Milletimiz oyunları bozma iradesine sahiptir"

Türkiye'nin dış güçlerin tehdit ve yaptırımları ile karşı karşıya kaldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sözde müttefikimiz olan Amerika’nın, Suriye ve Irak’ta Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden adımları, 15 Temmuz darbe girişiminin hain faillerine sahip çıkması, Halk Bankası’na yönelik sözde yargılamaları gibi pek çok konuda müttefiklik hukukuna aykırı iki yüzlü politikaları, artık herkesçe bilinmektedir. Tüm bunların üstüne Türk yargısına müdahale etmeye çalışarak ekonomik yaptırım kararları alması ve döviz kurları üzerinden manipülatif operasyonlara tevessül etmesi, hem Türkiye hem de dünya kamuoyunun dikkatlerinden kaçmamaktadır. Bugün döviz kurları üzerinden ülkemize ağır bir ekonomik saldırı başlatılmıştır. Türkiye'nin milli ve yerli politikalar uygulamasını istemeyen karanlık güç odakları, ellerindeki tüm imkanları seferber ederek, Türkiye ekonomisine saldırmakta ve hain emellerini Türkiye’ye dayatmaktadırlar. 'Bunun adı Türkiye’ye operasyon çekmektir. Operasyonun amacı da tüm alanlarda Türkiye’yi teslim almaktır. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız.' diyen Cumhurbaşkanımız gibi bizler de tüm bu operasyonların farkındayız. Milletimiz her zaman olduğu gibi devletimizin yanında durarak oyunları bozma iradesine sahiptir. Türkiye’nin gücü ve dayanıklılığı yerindedir. Saldırılar birlik ve beraberliğimiz karşısında etkisiz kalacaktır. Rehavete düşmeden ve karamsarlığa kapılmadan işimizin başında olmalı ve üretime devam etmeliyiz. Milli İrade Platformu olarak ülkemize açılan bu ekonomik savaşa karşı kararlılıkla, devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldığımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Muhabir: Gökhan Yılmaz

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fukuşima sakinlerinden 'Güneş Çocuk' tepkisi

2018-08-14 17:02 - Dünya

Topyekûn millet olarak saldırı altındayız, bazıları da zil takıp oynuyor!

2018-08-08 10:03 - En Son Yazılar

'Oyunculara filmin konusunu söylemem'

2018-08-13 20:32 - Kültür Sanat

Filistin'den dünyaya Gazze çağrısı

2018-08-09 16:02 - Dünya

Kuyumcu gibi dolandırıcılar

2018-08-09 21:32 - Asayiş

Barışma tekli reddedilince dehşet saçtı

2018-08-08 18:32 - Asayiş

Sağlık Bakanlığından 'zika virüsü' açıklaması

2018-08-09 22:32 - Sağlık

KoçSistem'den Yapay Zeka Maratonu

2018-08-08 14:17 - Ekonomi

Taha Akgül ABD'de güç depoluyor

2018-08-08 14:53 - Spor

Ramil Guliyev'den büyük başarı

2018-08-10 01:32 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem

Atlı jandarma timi Tendürek Dağı eteklerinde devriyede

22:47 - Gündem

Emine Erdoğan, 5. Rize Gastronomi Günleri'ne katıldı

21:38 - Gündem

Boran-7 Uluslararası Keskin Nişancı Yarışması'nda seçkin gözlemci günü yapıldı

21:32 - Gündem

İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak ölümüne ilişkin davada karar

21:07 - Gündem

Günün Manşetleri

EPDK petrol piyasası yönetmeliğinde değişikliğe gitti

09:58 - Ekonomi

İşletmelere fiyat bilgisi paylaşım zorunluluğu getirildi

09:47 - Ekonomi

‘Allahaısmarladık!’ -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:02 - En Son Yazılar

Trump, federal çalışanların işten çıkarılmasının "Demokrat odaklı" olacağını söyledi

07:58 - Dünya

Unutmayacağız! -E. Komando Kd. Hava Albay Fevzi Yurtoğlu yazdı-

07:39 - En Son Yazılar