Osmanlı köyü halkı mutluluk ve hüzünlerini 'otağ'da paylaşıyor

Edirne'de Fatih Sultan Mehmet'in adını verdiği rivayet edilen Osmanlı köyünde, inşa ettirilen han otağında nişan, düğün ve sünnet törenleri yapılıyor, taziyeler kabul ediliyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Edirne
Fatih Sultan Mehmet'in adını verdiği rivayet edilen Osmanlı köyünde, Edirne Valiliği tarafından hazırlanan proje kapsamında han otağı yaptırıldı.
Edirne Valiliğince hayata geçirilen "Köylere Çok Amaçlı Salon Yaptırılması" projesi kapsamında Havsa ilçesine bağlı Osmanlı köyünde inşa edilen 850 metrekare büyüklüğündeki bin kişi kapasiteli otağ faaliyete geçti.
Adını Fatih Sultan Mehmet'in verdiği rivayet edilen Osmanlı köyünde otağa kavuşan köylüler, düğün, nişan ve sünnet törenlerini yaptıkları otağda, taziyeleri de kabul ediyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Alaaddin Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Valiliğince birçok köye çok amaçlı salonlar kazandırıldığını söyledi.

Amaç kültürel değerlerin ve tarihin yaşatılması
Çok amaçlı salonların, köy halkının etkinliklerini bir arada yapabildiği alanlar olduğunu anımsatan Uğur, "Bazı yerlerde bu salonlar düğün salonu olarak adlandırılıyor. Edirne İl Özel İdaresi olarak bu projeyi köylerimizde uyguladık ama sıra Osmanlı köyümüze geldiğinde, 'acaba buraya ismine daha çok yakışır bir proje geliştirebilir miyiz' dedik. Bu anlamda da kıl çadırdan otağda karar kılarak projeyi geliştirdik." ifadelerini kullandı.
Uğur, amaçlarının kültürel değerlerin ve tarihin yaşatılması olduğuna işaret ederek "Düğün, sünnet, cenaze gibi köyün ortak duygularını, birlikteliklerini yaşayabilecekleri bir konsept meydana getirdik. Bu projenin hayat geçirilmesi bizi çok mutlu etti." dedi.

"Bugün de köyümüzün tarihine, adına yakışır işler yapıyoruz"
Osmanlı köyü muhtarı Arif Aykaç da Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethe giderken köyde dinlendiğinin ve buraya "Osmanlı" adını verdiğinin rivayet edildiğini anlatarak "Köyümüzün adını Fatih Sultan Mehmet vermiştir. Bizim için çok anlamlıdır. Bugün de köyümüzün tarihine, adına yakışır işler yapıyoruz. Salonumuzu çok amaçlı kullanıyoruz. Düğün, nişan, sünnet, mevlit gibi etkinlikleri köylümüz hep birlikte yapıyor. Ayrıca köy halkımızla köyün sorunlarını çözmek için toplantılar yapıyoruz burada. Salonun yapımında büyük emeği geçen Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp'e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Nişanları han otağında gerçekleşen Hatice Arslan ve Akın Aygun, evliliğe burada adım atmanın mutluluğunu yaşadı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da eylem hazırlığındaki DEAŞ'çılar yakalandı

2019-10-29 15:47 - Gündem

Türk STK'lerden Sudan'daki sel mağdurlarına destek

2019-10-24 14:02 - Dünya

İngiltere'de aralıkta seçime gidilmesi kesinleşti

2019-10-29 18:02 - Dünya

Uluslararası Cumhuriyet Kızları Tenis Turnuvası'nda milli tenisçiye ödül

2019-10-27 13:54 - Spor

Bakan Varank'tan 'savunma sanayisinde koordinasyon' vurgusu

2019-10-24 14:32 - Gündem

Pençe Harekatı'nda 4 terörist etkisiz hale getirildi

2019-10-25 23:12 - Gündem

Ankara'da ByLock operasyonu: 39 gözaltı

2019-10-25 12:27 - Gündem

Kunduracı futbol antrenörü çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor

2019-10-28 16:57 - Çevre-Hayat

'Türkiye'nin kimyasal silahlarla ilgili karnesi çok temiz'

2019-10-23 15:37 - Gündem

Lübnan Başbakanı el-Hariri istifa edeceğini duyurdu

2019-10-29 19:34 - Genel

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Demir yolu taşımacılığına yönelik yılın ilk yarısında 91 denetim yapıldı

11:33 - Ekonomi

ABD Savunma Bakanı Hegseth "Küba'ya yönelik askeri operasyon" mesajı verdi

11:28 - Dünya

ABD'li senatörler, USS Abraham Lincoln gemisindeki koşulların incelenmesini istedi

11:22 - Dünya

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çıkardık

11:08 - Siyaset