?>

OTI Holding Alman tur operatörünü satın aldı

- OTI Holding, geçen yıl 65 milyon avro ciroya ulaşan Alman tur operatörü Ferien Touristik’i satın aldı - OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bektaş: - "Çalışmalarımız netlik kazanması ile birlikte, önümüzdeki aylarda sektör ve basına açıklama yapacağımız bir lansman gerçekleştirmeyi bir planlanlıyoruz"

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, konaklama, havacılık ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren OTI Holding, geçen yıl 65 milyon avro ciroya ulaşan Alman tur operatörü Ferien Touristik’i satın aldı.

OTI Holding açıklamasına göre, geçtiğimiz aylarda ana markası Coral Travel’ın Almanya’da tur operatörlüğü kuruluşu işlemlerini tamamlayan OTI Holding, Düsseldorf merkezli Ferien Touristik seyahat organizasyon şirketini de satın aldı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, 1992 yılında kurduğu ODEON Tours şirketi ile turizm sektörüne giren OTI Holding, 1994 yılından bu yana Rusya, Beyaz Rusya, Polonya, Ukrayna, Gürcistan, Almanya ve Türkiye’de kendisine ait Coral Travel markası ile yürüttüğü tur operatörlüğü ağını Almanya’da satın aldığı Ferien Touristik ile genişletti.

2004'te TUI Leisure Travel tarafından kurulan Ferien Touristik, sonraki yıllarda hisselerini Almanya’nın önemli medya şirketi olan Köln merkezli Media Ventures Gmbh’a devretti. OTI Holding ile Ferien Touristik arasında yaklaşık 8 ay süren görüşmelerin ardından gerçekleşen satın alma ile Avrupa’da bu büyüklükte bir tur operatörü ilk kez bir Türk şirket tarafından satın alınmış oldu.

Ferien Touristik, online portallar ve anlaşmalı olduğu 6 bin seyahat acentesi üzerinden yaklaşık 100 destinasyona dinamik tur paketleri satıyor. 2016 yılında yüzde 10 artışla 65 milyon avroluk bir ciroya ulaşmış olan şirket, yılda yaklaşık 150 bin turiste hizmet veriyor.

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, "Şu anda strateji, hedefler ve yapılandırma üzerinde çalışmaktayız. Yapılandırma, stratejimiz ve hedeflerimiz üzerinde çalışmalarımızın netlik kazanması ile birlikte, önümüzdeki aylarda sektör ve basına açıklama yapacağımız bir tanıtım gerçekleştirmeyi planlanlıyoruz." bilgilerini verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

43 ilde oto pazarlarına operasyon

2017-08-20 18:22 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde heyelan: 40 ölü

2017-08-17 18:45 - Genel

Köprüden geçerken otomobil altında kaldı

2017-08-17 15:32 - Asayiş

Hesap yüzünden dövülerek öldürülen taksici defnedildi

2017-08-20 23:02 - Asayiş

Çanakkale'de FETÖ/PDY operasyonu: 17 gözaltı

2017-08-22 16:20 - Genel

Gençlerbirliği, Atiker Konyaspor'a konuk olacak

2017-08-20 12:52 - Spor

Terör örgütü PKK/PYD'den sivillere saldırı

2017-08-17 10:27 - Genel

Bozkırın dağlarında 'yeşil vadiler' kuruluyor

2017-08-19 17:57 - Çevre-Hayat

Şükrü Kızılot vefat etti

2017-08-22 22:52 - Ekonomi

Hakkari'de FETÖ operasyonu: 3 gözaltı

2017-08-21 19:52 - Gündem

İlgili Haberler

Kocaeli'nin ihracatını otomotiv endüstrisi sırtlıyor

17:12 - Ekonomi

2025 MAKTEK Konya Fuarı, 36 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı

16:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Amadeus mutabakat zaptı imzaladı

15:28 - Ekonomi

Türkiye fındık ihracatından 9 ayda 1,6 milyar doları aşkın gelir sağladı

14:32 - Ekonomi

Emtia piyasaları Trump'ın Çin tarifeleriyle dalgalandı

13:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli esirlerin 24 saat içinde bırakılabileceğini belirtti

22:18 - Dünya

Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı

22:13 - Gündem

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından yarın bölgeyi yoğun bir gündem bekliyor

22:08 - Dünya