'Oyuncularımdan en iyi performanslarını göstermelerini bekliyorum'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Güneş "Güzel futbol oynayıp kendi gücümüzü göstermek ve iyi sonuç almak istiyoruz. Bütün oyuncularımdan en iyi performanslarını göstermelerini bekliyorum." dedi.

Spor - 6 yıl önce

Saint-Denis

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde yarın Fransa'ya konuk olacakları maçta güzel futbol oynayıp iyi sonuç almak istediklerini söyledi.
Karşılaşmanın oynanacağı Stade de France'ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, Fransa'ya karşı zor bir maç oynayacaklarını belirterek, "Rakibimiz son dünya şampiyonu.
Yarınki maçta güzel futbol oynayıp kendi gücümüzü göstermek ve iyi sonuç almak istiyoruz. Bütün oyuncularımdan en iyi performanslarını göstermelerini bekliyorum. Biz daha gerideyiz, bunu kabul ediyoruz ama en üst düzey futbolu oynamak için sahada olacağız.
Kazanır ya da kaybederiz. Beraberlik de bizim için iyi bir sonuç. Bu şekilde dostluk da bozulmamış olur. Bu ikimizin de işine gelir." ifadelerini kullandı.
Müsabaka sırasında güzel bir ambiyans beklediğini ifade eden tecrübeli teknik direktör, "Avrupa'da yaşayan Türk taraftarlara sesleniyorum. Müsabakaya gelenlerin sadece izlemeye ve keyif almaya gelmelerini istiyorum.
Rakip üstün olursa onları da alkışlasınlar. Futbolun dostluk, barış, kardeşlik olduğunu hatırlatsınlar. Hiçbir olumsuzluk olsun istemiyorum. Fransız ve Türk taraftarların dostane bir şekilde maçı izlemelerini bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Askerlerimizin yanındayız"

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Fransız bir gazetecinin sorduğu soru üzerine Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:
"Terörle yıllardan beri uğraşan Türkiye'nin çevresindeki teröristlerin sürekli ülkeye sızması ve insanlarımızı rahatsız etmesinden dolayı bir müdahale durumu var. Terörü bütün ülkelerin kınaması gerekiyor ama herkes terörü ve teröristi işine geldiği gibi kullanıyor.
Türkiye yıllardan beri bunu yaşıyor. Suriye'deki boşlukları herkes biliyor, orada cirit atıyorlar. Oradaki şiddetten en büyük zararı Türkiye görüyor. Sınırlarımız geniş.
Türkiye, uluslararası alanda kendini korumak için her türlü girişimi yaptı. Derdimizi anlatamadık. Sonunda oradan sızan teröristler, ülkemizdeki insanlara zarar vermeye başladı. İnsanımızın ölmesini istemiyoruz, hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz.
Böyle bir durumda oraya giden askerlerimizin yanındayız. Bu, Fransa'da da olsa aynı şekilde düşünürüz. Şiddet ve kötülük olursa hepsinin karşısında durmak gerekir.
ABD, Rusya veya Fransa orada olup şiddetin, terörün sonlanmasını, ülkemize girmesini engelleyecekse bizim ülkemiz oraya gitmez. Kimse merak etmesin."

İrfan Can Kahveci: Bu maç bizim için final niteliğinde

Milli futbolcu İrfan Can Kahveci, karşılaşmanın önemini vurgulayarak, "Bu maç bizim için final niteliğinde. Her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Yarın da kazanmak için çıkacağız. Türkiye'de kazanmıştık. İyi bir ekip olduğumuzu gösterdik. Böyle devam ettirmek istiyoruz." yorumunu yaptı.
Barış Pınarı Harekatı hakkında gelen bir soru üzerine ise milli futbolcu, "Biz bir savaşta değiliz. Askerlerimiz, terör olan bir bölgeyi temizlemek için orada. Bu konuda ülkemizi destekliyoruz. İnşallah sağ salim dönecekler." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Deprem olurken öğrenciler için sınıflara koştular

2019-10-12 17:22 - Çevre-Hayat

PKK'nın 9 aylık kurbanı Muhammed bebek yürekleri dağladı

2019-10-12 16:07 - Gündem

Şanlıurfa'nın sınır ilçelerinde eğitime 3 gün ara verildi

2019-10-13 00:12 - Genel

Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu

2019-10-11 15:17 - Dünya

Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu

2019-10-11 18:30 - Genel

Lavrov ve Çavuşoğlu Suriye'nin kuzeydoğusunu görüştü

2019-10-08 19:37 - Dünya

PKK'nın 9 aylık kurbanı Muhammed bebek yürekleri dağladı

2019-10-12 17:05 - Genel

Tel Abyad'ın batısı teröristlerden kurtarıldı

2019-10-13 17:27 - Gündem

'Altın Elbiseli Adam'ın Türkiye yolculuğu sona eriyor

2019-10-13 18:34 - Kültür Sanat

Kılıçdaroğlu TÜGİAD Yönetim Kurulu ile buluştu

2019-10-09 19:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Trabzonspor'da kalp krizi geçiren yardımcı antrenör Orhan Kaynak vefat etti

20:47 - Spor

Hentbolda Süper Kupa artık "Cumhurbaşkanlığı Kupası" adıyla düzenlenecek

20:17 - Spor

Basketbolda 2026 Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri yarın başlayacak

09:27 - Spor

Adem Bona'lı Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers'a yenildi

10:41 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nde parkeye çıkıyor

09:36 - Spor

Günün Manşetleri

Putin, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

20:58 - Dünya

Trabzonspor'da kalp krizi geçiren yardımcı antrenör Orhan Kaynak vefat etti

20:47 - Spor

BM Genel Sekreteri Guterres, ramazan ayı dayanışma ziyareti kapsamında Ankara'ya gelecek

20:33 - Gündem

Venezuela lideri Rodriguez, ABD ile "uzun vadeli" ilişki kurmak istediklerini belirtti

20:27 - Dünya

Milyarderlerin serveti 20,1 trilyon dolara ulaştı

19:57 - Ekonomi