?>

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneğinden 'sıfır araçta bulunurluk sıkıntısı 2. el fiyatlarını yükseltebilir' öngörüsü

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Mersin, birinci elde 2020'deki gibi bulunurluk sıkıntısı yaşanması halinde 2. el fiyatlarının tekrar yukarı doğru yükselebileceğini belirtti.

Ekonomi - 4 yıl önce

İSTANBUL

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, yaptığı açıklamada, yaz aylarıyla beraber otomobil alım iştahının tekrar artış gösterebileceğini kaydetti.

Mersin, "Ancak araç tedarikinde bir sorun yaşanırsa çok yüksek bir talep olsa dahi araba olmadıktan sonra satamayacağız.

Bu durum da 2. el piyasasını etkileyecektir. 2. ele talep olacaktır.

Bunları şu anda konuşmak erken ama mayıs sonuna doğru tedarik sıkıntısıyla ilgili durum netleşirse hem de bu aşı ve diğer kur politikasıyla beraber belki bunu mayıs sonu ve haziran başında daha doğru değerlendirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Araç bulunurluğu noktasında şu an itibarıyla marka bazında değişiklik gösterse de çok büyük bir sorun yaşanmadığını aktaran Mersin, "Ama mesela benim bayi olduğum markada tedarikten dolayı 4 günlük üretime ara verilecek, 12-16 Mayıs'ta.

Diğer markalarda da yine üretime ara verme var. Dolayısıyla bulunurluk konusunu ve alım iştahını ay sonu veya haziran başında değerlendirmek daha doğru olur.

Şu an için çok büyük bir sıkıntı yok ama ileri gittikçe sıkıntı artacak gibi görünüyor bugünden..." şeklinde konuştu.

"2. el bir fırsat olabilir bugünler için"

Turgay Mersin, talebin yüksek olduğu zamanlarda fiyatların da arttığını ifade ederek, kur politikası, talep artışı ve vergisel mevzuatların fiyatları etkileyeceğini söyledi.

Bu durumun "fırsatçılığa dönüştürülmemesi" gerektiğini vurgulayan Mersin, şunları kaydetti:

"Burada en önemli konu bence şu; eğer birinci elde 2020'deki gibi bulunurluk sıkıntısı yaşanırsa 2. el fiyatları tekrar yukarı doğru yükselebilir.

Çünkü geçen seneye göre 2. el fiyatları özellikle ilk 3 ayda geri geldi.

Dolayısıyla araç almak isteyen vatandaşlarımız, özellikle 2. el düşünüyorlarsa bunları alma dönemi geldi de geçiyor olabilir diye düşünüyoruz.

2. el fiyatı; her zaman birinci elden referans alarak piyasa oluşturur, bir de talepten dolayı fiyatı oluşturur.

Bu yüzden 2. el bir fırsat olabilir bugünler için..."

Bayilerin ve servislerin kapanma sürecinde açık olmadığını hatırlatan Mersin, kapanmanın sona ermesiyle beraber tüm bayilerin gerekli tedbirleri alarak hizmet vermeye devam edeceğini ve kapanmadaki kayıpları telafi edebileceklerini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Avrasya Tüneli'nin ülke ekonomisine katkısı 6 milyar lira oldu

2021-05-03 17:26 - Ekonomi

Meksika'da metro üst geçidinin yola çökmesi sonucu 15 kişi öldü

2021-05-04 13:43 - Gündem

Çaykur Rizespor'da sakat oyuncular işleri zorlaştırıyor

2021-05-06 19:06 - Spor

'Vazgeçmemek bizim ruhumuzda var'

2021-05-09 03:41 - Spor

Bill Gates ve eşi Melinda Gates boşanma kararı aldı

2021-05-04 03:26 - Dünya

Borsa günü yükselişle tamamladı

2021-05-06 21:40 - Ekonomi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybiha'dan Türkiye'ye güvenli turizm övgüsü

2021-05-09 15:58 - Kültür Sanat

Bakan Koca: Milletçe yaptığımız fedakarlığın etkisini vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda görmeye başladık

2021-05-03 17:31 - Sağlık

Japonya'dan Kovid-19'a karşı Hindistan'a 50 milyon dolar finansal hibe

2021-05-06 10:26 - Dünya

BAU'den “uzanarak çalışmayın“ uyarısı

2021-05-08 12:59 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Fed tutanakları, bu yıl daha fazla faiz indirimi yapılabileceğini gösterdi

22:32 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

19:29 - Ekonomi

2025 MAKTEK Konya Fuarı'nın paydaşları, fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu

17:47 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı taşınmaz ilanlarında fiyat manipülasyonu yapanlara ceza verdi

17:22 - Ekonomi

Yılın 9 ayında hava yoluyla 187 milyon yolcu seyahat etti

17:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladı

04:23 - Dünya

Kütahya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

03:42 - Gündem

Netanyahu Gazze'de ateşkese varılmasının ardından kabineyi toplayacağını açıkladı

03:07 - Dünya

İsrail, Trump'ın saldırıları durdurma çağrısından bu yana Gazze'de 126 Filistinliyi öldürd

02:02 - Dünya

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG, Halep'in iki mahallesine havan topları yerleştirdi

01:08 - Dünya