?>

Oteller 'online' Kovid-19 eğitimiyle turizm sezonuna hazırlanıyor

Turizm sektöründeki normalleşme süreci kapsamında otel yöneticileri ve personel, Kovid-19 ile mücadele konusunda online eğitim alıyor.

Ekonomi - 5 yıl önce

Oteller, Kültür ve Turizm Bakanlığının Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu ile 81 İl Kültür Turizm Müdürlüklerine gönderdiği konaklama tesislerinin uymak zorunda oldukları hijyen genelgesinin kriterlerini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sertifikasyon ve genelgenin en önemli sac ayağını oluşturduğunu söylediği "personel eğitimi" için oteller yarış halinde.

İnternet ortamında online olarak sürdürülen eğitimler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında izlenmesi gereken politikalar ve önlemleri içeriyor.

"Sosyal mesafeye uyduğumuz sürece sıkıntı olmayacak"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorunlu tutulmayan sertifikasyonun şartlarını yerine getirmek için çalıştıklarını, genelge yükümlülüklerine de tam anlamıyla uyacakları bir sistem oluşturduklarını söyledi.

Dernek çatısı altındaki otellerin hepsinin ve yöneticilerinin her sezon hijyen kurallarını yerine getirdiğini söyleyen Atmaca, tesislerde bu sezon ekstra olarak ziyaretçi ve personelin sık sık ateşini ölçeceklerini, maske kullanacaklarını ve sosyal mesafe kuralını uygulayacaklarını anlattı.

Atmaca, "Sosyal mesafeye otellerde uyduğumuz sürece sıkıntı olmayacak. Temizlik ve hijyen kuralları zaten uyduğumuz yükümlülüklerdi. Sadece daha fazla kayıt altına alacağız." dedi.

Uluslararası denetleme kuruluşlarından otelcilere eğitim

Konaklama sektörü personelinin Kovid-19 ile mücadele konusunda online eğitime başladığını belirten Atmaca, şöyle devam etti:

"Uluslararası denetleme kuruluşları, gıda ve hijyen konusunda uzman olan şirketler, online olarak 2 aydır otelcilere eğitim veriyor. Uluslararası alanda başarılı şirketlerimizden Eczacıbaşı, yaklaşık 120 profesyonel otel yöneticisine koronavirüs için eğitim verdi. Asla yüz yüze eğitimler almıyoruz. Online olarak aldığımız eğitimler oldukça yoğun ve detaylı bir şekilde yapılıyor."

Atmaca, sezon başladığında otel yöneticilerinin tesislerinde olası bir sıkıntı halinde ne yapacaklarına, aldıkları önlemlerin kayıtlarına yönelik analizleri nasıl değerlendireceklerine yönelik eğitim almaya devam edeceklerini belirterek, gelecek haftadan itibaren otellerin bütün personeline eğitim vermeye yoğun bir şekilde devam edileceğini ve 10 gün sonra bu eğitimlerin tamamlanmış olacağını kaydetti.

"Önce Alman turistlerin geleceğini umuyoruz"

Otelleri etkileyen en önemli konunun sosyal mesafe ve tesislerin kapasitesini azaltmak olduğuna dikkati çeken Atmaca, "Personel eğitimi de ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde yapılıyor. Çünkü ilk defa personelimiz eldiven ve maskeyle çalışacak. Otellerin mutfak bölümlerinde eldiven ve maske hep kullanılıyordu ama ilk defa bütün bölümlerde kullanılmış olacak. Bunlar kolay adapte olunabilecek konular. Biz hazırız." diye konuştu.

Atmaca, otellerin kısa zaman içinde hijyenden gıda teminine, sosyal mesafe kurallarından mutfaklarda uyulması gereken kurallara kadar pek çok alanda hazırlıklarını tamamlayacağını, tek eksiklerinin ise misafirleri olduğunu söyledi.

Haziran ayı itibarıyla yurt içi ve yurt dışından misafir beklediklerini dile getiren Atmaca, "Haziran ayının ortasından itibaren önce Alman turistlerin geleceğini, yerli turistlerin de bayram sonrasında geleceğini umut ediyoruz. Haziran ayına odaklandık. Oteller olarak hazırız. En geç 10 gün içerisinde sektörün tamamı açılır duruma gelecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Soma şehitleri facianın 6'ncı yılında dualarla anılacak

2020-05-12 15:41 - Genel

Fransa'da 483 kişi daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

2020-05-17 23:57 - Dünya

Kendine Dost, “lar” eki sevmez! -Ulvi Alacakaptan yazdı-

2020-05-13 09:54 - En Son Yazılar

Tavuk yumurtası üretiminde rekor

2020-05-13 14:27 - Ekonomi

Türkiye'nin gönderdiği tıbbi malzemeler Gazze'ye ulaştı

2020-05-14 03:37 - Dünya

Morityus'ta aktif Kovid-19 vakası kalmadı

2020-05-12 18:57 - Genel

Batı Şeria çocuk şehidini son yolculuğuna uğurladı

2020-05-13 20:12 - Dünya

39 yaşındaki Daniel Güiza'dan yeni sözleşme

2020-05-13 01:07 - Spor

Ülke genelinde Kuzey Afrika sıcakları etkili olacak

2020-05-11 15:32 - Genel

Ülker, Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı

2020-05-13 13:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

Erzurum kırsalına yapılan göletler tarım ve hayvancılığa katkı sağlıyor

23:22 - Ekonomi

TBB "Yeni Girişimcilik Perspektifiyle Finansal Okuryazarlık" eğitimi hazırladı

20:17 - Ekonomi

AB, Rusya'dan gaz ithalatını 2027 sonunda yasaklamaya hazırlanıyor

18:27 - Ekonomi

İngiltere, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

17:53 - Ekonomi

THY onuncu kez "Avrupa'nın En İyi Havayolu" şirketi seçildi

17:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, Trump ile telefonda görüştü

03:12 - Dünya

New York kent denetçisi Lander, ICE tarafından gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı

02:53 - Dünya

İran lideri Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

02:48 - Dünya

ABD'nin saldırması durumunda İran'ın Hürmüz Boğazı'nı mayınlayabileceği iddiası

02:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü

02:02 - Dünya