?>

OSBÜK ve ORSİAD başkanlarından seçim değerlendirmesi: Ekonomiye odaklanma zamanı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Kütükcü, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bir seçim dönemini daha demokrasi şöleni havasında tamamladığını belirterek, "Milletin teveccühü ile yeniden seçilen Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyor, seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Artık seçim döneminin geride kaldığına işaret eden Kütükcü, şunları kaydetti:

"Vakit, büyük Türkiye için yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı önceleyen yeni reformlar hayata geçirme vakti. Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında Türkiye'yi daha rekabetçi ve güçlü bir üretim ülkesi haline getirmek için hep birlikte daha fazla çalışmak, daha çok üretmek zorundayız. Türkiye'nin üreten gücü organize sanayi bölgeleri olarak bu motivasyonla durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz."

"Ekonomiye odaklanma zamanı"

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur da seçim sonucunun ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eden Çamur, 28 Mayıs'ta sandıktan çıkan sonucun güven ve istikrarı güçlendireceğine inandıklarını, iş dünyasının, yeni ekonomi yönetiminin plan ve programını heyecanla beklediğini ifade etti.

Çamur, Türkiye'nin kronikleşmiş enflasyon ve cari açık sorunları bulunduğunu belirterek, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini bildirdi.

Cari açığın ise ülkenin "kapanmayan yarası" olduğunu vurgulayan Çamur, 50 milyar dolara varan ve son 10 yılın en yüksek seviyesindeki cari açık gerçeğini göz ardı edemeyeceklerini kaydetti.

Çamur, cari açığı azaltmanın en etkin yolunun ihracatı artırmak olduğuna dikkati çekerek, cari açık tedavi edilmeden istenen düzeyde yatırım yapılmasının beklenemeyeceğini ifade etti.

İhracatı artırıp, ithalatı kontrol altına almak zorunda olduklarını belirten Çamur, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Neyi ithal ediyoruz, en çok hangi ürüne para harcıyoruz? İlk iş buna bakıp, ona göre yerli ham madde üretim planlaması yapmak zorundayız. Yerli üretim için bugüne kadar gerçekten güzel teşvikler, destekler verildi, birçok sanayici de bunlardan faydalandı, projeler hayata geçirdi. Ancak yeni dönemde bunu bir milli politika gibi ele alıp, stratejik olarak doğru dizmek durumundayız. İhtisas sektörleri, sanayiciler, üniversiteler, sanayi odaları ve meslek örgütlerinden oluşacak bir çalışma grubu tarafından bu stratejik dizilim yapılmalıdır. Bu sayede cari açık tedavi edilebilir, yeni yatırımların önü açılır, yan sektörler bile gelişir. İstikrar da vadedersek, birçok kalemde Türkiye üretim üssü haline gelir. Zaman şimdi ekonomiye odaklanma, iki kronik meselenin, yüksek enflasyon ve cari açığın ivedilikle ele alınması zamanı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Alman ekonomisi özel tüketimin düşmesiyle resesyona girdi

2023-05-25 10:48 - Ekonomi

Bakan Soylu: Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, bu ülkenin dağlarında bir tek terörist bırakm

2023-05-23 23:27 - Gündem

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon İzmir'de belli olacak

2023-05-24 16:33 - Spor

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hatay'daki konteyner kentlerinde 10 bine yakın afetzede konaklıy

2023-05-25 13:52 - Gündem

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı

2023-05-24 12:03 - Gündem

BDDK'dan bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklama

2023-05-24 22:27 - Ekonomi

ABD'den yapay zeka teknolojisinin eğitime etkisine dair yeni yol haritası

2023-05-24 12:28 - Teknoloji

Ukrayna: Rus ordusu Dnipro'da hastaneye füze saldırısı düzenledi, 2 ölü, 30 yaralı

2023-05-26 18:17 - Dünya

Fransa'da Danıştay, polisin gösterilerde dron kullanmasına onay verdi

2023-05-25 14:22 - Dünya

Emtia piyasasındaki satış baskısının önüne geçilemiyor

2023-05-29 11:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Düğün salonları müzik telifi için sözleşme imzalamaya başladı

20:07 - Ekonomi

BYD'nin satışlarında artış hızı en fazla olan ülke Türkiye

15:52 - Ekonomi

Trabzon'da balıkçı tezgahlarında çeşitlilik sürüyor

15:13 - Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı

14:23 - Ekonomi

Tarımda genel sayım sonuçları gelecek yıl açıklanacak

13:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye, Ekvador'da düzenlenen saldırıyı kınadı

00:12 - Gündem

Zelenskiy'nin, Putin'le Türkiye'de görüşme çağrısı, dünya basınında geniş yer buldu

23:32 - Dünya

Sivas'ta şiddetli yağışlar sele neden oldu

23:27 - Gündem

Hamas, Washington yönetimiyle görüşmesi sonucu ABD vatandaşı esirin serbest bırakılacağını açıkladı

23:13 - Dünya

Trump, düzensiz göçmen sorunu çözülmezse ABD'nin "üçüncü dünya ülkesi olacağını" savu

23:07 - Dünya