?>

Oscar ödüllü yönetmenin gözünden Pavarotti'nin hayatı izleyiciyle buluşuyor

Oscar ödüllü sinemacı Howard'ın, müzik efsanesi Pavarotti'nin hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyan belgesel filmi "Pavarotti", sinemaseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat - 6 yıl önce

İstanbul

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 5 film vizyona girecek.

Şahan Gökbakar'ın kardeşi Togan Gökbakar ile senaryosunu yazıp başrolünde yer aldığı "Recep İvedik" serisinin altıncı filmi izleyici ile buluşacak.

Togan Gökbakar'ın yönettiği film, Konya'da kuru fasulye festivaline davet edilen Recep İvedik'in, seyahat acentesinin hatası sonucu kendini Konya yerine Kenya'da bulması sonucu yaşanan komik olaylar etrafında dönüyor.

Gökbakar'a başrolde Nurullah Çelebi'nin eşlik ettiği filmde; Furkan Bayraktar, Somer Karvan, Chidi Benjamin John, Kepsin Misodi Teke, Mbaye Dieng ve Lorraine Kadye gibi isimler rol aldı.

"Yaralı Keklik"

Yönetmen koltuğunda Taner Tunç'un oturduğu "Yaralı Keklik" adlı filmin başrollerini Alper Pehlivan, İbrahim Kalkan, Dilek Canbay, Emir Öner, Hüseyin Erkanlı ve Mustafa Tekin paylaşıyor.

Senaryosunu Hakan C. Yazıcı'nın kaleme aldığı film; hasta olan kız kardeşine, yaralı bulduğu kekliği iyileştirip özgürlüğüne kavuşturacağına söz veren bir gencin; kekliğin ortadan kaybolması sonrasında sözünü tutmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

"Pavarotti"

Oscar ödüllü sinemacı Ron Howard'ın yönettiği belgesel film "Pavarotti", bir müzik efsanesi olan Luciano Pavarotti'nin hayatına bir bakış sunuyor.

Film, Pavarotti'nin aile arşivleri, yayımlanmamış parçalar ve anlatılmamış hikayeleri ile izleyiciyi zamanda bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor.

"Onun Adı Petrunya"

Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Stefan Vujisic, Suad Begovski, Simeon Moni Damevski ve Violeta Sapkovska'nın rol aldığı "Onun Adı Petrunya"yı Teona Strugar Mitevska yönetti.

Üsküplü yönetmen, dram türündeki bu filminde Kuzey Makedonya'da Teofanya Bayramı kutlamaları sırasında sadece erkeklerin katılması adet görülen ritüelde, süregelen düzene çomak sokan bir kadının hikayesini anlatıyor.

"Hapşuu"

Haftanın animasyon türündeki yapımı "Hapşuu"; TRT Çocuk'un çizgi karakteri Hapşu ile arkadaşlarının yeni maceralarını bu kez beyaz perdede seyirciyle buluşturacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk kadın girişimci Anadolu propolisini 13 ülkeye taşıyor

2019-11-01 13:20 - Ekonomi

İşini bırakıp ejder meyvesi üretti

2019-11-05 18:47 - Çevre-Hayat

Irak'ta kadın aktivist kaçırıldı

2019-11-03 18:02 - Dünya

Menderes'in kurduğu GÜBRETAŞ 68 yıldır Türk çiftçisinin yanında

2019-11-06 15:07 - Gündem

Yazar Cihan Aktaş 'Rüzgarla İyi Geçinmek' kitabını anlattı

2019-11-04 19:17 - Kültür Sanat

Çağlar Söyüncü ilk golünü attı Leicester City kazandı

2019-11-03 22:22 - Spor

Suriye Anayasa Komitesi toplantıları sürüyor

2019-10-31 19:02 - Dünya

Bulgaristan'da yerel seçimlerin ikinci turu

2019-11-04 14:37 - Dünya

'Tamilla'ya 92 yıl sonra özel gösterim

2019-11-01 20:57 - Kültür Sanat

83 yaşında resim sergisi açtı

2019-10-31 14:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Erzurumlu sahaf 30 yıldır kitaplarla dolu bir hayat yaşıyor

13:08 - Kültür Sanat

Arnavutluk'ta komünizmin simgesinden cazibe merkezine dönüşen yapı: Tiran Piramidi

11:37 - Kültür Sanat

36. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

07:38 - Kültür Sanat

Sanatçı Muazzez Abacı vefat etti

19:53 - Kültür Sanat

Ensar Altay'ın 'Kanto' filmi 13. Boğaziçi Film Festivali'nde izleyicilerle buluştu

07:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Şili'de devlet başkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı

17:47 - Dünya

Beyoğlu'nda metro inşaatında yaşanan kazaya ilişkin 2 şüpheliye tutuklama talebi

17:42 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Yunanistan'ın başkenti Atina'da temaslarda bulundu

17:28 - Dünya

Fatih'te anne ve 2 çocuğunun ölümüne ilişkin yakalanan şüpheliler yarın adliyeye sevk edilecek

17:07 - Gündem

İsrail, Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini tank atışıyla hedef aldı

16:23 - Dünya