?>

Otokar, Malezya'daki Savunma Fuarı'na "Cobra II" ile katılacak

- Otokar, bu yıl 16'ncısı Malezya'da gerçekleştirilecek Savunma Sanayi Fuarı'nda, "Cobra II" zırhlı personel taşıyıcısını sergileyecek - Fuar 16-19 Nisan'da gerçekleştirilecek - Otokar Genel Müdürü Görgüç: - "Otokar araçları halihazırda Asya-Pasifik bölgesinde başarıyla hizmet veriyor. Otokar olarak bölgedeki ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz."

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Otokar, 16-19 Nisan'da Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenecek DSA Savunma Sanayi Fuarı'na katılacak.

Otokar tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek organizasyonda, 4 gün boyunca yüksek koruma seviyesi, geniş iç hacmi ve hareket kabiliyetiyle dikkati çeken "Cobra II" zırhlı personel taşıyıcısını sergileyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, son 10 yılda cirosunun yüzde 4'ünü araştırma ve geliştirmeye ayıran Otokar'ın, fikri mülkiyet hakları kendisine ait savunma sanayi ürünleriyle 5 kıtada, 30'u aşkın ülkede hizmet verdiğini belirtti.

Otokar'ın teknoloji üstünlüğü, mühendislik gücü, tasarım kabiliyeti ve askeri araçlar alanında 30 yılı aşan tecrübesiyle dünya savunma sanayi sektöründeki konumunu güçlendirdiğini vurgulayan Görgüç, "Otokar mühendislerince kullanıcı beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda, günümüz ve gelecek tehditlerine uygun olarak tasarlanan 30 binden fazla askeri aracımız Asya, Orta Doğu, Afrika, Orta Avrupa'da dost ve müttefik ülkeler tarafından pek çok farklı görevde kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Görgüç, uluslararası arenada her geçen gün yeni başarılar elde eden Otokar'ın, sektördeki konumunu teknoloji ve "know-how" ihracatı ile farklı bir noktaya taşıdığını aktararak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Geçen yıl sektördeki konumumuzu Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin 8x8 amfibik zırhlı araç ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılan sözleşmeyle farklı bir konuma taşıdık. Türkiye savunma sanayisi için tek kalemde alınan en büyük ihracat anlaşmasını gerçekleştirdik. Birleşik Arap Emirlikleri'nin önde gelen yatırım şirketi Tawazun ve Otokar'ın girişimleriyle kurulan Al Jasoor'un (Cesur) imzaladığı bu anlaşmayla şirketimiz Otokar, savunma sanayisinde artık sadece ürün değil, global ölçekteki bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetleriyle de ön plana çıkıyor."

Farklı kullanıcılar ve ülkelerde benzer iş birlikleriyle Türkiye savunma sanayisini dünyada en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini dile getiren Görgüç, DSA Fuarı'nı bu hedefe ulaşmada ve bölgedeki varlıklarını kuvvetlendirmede önemli bir araç olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Görgüç, Otokar araçlarının halihazırda Asya-Pasifik bölgesinde başarıyla hizmet verdiğine işaret ederek, "Geçtiğimiz yıl Cobra II zırhlı aracımızın ilk ihracatını bu bölgeye yaptık ve araçlarımız Birleşmiş Milletler görevlerinde aktif olarak kullanılmaya başlandı. Otokar olarak bölgedeki ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz. Körfez bölgesinde elde ettiğimiz başarıları, Asya-Pasifik bölgesine taşımayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

FARC'ın teslim ettiği altınlar 256 kilograma ulaştı

2018-04-08 14:02 - Dünya

Yemenli Rasi Erdoğan sevgisiyle Türkçe öğrendi

2018-04-07 15:03 - Çevre-Hayat

Merkel'den 'Suriye' açıklaması

2018-04-11 18:48 - Genel

Filistin, BMGK'yi harekete geçmeye çağırdı

2018-04-07 04:34 - Dünya

'Usulsüz sağlık raporu' soruşturmasında 21 tutuklama

2018-04-12 01:27 - Genel

İcradan çocuk teslimi bitiyor

2018-04-10 20:07 - Gündem

Ege Yapı'nın "Cer İstanbul" projesi satışta

2018-04-12 15:59 - Genel

Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali

2018-04-09 14:32 - Kültür Sanat

İstanbul Flüt Topluluğu ABD'de konser verdi

2018-04-08 21:02 - Kültür Sanat

Polis memurunun 'filografi' tutkusu

2018-04-08 22:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fitch İngiltere'nin kredi notunu teyit etti

01:58 - Ekonomi

ABD'de tarifelerin bütçe açığını 10 yıl içinde 4 trilyon dolar azaltması bekleniyor

00:47 - Ekonomi

ABD Ticaret Bakanı Lutnick, hükümetin Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını duyurdu

00:42 - Ekonomi

Fitch ABD'nin kredi notunu teyit etti

00:38 - Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat sona erdi

00:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fitch İngiltere'nin kredi notunu teyit etti

01:58 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve kıtlığa sebep olan ablukası Kudüs'te protesto edild

01:52 - Dünya

ABD'de tarifelerin bütçe açığını 10 yıl içinde 4 trilyon dolar azaltması bekleniyor

00:47 - Ekonomi

ABD Ticaret Bakanı Lutnick, hükümetin Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını duyurdu

00:42 - Ekonomi

Fitch ABD'nin kredi notunu teyit etti

00:38 - Ekonomi