?>

ÖSO'dan Esed'e 'bağımsızlık günü' tepkisi

ÖSO çatısı altındaki askeri muhalifler, rejimin kontrolündeki bölgelerde İran askeri varlığına işaret ederek, "bağımsızlık" günü kutlamaları yapılmasına tepki gösterdi.

Dünya - 7 yıl önce

İdlib

Suriye'deki askeri muhalifler, Beşşar Esed rejiminin kontrol ettiği alanlardaki İran askeri varlığına dikkati çekerek, Suriye'nin Fransız işgalinden kurtuluşunun 73. yılının kutlanmasına tepki gösterdi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Nasr Ordusu Siyasi Büro Sorumlusu Dr. Hasan Hamidi, AA muhabirine Suriye'nin Fransız işgalinden kurtuluşunun 73. yıl dönümü ve rejimin düzenlediği kutlamalara ilişkin açıklamada bulundu.

Hamidi, "1946 yılında Fransızların ülkeden ayrıldığı günün Esed rejimi tarafından kutlanmasını kabul etmiyoruz. Ülkenin üçte biri terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde. Rejim, kontrolündeki bölgelere hakim olduğunu sanıyor ama fiilen bu bölgeler de İran işgalinde." dedi.

Rejimin birçok ülkeden yabancı milis getirdiğini vurgulayan Hamidi, "Durum Fransız işgalinden daha kötü. Birden çok işgalci güç bulunuyor. İran, demografik değişim yapıyor. İnsanlar tehcir ediliyor. Mezhepleri değiştiriliyor. Rejim tehcir ettirip, ayrılıkçı politika uyguluyor. Ülkenin hem kuzeyi hem güneyinde istikrarsızlık hakim." ifadelerini kullandı.

Esed rejiminin Türkiye'nin ülkenin kuzeybatısını işgal ettiği iddiasını kabul etmediklerini vurgulayan Hamidi, "Türkiye vatandaşlarımıza insani, tıbbi ve lojistik yardımı sağlıyor. Kendi ülkesinde 3 milyonu aşkın Suriyeliyi misafir ediyor." değerlendirmesini yaptı.

"Rejim her zaman bu tür kutlamalarla halkı uyutmaya çalışır"

Bir diğer ÖSO bileşeni İzzet Ordusu Sözcüsü Mustafa Marrati de rejimin bağımsızlık kutlamaları yapmaya hakkı olmadığını söyledi.

Rejimin ülkeyi dünyanın farklı noktalarından gelen binlerce paralı askere teslim ettiğini belirten Marrati, "Rejim her zaman bu tür kutlamalarla halkı uyutmaya çalışır." şeklinde konuştu.

Marrati, "Asıl derdi, gerçekleri örtbas etmek ve dikkatleri başka yöne çekmek. Rejim, bağımsızlığı kutlamak yerine akaryakıt krizinden mağdur halkının sorununu çözse daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kadir Mısıroğlu yoğun bakımda

2019-04-16 14:55 - Gündem

Turizmde 'sultan şehir' Edirne

2019-04-15 14:47 - Gündem

Paraşütçü eğitiminde yerli teknoloji dönemi

2019-04-11 18:03 - Ekonomi

Çavuşoğlu:“Avrupa’da radikalleşen bir Türk bile yoktur”

2019-04-11 19:22 - Dünya

Maltepe'de oy sayımı sona erdi!

2019-04-17 03:47 - Gündem

Fizik dünyasının evrensel değeri: Feza Gürsey

2019-04-13 16:52 - Teknoloji

Ege Yapı’dan avantajlı kampanyalar

2019-04-16 12:56 - Genel

Girit'te Alman bayrağı diken Alman subaylara hapis cezası

2019-04-17 16:52 - Gündem

Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili 50 kişinin beyanları yeniden incelemede

2019-04-17 17:22 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'ye İran ambargosunun yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz

2019-04-17 17:27 - Genel

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, Orta Doğu'da İsrail'e yönelik 'yeni tehditler' olduğunu ileri sürdü

23:51 - Dünya

ABD Başkanı Trump Çin'in Tayvan'ı işgal etmek istemediğine inandığını söyledi

23:03 - Dünya

Netanyahu, Gazze'ye dün 153 ton bomba attıklarını itiraf etti

22:23 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'deki 1 İsrailli esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

21:02 - Dünya

Trump: Çin'le çok güçlü bir ticaret anlaşması yapacağımızı düşünüyorum

20:38 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP Grup Başkanvekili Başarır hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturma

01:18 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Orta Doğu'da İsrail'e yönelik 'yeni tehditler' olduğunu ileri sürdü

23:51 - Dünya

Hakkari'de Nehil Sazlığı'nda çıkan yangına müdahale ediliyor

23:17 - Asayiş

ABD Başkanı Trump Çin'in Tayvan'ı işgal etmek istemediğine inandığını söyledi

23:03 - Dünya

Netanyahu, Gazze'ye dün 153 ton bomba attıklarını itiraf etti

22:23 - Dünya